Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    nellie87
    11. lis 2017    Čtené 158x

    Jak jsme testovali Hami 6+

    Možná jste si všimli - nedávno byla na koníku možnost přihlásit se do testování mlíčka Hami 6+.  Jelikož je malá na UM prakticky od narození a pár mlíček už vyzkoušela,  některá úspěšně, některá méně, rozhodli jsme to zkusit a přihlásit se, s Hami jsme zkušenosti totiž neměli.

    Přiznám se, že mě mlíčko ještě nedávno nijak moc neoslovilo, navíc mě maličko odrazovala cena. Až pár týdnů před vyhlášením testování, byl v jednom nejmenovaném časopise zveřejněn test batolecích mlék a Hami dopadlo víc než dobře. V tu chvíli jsem se o něj začala docela zajímat a když bylo testování na koníkovi, nešlo odolat 🙂 A právě díky tomu testu zvěřejněném v časopise jsem měla na mlíčko poměrně velké nároky. Zajímalo mě, jestli je to nafouknutá bublina a nebo je mlíčko skutečně tak TOP 🙂

    Obal

    Když mlíčko dorazilo, byla jsem mile překvapená praktickým balením. Žádné sáčky, žádné přesypávání, prášení apod. Stačilo odtrhnout plastovou pojistku na víku, stáhnout horní obal a mlíčko bylo připraveno k servírování!

    Takže co se týče prvního dojmu, pratičnost balení předčila očekávání. Ideálně použitelné i na cesty, opradu není nutné nic chystat dopředu. Doma je to samozřejmě o to jednodušší.

    Balení mlíčka má navíc 800 g (většinou mají UM 600 g) takže pokud je někdo překvapen cenou, jako jsem byla kdysi já, není to vždy úplně tak, jak to vypadá 😉

    Mlíčko díky větší gramáži vydrží samozřejmě déle a vy nemusíte tahat domů tolik krabic.

    Složení

    Nevím, zda jste někdy studovali složení batolecího mléka, které dáváte svému miminku. Já ano, a to nejednou. Při bližším ohledání zjistíte, že více méně všechny mlíčka mají zhruba stejné složení, stejné látky, podobné množství vitamínů apod. Samozřejmě všichni výrobci se složením mlék snaží co nejvíce přizpůsobit mateřskému mléku. Kojení je prostě kojení, ale když už to není možné, člověk se snaží tomu miminku dát i tak to nejlepší co jde 🙂 

    Někteří výrobci splní jakýsi základ a někteří jdou se složením ještě dál, tak aby bylo miminko, popřípadě i jeho maminka, ještě více spokojené!

    A jsme u toho - mlíčko Hami je, jak možná víte fermentované. Co to znamená?

    Fermentace znamená dělat věci přirozenou cestou. Fermentace je nejstarší technologický proces zpracování potravin, obecně se nazývá kvašení nebo zrání. Mléčné fermentované potraviny jsou potraviny, které prošly přirozeným procesem, ve kterém se přírodní bakterie živí cukrem přítomným v mléce a tvoří kyselinu mléčnou. Tento proces chrání potraviny a vytváří prospěšné enzymy, b-vitamíny, Omega-3 mastné kyseliny a různé kmeny dobrých bakterií. Potravina se tak stává lépe uchovatelná, má více vitaminů, je chutnější a stravitelnější.

    (viz. https://www.klubmaminek.cz/cs/clanek/1038/zdrave-zazivani-fermentovane-potraviny)

    Dle zveřejněného testu navíc mlíčko HAMI neobsahuje žádné nežadoucí látky.  Což pro mě osobně bylo hodně důležité zjištění. I když jak se říká důvěřuj, ale prověřuj. A tak jsme testovali a testovali 🙂

    V tomhle je HAMI prostě nadstandardní!

    Praxe

    Testovat jsme začali hned, jak mlíčko dorazilo. Naše malá princezna má 10 měsíců a papá 5x-6x denně. Z toho ráno hned po probuzení a večer před spaním samotné mlíčko. Přes den kombinované s obědem nebo svačinou. Je to velký a hlavně vybíravý jedlík.

    Prášek pokračovacího mléka Hami 6+ je úžasně rozpustný. Nedělá hrudky, nemusí protřepávat věčnost 🙂 Další velké praktické plus! (pozn. Na rozpustnost upozornila i babička při hlídání - která neměla o testování ani ponětí.)

    Určitě jste někdy ochutnali UM 🙂 Kdo ne, ochutnejte! Zde jsem byla hodně překvapená. Hami mlíčko 6+ nejen že krásně voní, ale kupodivu i dobře chutná. Není cítit nijak chemicky a chuťově není nijak protivné. Ne, že bych ho malé potají upíjela! Každopádně když jsem poprvé ochutnala UM jiné značky při testování teploty, byla jsem mírně znepokojena tím, jak nedobré mlíčko musí to moje malé miminko papat. U Hami je to jiné! Hami chutná a voní!

    Při testování mlíčka Hami 6+ jsem byla spokojená nejen já, ale i moje malá princezna. Bylo vidět, že jí změna chuti vyhovuje. Bříško jí netrápilo a spinkala jak andílek celou noc 🙂 

    Když nám docházelo mlíčko z testování už jsem pomalu začínala sledovat, kde se dá výhodně koupit další krabice mlíčka Hami 6+, protože rozloučit jsme se s ním opravdu nechtěli!

    Tímto děkuji koníkovi za možnost testovat, byla to fajn zkušenost a díky ní máme doma zásoby nového mlíčka 🙂  

    Maminka Helena s princeznou.

    p.s. Mimino si momentálně vychtnává poslední Hami dne a jde do hajan.