Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    natykata
    30. čer 2022    Čtené 426x

    Z porodnice domů za 48hodin od porodu

    Dřívější odchod z porodnice určitě není vhodný pro každého. Mě by to vlastně ani nenapadlo, teda dřív né, pak ale přišla na svět M, 4,5 kilové miminko. Byl červen, venku tropy, v porodnici nedýchatelno, pod okny dělníci s vrtačkou, v noci plačící otesánek, protože při své váze potřebovala hned hodně papat, ale moje prsa nefungují na povel 😄 no prostě jsem v porodnici vlastně vůbec nespala. Psychika začala dělat svoje a já se rozhodla dva dny po porodu porodnici opustit. Já bez poranění, takže nebyl problém. M tedy s úbytkem váhy, ale jinak všechna vyšetření v pořádku. Personál moc milý a s propuštěním nebyl problém, to díky té její váze 😄 a taky w tím, že už dvě děti mám a kojila jsem je dlouho. Doma přišel zázrak. M se najedla a usnula, já se mohla konečně v klidu osprchovat, malou hlídal tatínek a sestřičky 🥰 Mohla jsem se najíst, nadechnout vzduchu a odpočinout si. Jaké bylo naše překvapení, když se M probudila až za tři hodiny, mě už pnulo v prsou, najedla se a dala další čtyři hodiny spánku. Podobně vypadal večer. Někdo mi asi vyměnil miminko, protože z ubrečeného uzlíčku co všechno chtěl žužlat byla najednou panenka v postýlce, já se mohla vyspat. Jsme doma. Je nám dobře a jsme šťastné ❤️ Děkuji personálu ústecké porodnice a šestinedělí za péči, byli skvělí, ale ty podmínky jsou tam tragické. 

    natykata
    30. čer 2022    Čtené 1347x

    Porod 4,5 kilového miminka, tu váhu nikdo nečekal.

    Kde začít? 

    Bylo jedno semínko....😄 dobře, to znáte.

    V těhotenství mi vyšla hraniční cukrovka, nalačno jsem v normě, ale po jídle mi to občas zlobí. Při zátěžovém testu byla poslední hodnota o 0,1 špatně. Pro gynekologa nic hrozného a ať si jen víc hlídám jídlo. Ok. Dle ultrazvuku vycházela M vždy o pár dní menší, já moc nepřibírala, vše šlo jak má. Ve 37tt přišli první poslíčci, málem se jelo do porodnice, nakonec to ale přešlo. Miminko u toho ale dost kleslo do pánve a já měla pak problémy s chůzí, čůrání a v podstatě jakýkoliv pohyb. Při ultrazvuku nebylo možné jí změřit hlavičku a tak odhad váhy začal být opravdu odhadem, který ale stále vypadal v normě. Moje tělo ale hlásilo, že něco v pořádku není. Manžel si vzal dovolenou s tím, že neví, kdy se vrátí a pomáhal mi doma... čas plynul a porod nikde. 40+0 tt první kontrola na rizikovém v porodnici, vše v pořádku. 40+3 tt vše v pořádku, doma se rozjeli bolesti břicha a špinění. 40+5tt vše v pořádku, čípek zaniká, otevřená na dva. Už jsem nedokázala pomalu ani dýchat. Chlap mi pomáhal se zvedat z gauče.41+0tt na ozvách nepravidelné kontrakce, nález k porodu, ale že je čas,ať se ještě otočím doma, doma to všechno přešlo. Břicho bylo čím dál těžší a já další dva dny nemohla ani jíst ani spát, porod ale stále nikde. 41+3tt nástup na vyvolání v 10:30. No M si to rozmyslela a v 5:00 mi začala utíkat voda, jelo se do porodnice. Odhad váhy při příjmu 3600g. V 9:05 jsem konečně porodila. Pod rajským plynem bez nástřihu, bylo to náročné. Při zvážení miminka nám všem došlo proč. M měla 4500g a 52 cm. Ihned jí měřili cukr, najednou to byl problém, došlo jim, že měla jít ven dřív. Já to nikomu nevyčítám, nikdo to nemohl tušit. Naštěstí je to zdravé a spokojené miminko. 😊 To ale nebyl konec starostí na mojí hlavu. O pobytu v porodnici napíšu v druhém článku.

    Cybex nebo Bubaboo?
    Obrovské dilema, které nedokážu ani po přečtení recenzí vyřešit 🤔 Kdo by řekl, že výběr kočárku bude potřetí takové peklo 😄