Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.

    co to s tím koněm zase je?.-(((

    pet.s
    31. bře 2016    Čtené 128x

    Vánoční cukroví

    I letos přijímáme objednávky na domácí vánoční cukroví. Nabízíme 12 tradičních druhů. Cena od 300 Kč za 1 kg.Jsme malá rodinná firma, žádná velkovýrobna. Vše domácí, kvalitní suroviny, žádné náhražky. Konkrétní fotky a nabídku druhů zašleme mailem. Možnost osobního převzetí na Václavském náměstí, Černý Most, nebo individuální rozvoz. Lze zaslat i poštou či PPL.Více informací a objednávky na 602 728 781

    Terinka, roste...

    Terinka se narodila 21.9. v 19.21

    Máme za sebou velký UZ.Terulka je v pořádku.

    pet.s
    27. dub 2010    Čtené 0x

    Vybíráme jméno pro holčičku

    Muž vymyslel systém. Mám si napsat 10 jmen, on si napíše 10 jmen. Jako poradní sbor bude celá rodina. (A že nás je). To znamená máma a táta, ségra a švagr, moje dvě děti, mužovi děti( i když tam asi se zapojí jen nejmladší dcerunka),  neteř. Pak budeme vybírat.

    Takže prozatím mé návrhy : 

    Berenika – nositelka vítězství – 9.7., Anna – milá, milostiplná – 26.7., Aneta – milá, milostiplná – 17.5., Sára – vznešená, kněžna – 9.10., Karolína – svobodná, král – 14.7., Magdaléna – věž – 22.7., Rebeca – dobře živená, okouzlující – 9.3., Viktorie – vítězná – 10.3., Rozálie – růže, růžová – 4.9., Tereza – záštita – 15.10.,Veronika – nositelka vítězství – 7.2.

    Později přidám návrhy i ostatních.

    pet.s
    26. dub 2010    Čtené 0x

    3D UZ-26.4.2010

    Dnes nás čekalo 3D UZ v Podolí v 15.15. Náš Daník se vnutil s námi. Jednak má rád nějakou akci, a jednak cítil příležitost jak se ulít ze školy. Musím říct, že jsme tam jela s určitými obavami. Nebyla jsem na UZ 4 týdny a nějak jsem měla strach, aby se neukázalo něco špatného.

    V Podolí jsme chvíli museli čekat. Neměli jsme svoje DVD. Prý to sestřička říká při objednání, jenže my mluvily o mé jizve na břiše. Naštěstí DVD nám nabídli.

    Nejdřív začala dr dělat UZ přes břicho,ale jednak to bylo špatně vidět a jednak náš sabotér spinkal a ještě zády k nám. Ani šťouchání nepomohlo.(Celý tatínek, když spí, tak spí🙂.

    Tak jsme Daníka vyšoupli na chodbu a přistoupili k vaginální sondě. To už bylo lepší. Mimíšek se prosbudil a začal se protahovat, tak neopatrně, že paní doktorce ukázal mezinoží v celé kráse. Noo nebudu to napínat. Čekáme holčičku. Ještě jednou : "MY ČEKÁME HOLČIČKU!!!!"

    První moje reakce byla "Já to tušila!". Tatínek se začal smát : "Mám jednoho syna a 3 dcery" Paní doktorka se zhrozila, že nám to neměla asi říkat. Ale nevím, co by se na tom změnilo..-))

    Slečna se probrala a začala se vrtět a tancovat. Házela zadečkem a kopala. Máchala ručičkama. Břišní tance hadr.3D záznam sice nic moc, ale občas nějaký záběr se povedl.Řekla bych, že má nos bambuli po mně.

    Daník seděl venku. Táta vyšel na chodbu a sdělil mu, že to bude holka. Daník jen nespokojeně zamručel. Ostatní maminky to mohutně pobavilo. No hoši z toho byli nějací rozpačití. Ale já za to nemůžu. .-))

    Postupem času se s tím chlapci srovnali, já zase postupem času začala tu berunku litovat, jak to bude mít těžké-nést úděl ženské.-)))

    Pak jsme se ještě stavili v obchodě. Na počest naší dcery jsme si koupil Dan kalhoty, já tričko a jako počin pro štěstí jsme malé koupili růžový overálek. Tatínek se nezapojil. Seděl v autě a trpělivě čekal.

    Cestou domů jsme vymýšleli jméno. Já sice už měla vybranou Verunku, ale tu většina rodiny zamítla. Tak ted je ve hře Petra, Karolína, ...dál nevím.

    Do fotoblogu jsem přidala fotku naši brebešky a jejího overálku.

    pet.s
    2. dub 2010    Čtené 0x

    NT screening

    Zítra nás čekají NT screening. Právě tady nám při minulém těhu oznámili, že Matyášek má rozštěp lebky. Že se s tím nedá žít a musí ukončit jeho krátký živůtek. Tak strašně, strašně se bojím.

