nikkiss
28. kvě 2017
286 

Testování kapiček Enticon

Při zjištění, že bude probíhat testování na kapičky na bříško, jsem měla velkou radost, jelikož nás bříško velmi trápí. Něco o nás - mojí holčičce je 9 týdnů. Vlastně skoro od začátku, co jsem se vrátily z porodnice, ji bolelo bříško, ale tak nějak že se zachrula, zaplakala (pláč je úplně jiný, okamžitě poznám, že jde o bolest) a ztvrdlo ji bříško. Začaly jsme infacolem, který zprvu zabíral, ale po čase jak kdyby si na něj zvykla. Potom jsme zkusily kombinaci espumisanu s babycalmem, ktera se zdála nejpřijatelnější - když jsem nekombinovala, mělo to stejný účinek, jako infacol, chvilku super a pak nanovo. Tři týdny také dáváme na doporučení biogaiu. 

Balíček přišel místo v úterý až v pátek, takže trošku nervy, aby vše dobře dopadlo. Dopadlo 🙂

Po obdržení balíčku mě překvapilo, že jsou rovnou dva kusy, tedy měsíční kůra - děkujeme 🙂.

Měla jsem trošku problém pochopit, co že to musím udělat, když je lahvička plná, než jsem objevila malý pytlíček, který se musí vsypat dovnitř - nic divného, nic složitého, jen mlíko na mozku a zkušenost s babycalmem, kde je pulka lahvičky, která se doplní vodou. Zde je lahvička plná a jen se dosype prášek.

Po rozdělání první příjemné zjištění - kapičky nádherně voní. Chuťově také nejsou nejhorší, malé vysloveně chutnají. Jediné, co mi rozhodně nevyhovuje, co mě zklamalo a co by se mělo nějakým způsobem vychytat, je podávání dítěti a kapání požadovaného množství. Za celou dobu jsem nebyla schopná nabrat do kapátka odpovídající množství tak, abych jej mohla podat malé přímo do pusinky. Většinou jsem nabrala cca 13kapek, někdy jedenáct, prostě jsem si to musela odkapávat na lžičku a podávat tak. U babycalmu vím, že naberu plné kapátko a odpovídá to jedné dávce, tedy 10 kapiček. Tady bohužel. Nakonec jsem se dozveděla z telefonického rozhovoru s pánem, který se výrobou kapiček zabývá (myslím teda), že je mám dávat cca 10kapek 2x denně před jídlem, na příbaláku jsem však četla a do té doby dávala 20kapek 2x denně po jídle. Nellinka mi ale po jídle většinou blinká, tak se to před opravdu hodí líp.. Dávám tedy jedno plné kapátko a množství příliš neřeším.

Malá mi od začátku po kapičkách krásně prdí a smrdí, jednoduššeji se vykaká, ovšem bolestem bříška ani tyto kapičky nezabrání a každý večer mě čekají dvě proplakané a prochozené hodiny. Také mi trošku vadilo, že jsem na internetu nenašla moc informací ohledně těchto kapiček, jestli je vhodné je užívat samostnatně, nebo kombinovat atd.. Ale díky telefonátu vím, jaké dávkování zvolit, jak často a s čím kombinovat a s čím ne.

Zprvu jsem chtěla testování hned na začátku ukončit, protože mi malá každý večer 18-20h plakala s bolestma bříška. Po prvním podaní to vypadalo takto..

Ale nakonec jsem zjistila, že pláče i bez kapiček, na které jsem to prostě v první chvíli hodila. Díky nim alespoň lépe kaká a rozhodně jí neubližují. A navíc jí mooc chutnají 🙂

Není pro mámu lepší pocit, než její spokojené miminko, což díky kapičkám Nellinka neni 100%, ale vím, že by mohlo být zase hůř, tak tedy závěr pro mě je uspokojivý a rozhodně budeme pokračovat i dál..

Vyražíme do boje s bolavým bříškem a naším arzenálem...!!!

Shrnutí:

PLUSY

krásně voní

docela dobře chutnají

malá po nich prdí

jednoduššeji se jí kaká

MÍNUSY

kapátko

u nás ne 100% účinek proti bolení

#test_enticon

Začni psát komentář...

Odešli