1 / 1

    Celer hodně ráda používám do různých polévek omáček atd. Ale vyloženě detox jsem nikdy nedělala. Já těmhle detoxum příliš nevěřím. Pokud máš funkční játra a ledviny je tohle akorát zbytečný trápení se. A to čeho docílis je většinou to, že jde pryč všechna voda a ta se pak stejně rychle vrátí.

    26. únor 2024

    Pred par kety jsem pila kazde rano jeden odstavneny celer…prvni tyden se mi fakt navalovalo…pak jsem si zvykla,ale byl to hnus. Vysledky jsem nejak moc nepocitovala a pak prisel covid a nevim proc nikde celer nemeli😂pak jsem to zkousela znovu,ale po par dnech vzdala(mela jsem celer od nejakeho farmare,takovy poctivy😂a to se nedal😂)

    26. únor 2024
    nika_sp
    autor

    @nikola38 mě vůbec nejde o váhu. Tam to mám spíš obráceně. Jde mi o trávení, vyrážky a hlavně vlastní zkušenost. Moc dobře vim, že IG výživářky s oblibou tvrdi, že každý detox je blbost, protože od toho jsou játra. To je jasný. Od zvedání nohy jsou svaly, ale i těm můžeš pomoct, aby nohu zvedaly účiněji. To samý játra. Jsou “naprogramovaný” na nějaký množství detoxifikace, ale my je zatěžujeme výrazně víc. Tady nejde o to, aby to něco odmakalo za játra, ale aby to něco játrům usnadnilo a jejich práci zefektivnilo. V týhle době do sebe dostáváme výrazně víc všech možných škodlivin než před sto lety a kdykoliv dřív. A to i když se člověk snaží jíst a žít co nejčistěji (a tím fakt nemyslim nějakou desinfekci;) )
    Všechny napíšou, že je to blbost, ale žádná z nich to nikdy nevyzkoušela🤷‍♀️ Pár let zpátky by každý primýř dal ruku do ohně za to, že vám margaríny pomohou jako prevence srdečních chorob. Dneska už většina ví, že je to blbost. Nic není dogma. Všechny poznatky se mění. Dneska je to třetí den, co jsem začala ráno 3dc celerovo-řepné štávy (samotný celer mi nechutna) a je mi líp, co se zažívání týče. Takže mě zajímalo, jestli to někomu od nějakých obtíží pomohlo.

    26. únor 2024

    Zkušenost nemám, ale ráda si také počtu, zajímavý příspěvek 👍

    26. únor 2024

    Také nemám zkušenost, ale zajímalo by mě to

    26. únor 2024

    Na IG evinator jede hodně v celeru.

    26. únor 2024

    Urcite se tim nic nezkazi,takze proc to nezkusit. Ja na zaklade Misi Tomesove,ktera to pila kvuli exemu a propagovala…jsem to vyzkousela. Chtela jsem to jako ocistu a na zlepseni zazivami…vydrzela jsem par tydnu a jak jsem psala,prerusil mi to covid,kdy najednou celer nebyl(nebo to byla nahoda a proste tou dobou ho nemivaji vsude)…na me bohuzel jsem vysledky nezaznamenala zadne,ale urcite mi to nijak neublizilo,takze proc to nezkusit. Ale ze zacatku to byl fakt hnus pit😂

    26. únor 2024

    @nika_sp hele já nejsem žádná ig vyzivarka. Ale uvažuju selským rozumem. Pokud žiješ zdravý životní styl. Nejís přepálené tuky, sportujes v nějaké míře, spíš dostatečně atd. Tak dle mě detox prostě není potřeba. Ale dobrý..chceš pít celerovou šťávu tak pij. Jestli to máš s řepou a cítíš se lépe - řepa je velice bohatá na železo a podporuje tvorbu krvinek. Takže s chutí do toho. Celer má zase jiné benefity.

    27. únor 2024