    Vím, že pokud tohle těhu nevyjde, je konec. Už do žádného IVF nepůjdu. nechci jen pro svou sobeckou touhu nechat tady svůj otisk, nechat trpět ty malé miminečka. Už dávno jsem se rozhodla, že tohle je fakt poslední boj.

    Celá rodina to prožívá se mnou. Muž je jako vždy v těhlech situacích zlatý. Hladí, líbe, tiskne za ruku jako by chtěl říct " Neboj,to bude dobré". Já se bojím, že nebude. Synek ten to prožívá celý týden. každý den se přižene ze školy a ptá se "Jak jste dopadli?" Holt chaotik po mamince. Nám jsou oběma nějaké přesné datumy vzdálené.-)) Dcerunka o tom nemluví. Ta má momentálně starost o to, jestli ji ty umělé vlasy budou ladit k těm jejim..-)

    Objednali jsme se  až na 14 hodin. To budou nervy. Před tím musíme do práce. Ale zase máme rozptýlení.Ráno vyrážíme mlčky do práce. Celou cestu mě mužík drží za ruku. Bez něj bych tyhle situace nezvládla. Koukám na míhající se krajinu a prosím. Prosím Pána Boha, prosím dušičku mé milované babičky, prosím našeho Matyáška, ochraňte naši holčičku (já mám prostě od prvopočátku pocit, že tohle je holka)

    V práci to uteče, ale kolem poledne už oba vystřelíme. Nemáme stání. A než projedeme Prahou, taky chvíli trvá. Hlavou mi beží myšlenky, že to jsou třeba poslední chvilky mého těhotenství. Poslední chvíle, kdy mám broučka u sebe. Pod svými křídly. Kdy mu je sladce.

    V Gennetu jsme šli docela rychle na řadu. Vidím ve dveřích doktorku(stejná, která nám minule řekla ten strašný ortel). Začne se mi motat hlava a vlítnou mi slzy do očí. MUDr je příjemná. Uklidňuje mě. Ale nic nepomáhá. Vídím obrazovku, na které jsem naposledy viděla Matyáška. Mrskal sebou v bříšku a za pár minut cvak. Monitor zhasl a Matyášek byl jen nepovedený plod. Nemůžu dýchat. Strach je fakt silnější a silnější. Skoro panická hrůza. Takhle jsem se v životě bála jen, když mi Daníka porazilo auto a nevěděla jsem, co s ním bude.

    Dr nám ukazuje miminko. Zkoumám každý její ton hlasu. Rozumím ji něco "jedna nožička". Vytřeštěně se po ní kouknu. Dojde mi, že říká, že je vidět jen jedna nožička. Že druhou má skrčenou přes.

    Mimoušek mamásek je sice o 3 dny menší, ale v normě.Jinak vše je OK. Musím to napsat znova.VŠE JE OK. V duchu děkuji Pánu Bohu, Matyáškovi, babičce.

    Zadržuji slzy štěstí. (no v téhle době mě rozbrečí  večerníček, takže mi to moc nejde). Nemůžu se ani obléknout. Muž se ještě vyptává, jestli nevadí, že je menší. No jo, všechny jeho předchozí děti byli pěkní cvalíci,ale z našeho rodu jsme zase byli malé miminka.

    Doporučují nám ještě genetiku a kontrolní UZ za měsíc. Pak odběr plodovky. Podstoupím cokoliv, vytrpím cokoliv, jen aby miminko bylo v pořádku.Jak se tomuhle říká? Jooooo už vím ...MATEŘSKÁ LÁSKA !!!.-)))))

    Vyjdeme ven a já se rozbrečím. Řvu jak hysterka. Franta má pro mě opět svoji bezpečnou náruč. (Co já bych bez Tebe, ty kluku zlatý, dělala?)

    V autě rozesílám všem sms. Využiji toho, že je Apríl. Posílám, celé rodině "VŠE JE OK, ALE JSOU TA DVĚ!!" Máma odepisuje " No to je průser, co budete dělat!" napadne mě cynická odpověď. " zahrajeme si o ně kostky a to, co prohraje utopíme. .-))"Ale odepíši ji. "PRVNÍ ČÁST PLATÍ, DRUHÁ JE APRÍL".-)Máma mi napíše, že chudák dítě bude mít prdlou matku.Moje odpověď. "PRDLOU MATKU,ALE ZLATOU BABIČKU!" Mámu to rozbrečí.

    Jediná sestra pochopí, že je apríl. A volá mi. "To byl apríl vid? Už ti koukám otrnulo." Povede se mi dostat i moje děti. Ale ze všech je slyšet ohromná úleva a štěstí. Jo holt rodina. Kde by člověk bez ní byl?

