osicenka
3. lis 2019
621 

Moje testování kapslí 4v1 Persil

Praní prádla je pro mě i po těch 10 letech, co už mám svoji domácnost, stále zábava. Opravdu se vyžívám ve všem tom třídění, studování stupňů praní, protřepávání vypraného a ve správném věšení prádla na šňůru 😀 

A tak když mi dorazil domů balíček od Persilu, měla jsem opravdu radost a byla jsem zvědavá, jaké bude praní s nimi. 

Kapsle jiné značky jsem před pár lety používala, ale občas byl problém s jejím rozpuštěním, takže jsem je úplně z praní vynechala a používala jsem pouze tekutý prací gel.

A aby bylo na čem testovat, tak jsem měla připravený opravdu široký vzorek prádla - vlastně veškeré naše prádlo 😀 

Kapsle 4v1 jsem tedy testovala na ručníky, ložní prádlo, barevné a bílé prádlo, miminkovské prádlo a prádlo vyžadující jemnou péči (svetry, halenky apod.)

A jak se nakonec Persil kapsle osvědčily? 

Výhody a pozitivní postřehy:

1. jednoduchost použití - kapsli prostě hodíte do pračky a přidáte prádlo - to mi přišlo praktičtější, protože často se mi stává, že když nalévám prací gel do kelímku, tak třeba pokapu podlahu nebo dám do kelímku moc gelu a musím ho nalévat zpátky. Občas se mi i stane, že ještě chci přidat nějaké prádlo do pračky už po spuštění praní a nejednou mi gel vytekl z pračky na zem - tohle všechno s kapslí nehrozí.

2. vůně prádla - prádlo je po vyprání opravdu velmi příjemně voňavé, vůně pro mě představuje přirovnání ke svěžesti. Navíc vydrží vonět i po vyžehlení, uložení do skříně a nošení - např. tři dny nošené tričko stále vonělo, jak ozkoušel syn a nebo týdenní spaní v ložním prádle vypraném v kapsli. Vůni prádla si velmi pochvaloval hlavně manžel, který si na to potrpí a divil se, že jsem do praní nepřidávala žádnou aviváž navíc, tak jak to musím dělat u jiných pracích prostředků. 

3. skvrny - na skvrny, které na prádle vznikly a hned jsem takové prádlo dala vyprat se kapsle také osvědčily, vypralo se znečištění od kečupu, fleky od čaje, zaprášená kolena na teplácích, skvrny od fixí. Navíc ponožky jsou opravdu také bělejší. 

4. rozpustnost kapslí - měla jsem k dispozici 11 kapslí a ani jednou se mi nestalo, že by zůstala nerozpuštěná nebo někde přilepený zbytek na prádle.

A co se týká nevýhod

Bohužel se mi nepovedlo vyprat již starší skvrny na prádle, což tak úplně není vina těchto kapslí, protože tyto skvrny (čokoláda) už jsou na prádle několikrát zaprané, jak jsem psala, s "čerstvými" skvrnami si kapsle poradily bez potíží.

A druhá velká "nevýhoda" je, že pořád člověk pere a pere, protože je to najednou jednodušší a zábavnější, jen si tak hodit kapsličku do pračky - tím pádem se mi hromadilo doma samé vyprané prádlo 😀 😀 Se kterým už tolik zábavy není, že.

Takže prosím, vyrobte mi někdo kapsli 4v1 i na potom - na sbírání prádla, žehlení, skládání a uklízení, velmi děkuji 😀 

Závěrem bych chtěla napsat, že díky Persil kapslím mě tento styl praní znovu zaujal a přesvědčil o tom, že bych je ráda využívala i nadále. A rozhodně je ráda dál doporučím. Děkuji za možnost testování!

#test_persil #recenze #zkusenosti_persildiscs4v1126

Začni psát komentář...

Odešli