Naše kampaň již končí. Děkujeme za vaše dotazy, příspěvky a názory. V případě, že budete chtít v diskuzi s námi pokračovat, přidejte se na náš FB http://www.facebook.com/nutradefense.cz. Chtěli byste, aby se kampaň opakovala i zde na Modrém koniku?

    Co říkáte na reklamu Nutradefense? Inspirovali jsme se vámi 🙂

    https://www.youtube.com/watch?v=tUawJgmvXKM
    nutradefense_cz
    11. únor 2011    Čtené 0x

    Nutradefense 2 - pro dobrý start

    Pokud držíte v ruce svůj čerstvě narozený uzlíček, určitě přemýšlíte, jak mu zajistit pohodu a pohodlí. Jak podpořit jeho zdraví, aby rostl a sílil k vaší radosti. Pak byste se v prvních měsících a letech jeho života měli zaměřit na skladbu jeho jídelníčku.

    Zázrakem zrození všechno začíná – rodičovské radosti i starosti. První měsíce se život malého človíčka točí jen kolem mateřského mlíčka, z něhož získává všechny potřebné látky. Tedy bílkoviny, tuky, sacharidy, vitaminy, minerální látky, hormony, enzymy, růstové faktory a obranné látky (zejména v prvních hodinách a dnech života dítěte), které se kromě jiného podílejí i na ochraně a posilování obranyschopnosti dítěte. Složení mateřského mléka se v průběhu kojení a s růstem kojence mění dle jeho potřeb.

     Až do svých půlročnin vlastně nepotřebuje k radosti a růstu nic jiného než tuto životodárnou tekutinu. Utiší jeho hlad i uhasí žízeň současně. Není tedy nutné ani pravidelně doplňovat tekutiny, jak to známe u starších dětí a dospělých. Kam se hrabou všechny elixíry života na mateřské mléko.

    Jak dítě roste, začínají přicházet starosti s tím, jak miminko vhodně přikrmovat. Otázka se stává aktuální zejména s prvními zoubky, kdy maminka nechce přestat kojit, ale zároveň je pro ní každý pokus malou bitvou. Naštěstí současná náhradní mléčná výživa už dokáže dokonale pokrýt výživové nároky malého tělíčka. Ovšem pouze některé se dokáží přiblížit díky třem unikátním složkám složení mateřského mléka. Jedinečná novinka na trhu náhradních výživ se jmenuje Nutradefense. Obsahuje tři unikátní složky, jež naleznete rovněž v mateřském mléce nebo právě v tomto výrobku společnosti Hero.

    Vláknina pro bříško

    Trávicí trakt potřebuje ke správné funkci nestravitelné složky potravy. V mateřském mléce se tyto složky označují jako prebiotická vláknina, která se nestrávená dostává do tlustého střeva a napomáhá selektivnímu růstu střevní mikroflóry. U kojených dětí přispívá např. k tvorbě pravidelné a měkčí stolice. A proto se tato složka – prebiotická vláknina GOS přidává také do náhradních výživ. Někteří výrobci však používají i takzvanou prebiotickou vlákninu FOS, vlákninu, jež je rostlinného původu. Získává se např. z čekanky.  Nutradefense jako jediný obsahuje prebiotickou vlákninu GOS živočišného původu a tím se snaží napodobit funkci této složky v mateřském mléce.

    Tuky nad zlato

    Nejen dětský organismus nezbytně potřebuje tuky ke zdravému vývoji. Především nervová soustava volá po těchto potřebných látkách. Někdy se maminky mylně domnívají, že polotučnou či nízkotučnou stravou dětem prospívají, ale opak je pravdou. Děti do 3 let potřebují dostatek tuku ve stravě  a zejména mléčná výživa by měla být v každém případě plnotučná. Není však tuk jako tuk, i zde je třeba dobře vybírat. K nejnutnějším patří nenasycené mastné kyseliny označené DHA/ARA známé též jako omega 3 a omega 6, které hrají důležitou roli během mnoha procesů v organismu. Patří však mezi takzvané esenciální nenasycené mastné kyseliny, to znamená, že si je tělo nedokáže samo vytvořit, a proto je musí v dostatečném množství přijímat z potravy. A když se pozorně podíváte na složení mléčné výživy Nutradefense, označení a tím i přítomnost DHA a ARA tam určitě najdete.