    Odpol vyzvedávám Daníka z tréninku. " Můžu to říct kamarádovi?" Měli zákaz to někomu říkat. Po minulé zkušenosti s Matyáškem, jsme se všichni báli. Hned se nadšeně chlubí. "Budu mít bráchu nebo ségru!!" Jak já ho miluju. Ukapává z něj štěstí. Můj dobrý rozmar stihne využít ke svému prospěchu a pumpne mě o 400 Kč na hru.Hajzlík,ale můůůj!!

    Večer půjdeme na večeři. Daník nechce. Baru si radši vybere ode mě peníze.  Tak jedeme na večeři sami s Frantou. Skončíme v naší oblíbené, kam jsme spolu chodívali randívat. Večer se až na přežrání tatínka povede.

    Po návratu potkáme zrovna Baru, jak jde sama ulicí. Kámošky mají rande. A její Kuba žije v Anglii. Přijde mi smutná,ale svěřit se nechce. Je mi ji líto. Večer počkám až usne a jdu ji pohladit do postele. Zavrtí se a odstrčí mě "No promiň, mi že Tě vůbec miluju." Vzpomínám na dobu, když jsme si ji přivezli z kojeňáku. Vzpomenu si na její vůni a teplíčko. Nemohla jsem spát ani jíst. Pořád jsem chodila koukat do postýlky, jestli se mi to nezdá.Byla jsem šťastná. Stejně jako dnes.  

    Vím, že náš boj ještě není vyhraný,ale dnes je mi jako bych vyhrála olympiádu.

    pet.s
    19. bře 2010    Čtené 0x

    Druhý pokus-deník

    Po našem nevydařeném těhotenství jsme se dne 8.1.2010 pustili do dalšího boje. Z důvodu našeho věku už za své.
    1 DC-PÁ-8.1.2010 přišla MS, kontrola v CARu, UTZ, medikace Synarel a Puregon. Puregon 900 IUI mám doma(cena 8567,-) a Puregon 900IUI jsem dostala jako dar.Platili jsme tedy jen 2021,-Kč za jedno 8ml balení Synarelu.
    8DC-PÁ-15.1.2010kontrola CAR, UTZ-folíky jsou malé, jen 1 nebo 2 jsou lepší.Platíme další Puregon 900 - 8567,- Kč
    12 DC -ÚT-19.1.2010kontrola CAR - Máme 4 folíky. OPU domluvena na sobotu. Dostávám Pregnyl-nic neplatíme.
    16DC -SO-23.1.2010 OPU v 10.40 jdu na sál- odebráno 5 folíku...4 oplodněny metodou ICSI...ET asi v úterý..platíme 13 tisíc za výkony
    17DC -NE-24.1.2010 - jsme strašní rodiče!!!zapomněli jsme zavolat jak se mají naše embryjka.-)))))
    19DC-ÚT-26.1.2010 - ET přesunuto na čtvrtek...embrya jsou kvalitní.Bude prodloužená kultivace.
    21DC-ČT-28.1.2010-ET ve 13.35 putují dvě embryajka do maminky. Zbylo už jen jedno, a to není vhodné na zamražení.Pokud to nevjyde, budeme muset podpstoupit znovu celou další stimulaci.Tatínek včera oslavil 65-té narozeniny. Jako dárek si mohl zaplatit 13 tisíc za výkony+7 tisíc ICSI+2,5 tisíc prodloužená kultivace.Celkem 22500,-Kč.-))))))
    23DC-SO-30.1.2010 - 2 dny po ET- nevydržela jsem a dělala testík...samozřejmě je děsně brzy a test je 0.
    24DC-NE-31.1.2010-3dny po ET- začínám špinit a propadat zoufalství(((
    26DC-ÚT-2.2.2010-5 den po ET-dělám si stále testy jsou sněhobílé...ráno vyzkouším ten test z CARu- G premium.Při hodně velké fantazii se nám zdá, že vidíme na testíku stín!!Studujeme to oba v kuchyni pod světlem snad celý den. Občas máme pocit, že si to spíš vymýšlíme.Odpoledne si jdu koupit test od fy dr.Max nějaký ultracitlivý. Testování je úplně sněhobílé. Máme ještě nějaké mamatesty. Zkusím  ho ráno. Stále špiním((
    27DC-ST-3.2.2010-6 den po ET-test ve 4 hod ráno už je znatelnější a večer ve 20 hod jsou čárky už vidět moc hezky. Až tak hezky, že se děsím jestli to nebudou dvojčata.
    28DC-ČT-4.2.2010-7 den po ET-test ráno je jasný, ležím s ním v posteli a nechci ho pustit z ruky. Prosím našeho prvozplozeného nenarozeného andělíčka Matyáška, aby pomohl. Prosím Pána Boha, prosím, PROSÍM!!!!!!!!Přes den přestává špinění,ale začínají lítostivé nálady, pobolívat břicho. Tatínek si povzdychne, že to zase bude !!. Chudák zažil si se mnou v prvním těhotenství pěkné výkyvy nálad.Ale on je můj zlatej špalek, co si na sobě nechá štípat dříví. Večer ho polohlasem pošlu kamsi.Pak mě rozberčí stávkující tiskárna a pohled na naši slečnu puberťačku a lítost, že se k ní nemůžu přitulit. Vzpomínka jak chodila za mnou do postele když byla malá, mě rozbrečí. Cítím jak ji voněla kůže, jak byla hebounka a jen a jen moje. POMÓC!!!!Já za to nemůžu. To hormony!!.-))))Taťka má jako vždy připravenou náruč a pohlazení.
    29DC-5.2.2010-nechala jsem si udělat u nás v nemocnici HCG z krve. Platila jsem 250 Kč.Ve dvě se dozvídáme výsledky. Mám 57 a potvrzenou graviditu. Zrovna jsem se objednala do Gennetu na UTZ a potvrzení srdeční akce. Jdeme 26.2.v 10.45
    33DC-9.-10.2.2010-zvracím.Tedy pokud to ještě nazvat zvracením.🙂Jen nevím jestli to je už k těhu nebo jsem chytila nějakého bacila.
    Tak to byl bacil.Byly to strašné 2 dny.Od té doby,ale v pohodě. Není mi špatně. Nemám pachutě v puse. Nepamatuji si kdy mě tohle začalo brá v minulém těhu.Občas mě bolí v podbřišku.
    16.2.2010-na HCG v Gennetu.Výsledky jsou až druhý den. HCG máme 3234. Jsem 19 den po ET.Mám děsné chutě na citrusy a na tvaroh.
    22.2.2010.Jsem 6+2tt jak podle UZ, tak podle výpočtů.Plodík🙂 má 4mm.Čahoun po tátovi.,-)) Máme potvrzenou srdeční akci. Našli mi uzlík na děloze.Prý jsem ho měla při minulém těhu taky.Průkazku mi ještě nedal,ale vystavil neschopenku.
    Dr mi napsal B12.Obden mi ji píchá mamka.Také Femibion.
    Takže  moje celková medikace. Dopeghyt 2-0-2,Glukophage1000 1-1-1, Novorapid 20-20-20, Levemír 40-0-40-to jsou inzulíny, acidum folikum 1-0-0, Femibion obden,B12 obden, do toho nějaké šumivé vitamíny, hořčík, B6, vápník.Občas multi.Chutě jen občas v noci na děsné nesmysly.(plněné knedlíky,kung-pao s mandlemi)

