1 / 1

    Strasne by me prosim zajimalo, zda k Vam deti jezdi tluste vinou rodicu nebo ze jsou nemocne.

    12. bře 2021

    @kakba dite je zrcadlem rodiny

    12. bře 2021

    Včera ve zprávách říkali, že každé 4 dítě u nás je obézní. Tolik nemocných dětí asi nebude...
    @kakba

    12. bře 2021

    @kakba : bydlíme kousek od Olivovny, takže časo vidáme na procházkách rodiče s dětmi, kteří je přijedou navštívit. Netroufnu si udělat odhad, ale to co vidíme, je 70% obézních rodičů s obézním dítětem .. Už jsem tu jednou otvírala téma, že mne osobně lidsky hrozně mrzí, že na vážně nemocné děti se pořádají sbírky, aby se jim ulehčil život nebo dopřála lepší léčba, ale na obézní dítě, které je odrazem svých rodičů a šíleným životním stylem, pojišťovna přispěje, tohle je špatně prostě, to má jít na účet rodiny ..Není to tak dávno, co jsme jeli kolem, z Olivovny vyšla rodina se synem, kterého přijeli navštívit a syn se cpal hamburgrem hned za branou léčebny, co dodat..

    12. bře 2021

    Vidím to na synovi manžela (naštěstí má metabolismus po něm,tak je jak tyčka). Chrápe to do oběda, pak přelehne na gauč a dostat ho ven je umění. S kamarády hrají onlinovky. Ke štěstí by mu stačilo popíjet celý den kofolu, kdybych do něj nerýpala, že mu vypadnou zuby. Bohužel bydlí ve městě, kde rodiče mají raději děti doma a na tento životní styl je navyklý.

    12. bře 2021

    @kakba za obezitu dítěte muže většinou rodina. Nejvíc je to vidět v návštěvní den 😭. Nyní bude těch obézních děti mnohem víc. Moje děti normálně 3x týdne aktivně sportuji a další dny létají venku a teď sedí skoro furt doma 😭

    12. bře 2021

    Ano, dite je odraz rodicu. Mam v tom jasno jako vy. Tak prave me to zajimalo jak to cele funguje. Zda do ozdravovny berou vsechny bez rozdilu viny.

    12. bře 2021

    Krásný den všem přispěvatelkám. Jak říká např. diskutující "kakba"....ano bereme děti s nadváhou a obezitou bez rozdílu "viny". Ony ty děti, potažmo rodina naši pomoc potřebují. Naše nutriční terapeutka vysvětluje: "Součástí léčby je nastavení režimu pravidelného příjmu vyvážené stravy pětkrát denně v průběhu celého pobytu a následné dodržování stejného režimu v domácím prostředí". Je ale opravdu zapotřebí, aby se zapojila celá rodina a začala měnit svoje stravovací návyky. Rodič je pro dítě vzor. A v naší léčebně, kromě léčby, také šíříme osvětu a dětem i rodinám vysvětlujeme principy zdravého životního stylu. To je potřeba.

    12. bře 2021

    @olivovna neposkytujete konzultace ohledně výživy a pohybu i pro dospělé?

    12. bře 2021

    @niski Hezký den, bohužel dospělákům tyto konzultace neposkytujeme. Ale ráda bych Vám poradila. Vyhledejte nutriční konzultace hlavně při nemocničních zařízeních, abyste měla jistotu odbornosti.

    12. bře 2021

    @olivovna já vás mám právě blízko, tak by se mi to hodilo tam, pochopitelně jako placené, nechci to na pojišťovnu, ale chci se vyhnout Herbalifu apod.

    12. bře 2021

    @niski Naše kapacity jsou limitní a věnujeme se opravdu jenom dětem. Máme 2 nutriční terapeutky, jedna se věnuje dětem na pobytu a druhá řeší děti zvenku v nutriční poradně.

    12. bře 2021