pajasim
18. dub 2011

Skladný sporťáček do terénu

Já už nevím!!! Tak se ptám... jaké znáte skladné a přitom terénní sporťáčky?

ahoj, taky hledám a docela mě zaujal Peg Perego Uno. Ale neviděla jsem naživo..

18. dub 2011

kocarky mutsy me uchvatili jsem zvedava jak vypadaji live...

18. dub 2011

Mě zaujal Enzo Evo od Espira, viděla jsem ho naživo a vypadá hodně dobře 😵

18. dub 2011

Maxi-cosi: při skládání se musí sundat sportovní sedačka, dohromady to složit nejde. Sedačka je anatomicky tvarovaná a většina našich zákazníků "nadává", že je malý (mě teda přijde prostorný dost, ale to tvarování hodně ubírá)
Tako jumper: méně kvalitní koček ve srovnání s M-C a Mutsy. Váha 17,5kg, což je celkem hodně. Na "skladný" jde složit pouze pokud je sedačka otočena po směru jízdy, jinak je to obr. Pojistka proti otvírání složené konstrukce se dá špatně zacvaknou když se skládá samotný podvozek, takže se sporťákem to víceméně nejde. Jinak mám pocit, že jde koupit pouze v kompletu s korbou.
Mutsy: celkem lehký, prostorný, dobře skladný i se sedačkou, polohování sedačky na pásku - ne všem vyhovuje. Velmi málo poruchový kočárek. Nevýhoda je v polohování nohou, protože žádné polohování nohou nemá.

18. dub 2011
pajasim
autor

@jijitka Jojo, na PP jsem taky koukala, má to přehazovací rukojeť, že? Ale mě se nelíbili moc ty kolečka 🙂

@petulka77 Espiro jsem viděla naživo na veletrhu. Mojemu chlapovi se líbil, ale mě teda vůbec. Takový aušusový mi přišel. :-/ A složený je velký. ☹

19. dub 2011
pajasim
autor

@martinatrnkova Děkuji za recenze ke všem kočárkům. 🙂
Tako tu mám pro mého chlapa, jemu se líbí - mě ne. 😀 A skladnost právě taky moc neřeší.

Mutsy dnes omrknu naživo... ta jediná nevýhoda je asi to polohování nohou... je to strašný každý kočárek má NĚCO! :-/

19. dub 2011

@pajasim ale Mutsy se děla v hodně verzích, viděla jsem i takový, kde polohovací nohy byly...
Taky se na něj chci mrknout, je to velký kandidát na náš kočárek

19. dub 2011
pajasim
autor

@martinatrnkova Vím, dokonce jsem s Mutsy i jela. Hluboká korba je podle mě ale na prd - dost malá a dost se viklala na můj vkus. A nejskladnější Mutsy je ten Transporter, takže ten by byl asi jediný kandidát u nás. 🙂

19. dub 2011

@pajasim Velikost korby je tak nejak normalní v dnešní nabídce, ale kdyby byl vetši tak bych se nezlobila,ale co nadelam. A vyklání...to je nevýhoda všech kočárku, co mají chycenou korbu jen ve střední části "podlahy". Když se rozhlídnu v práci na kočárky, co tam máme, tak se vyklá skoro každá korba... ale zato se zse dají lehce vycvaknout.... všechno má svoje pro a proti

19. dub 2011
pajasim
autor

@martinatrnkova Jojo, ta korba je méně stabilní, když je uchycena jen v jednom místě a taky mi přišla mělká. No jsem zvyklá na náš tank - Patron Apollon Alux. 🙂

Mutsyho jsem teda dnes viděla a musím říct, že se mi líbil! Dokonce i nožičky jdou polohovat, prý je to v letošní kolekci říkala prodavačka. 😉 A ano šly dát buď do roviny se sedačkou a nebo dolů.
Jinak co mě zarazilo, korbička se nedá měnit po/proti směru jízdy a to jsem myslela, že jo... takže to je jediné, co ještě zvažuju... Ale malá už zřejmě brzy nebude chtít vidět na mámu. 😀

19. dub 2011

@pajasim jj, to je vidět aji z obrázku, že nejde otáčet (to bude tím, že jsem z oboru). ty nožičky jsou super.. zase má o bod víc. Kde jsi se byla podívat?

19. dub 2011
pajasim
autor

@martinatrnkova Babypark v Brně 😉 Já jak pořád čtu o všech kočárcích, tak už se mi to asi míchá... no špekuluju, jestli je to otáčení teda potřeba, protože jinak mi je sympatický, no.

19. dub 2011

@pajasim vetšina dětí co vyjde z hluboké korby nemá zájem koukat směrem k rodiči, ale ven. Je to pro ně zajímavější.
Ono pokud je otočná sedačka tak býva zpravidla užší, právě kvůli otáčení a pak taky jde málokdy složit dohromady s podvozkem - popřípadě je po složení obrovský

19. dub 2011

@pajasim a jací byly v babyparku?? ja se setkala s velkou neochotou - až jsem si připadala že obtěžuju

19. dub 2011
pajasim
autor

@martinatrnkova Joo, asi to tak bude, že dítě už rodiče radši nebude chtít vidět. 😀
V obchodě byli ochotní a dobře poradili. Jen já se pořád nemůžu rozhodnout. 😀 Já jsem se setkala s nezájmem spíše u Růžového pantera.

19. dub 2011

@pajasim Ve většině to platí, prostě chcou vidět svět.
Asi záleží na směně. Jen co jsem vešla do Pantera, tk už se mě ptaly co chcu než jsem si ten obchudek obešla, tak se zeptaly si ješte 2x.
U nás v práci je to poslední dobou taky o tom, jaká jse směna.

20. dub 2011

@pajasim Koukala jsi na Concord Fusion? Dobře ovladatelný, prostorný, dostatečně dlouhý, polohovací na pásku od lehu do sedu, polohovací nohy ... Dobře skladný
http://www.zbozi.cz/p441962-concord-kocarek-fus...

20. dub 2011
pajasim
autor

@martinatrnkova Jojo, Concord byl dlouho mým favoritem, dokonce jsem se byla dívat i na jeden ojetý. Ale do terénu moc není - myslím kvůli kolečkům. A brzda šla strašně ztěžka, asi by mi to taky časem dost vadilo.
A už máme objednaný Transporter, takže končím špekulování. 🙂)

21. dub 2011

@pajasim Tak pk napiš, jaký je 🙂

22. dub 2011

aaa koukám, další vyběratelé kočárků..-)))No já teda osobně horlím proti neotočným sedačkám. To je pro mě priorita. Já chci na malou vidět, pozorovat ji,povídat si s ní.Ségra má xlandra otočit nejde, taky nejprv mi oponovala, že ji to adit nebude. A pak kupovala ještě peg perega golfky s otočnou korbičkou. A malého v nich vozí otočeného k sobě do ted a to mu budou dva roky. My měli hluboký bebecar a sporťák máme Teutonii Bee You, která má pro mě jedinou nevýhodu a to je šílená cena.-)))Ale už je objednaná a taťka zaplatil, takže se těšíme jak na Ježíška..-))

22. dub 2011

tak u mě vyhrává teutonia spirit s3. Vejde se kamkoliv, je skladná, lehká, odpružená, nemá nafukovací kola a terén absolutně v poho. Otočnej sporťák, polohovatelná rukojeť. Mám 206 a do kufru ( jestli se to tak dá nazvat 😀 ) složím v pohodě.

22. dub 2011