205 / 247
    Masopustní koblihy

    jééžiš, já ty koblihy už prostě MUSÍM udělat! odevšud na mě útočí!!! vypadají úžasně!

    21. únor 2015

    Oliii prosím o recept děkuji 🙂

    21. únor 2015

    recept je z únorového Apetitu
    cca 250ml vlažného mléka
    30g droždí
    2 lžíce krupicového cukru
    500g hladké mouky
    4 žloutky
    kůra z 1/2 citronu
    špetka soli
    4 lžíce rumu
    3 lžíce rozpuštěného másla
    tužší džem ( cca 250g )
    olej na smažení
    moučkový cukr na poprášení
    -promíchejte mléko, rozdrobené droždí a lžičku cukru a na teplém místě nechte vzejít kvásek
    -do mísy ke kvásku přidejte mouku, žloutky, zbylý cukr, nastrouhanou kůru z citronu, rum, špetku soli a promíchejte, pak přidejte rozpuštěné máslo a vypracujte těsto trochu tužší než těsto na buchty , které se nelepí na vařečku
    -utěrkou zakryté těsto nechte kynout zhruba hodinu, až zdvojnásobí objem
    -vykynuté těsto vyválejte na plát na tloušťku malíčku, na polovinu plátu si naznačte vykrajovátkem kolečka a do středu každého dejte trochu džemu
    -z druhé poloviny plátu vykrájejte kolečka a položte je na ty s náplní , okraje dobře přitiskněte a ještě jednou vykrojte formičkou celou koblihu
    -takto vykrojené koblihy nechte ještě dalších dvacet minut kynout pod utěrkou
    -poté smažte v cca 3-4 cm vysoké vrstvě rozpáleného oleje, do oleje koblihy klaďte nejdřív vrchní stranou a smažte 1-2 minuty pod pokličkou, poté obraťte a odklopené dosmažte dozlatova i po druhé straně
    -vyjměte a nechte odsát přebytečný tuk, před podáváním pocukrujte

    21. únor 2015

    @vetyver moc děkuji🙂

    21. únor 2015

    @lenulinka22 už jsem ho doťukala🙂

    21. únor 2015

    Teda ty jsou!! Nádhera!!

    21. únor 2015

    moc děkuji 🙂

    22. únor 2015

    Mňam 🙂

    22. únor 2015

    Olí máš je výstavní!!! Ale u tebe se to dalo čekat 🙂

    22. únor 2015

    @steffa
    @lenulinka22
    @le_nu_le
    @zzuzziik holky, moc děkuju🙂 já jsem hlavně ráda, že se mi nerozlepily, toho jsem se bála nejvíc...ale pro příště tam musím zkusit nacpat víc marmelády, toť Vašíkův feedback😀

    22. únor 2015