    26.2.2010 - kontrola v Gennetu. V podstatě se nedovídáme nic jiného než u svého gynekologa. jen , že mimísek má už 8 mm.Nevím jestli je možné,aby za 4 dny vyrostl o 4 cm.

    28.2.2010 - začínám mít nejasný pocit, že tohle bude holka. Nevím ani proč mám ten pocit. Ale taky usuzuji, že při prvním těhu mi to slušelo. Teď jsme jak ropucha.Oteklá. Hrozné vlasy, hrozná pleť. Samý beďák. Hrozně přibírám na váze.

    10.3. - blinkám, blinkám a blinkám.Kdykoliv, kdekoliv. Hrůza děs.

    19.3.2010 - 10tt - dlouho jsem nepsala. Ono v podstatě není co. Vše v normálu. (Zaplať Pán Bůh) Občas mi je špatně. Pachutě v puse. Děsně přibírám na váze. Už nemám, co na sebe,ale nechce se mi jít kupovat něco na sebe dokud nebudeme mít za sebou NT.

    21.9.2010 v 19.21 se nám narodil náš vymodlený zázrak Terezka. Narodila se císařským řezem, který ve 13 hodin rozhodl pan prmář v Podolí, protože Terezce začaly klesat tepové ozvy a už se vůbec nehýbala. Čekalo se od večera, kvůli mým lékům na krev. Terinka se narodila zdravá s váhou 2,10 a mírou 43 cm. Má krásné modré oči..-)))

    HAPPYEND- 10.12.2012 Naše modročka je už pěkná dvouletá rošťanda. Seč moc nemluví, tak komanduje celou rodinu. Uráží se a čpulí. Na všechno ječí ŠAMAAAAAAAAAA.:Ale převážně je to klidná, milá holčička. Večer před spaním(konečně jsem ji naučila spát se mnou v posteli) mě obejme a pohladí nebo chce číst. Když ji pak spící pozoruji, nemůžu pořád uvěřit. Po dvaceti letech toužení, po šesti letech marných pokusů IVF, po roce nervů a skepse, že se nenarodí ji můžu hladit po blond vláscích a to vždy děkuji Pánu Bohu za každý den štěstí.-))