    Znáte nukleotidy?

    I tato možná cize a tajemně znějící složka je významnou součástí mateřského mléka. Nukleotidy jsou vlastně základní stavební jednotky DNA a RNA, což jsou nositelky genetické informace. To samo o sobě vypovídá o důležitosti nukleotidů pro biologické procesy v organismu. Bez nich by například nevznikla ani jedna bílkovina. A bez bílkovin by se nevytvořily buňky ani celý organismus. Jinými slovy nukleotidy dítě pro zdravý vývoj potřebuje zejména v prvních měsících, kdy buňky rychle rostou a prahnou po přísunu nukleotidů. Mateřské mléko je proto jejich bohatou zásobárnou a nesmějí chybět ani v náhradní mléčné výživě Nutradefense. Jejich potřeba s věkem klesá, čemuž odpovídá jak složení mateřského mléka, tak i složení náhradní výživy Nutradefense pro děti starší 18ti měsíců. Perfektně však vyhovují výživovým potřebám starších dětí, u nichž už mléčná strava sice není jedinou složkou výživy, ale stále hraje velmi podstatnou roli.

    V případě Vašich dotazů neváhejte využít možnost zeptat se naší nutriční specialistky Hanky. Popovídat si s ní můžete ve fóru Měsíc s Nutradefense http://www.modrykonik.cz/diskuse/skupina/mesic-s-nutradefense/.

    Pro další informace můžete také navštívit stránky www.nutradefense.cz.

    Pokud chcete mít dlouhodobě přehled o novinkách Nutradefense, přidejte se i k nám na Facebook http://www.facebook.com/nutradefense.cz ;)

    nutradefense_cz
    7. únor 2011    Čtené 0x

    Co je to Nutradefense?

    Každý rodič chce pro svého drobečka jen to nejlepší. A určitě dobře víte, jak důležitou roli hraje v životě malého človíčka správná výživa.

    Kojení je pro dítě minimálně do jeho šestého měsíce nejlepší způsob výživy, protože svým složením plně pokrývá jeho výživové potřeby, zažene mu hlad i žízeň. Jednoznačnou prospěšnost plného kojení potvrzuje i světová zdravotnická organizace WHO.

    V případě, že již maminka kojit z jakéhokoliv důvodu přestává, není důvod k tomu, aby přestávala mléko podávat. Z výživového hlediska je pravidelný příjem mléka velmi důležitý. A tak přichází na řadu tzv.  náhradní mléčná výživa. Ale kterou si vybrat? Nyní je na trhu k dispozici nejnovější mléčná výživa Nutradefense. Při vytváření této unikátní řady se výživoví specialisté nechali inspirovat složením mateřského mléka. Na základě jejich výzkumů obsahuje mléčná výživa Nutradefense tři jedinečné složky: prebiotickou vlákninu GOS, která vhodně upravuje střevní mikrofloru, stolice je pak pravidelná a měkčí, miminko i maminka spokojenější. Dále jsou to nenasycené mastné kyseliny DHA a ARA, které musí být v dostatečné míře přijímány potravou, protože si je organismus nedokáže sám vytvořit a v neposlední řadě nukleotidy. Které jsou rovněž ve významném množství obsaženy v mateřském mléku.

    Nyní 50ti z Vás posíláme tuto novinku Nutradefense pro kojence od ukončeného 6. Měsíce, který můžete podávat až do 10 měsíce a následně přejít na Nutradefense pro děti od 1 roku.

    Věříme, že dárek potěší nejen Vás, ale hlavně zachutná Vašemu drobečkovi.

    PS: Kdybyste měli k výrobku a jeho složení doplňující informace, neváhejte se zeptat 🙂

    nutradefense_cz