Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    petulkkab
    31. črc 2018    Čtené 258x

    Testování plenek pro neposedy

    Přebalování naší roční dcerky Elenky začalo připomínat „boj o přežití“, a když jsem viděla možnost testovat plenky Premium Care Pants, neváhala jsem nás přihlásit. A mile mě překvapilo, že nás tým Modrého koníka vybral.

    S nadšením jsme s dcerou rozbalily balení a pustily se do testování. Zprvu jsem z nich byla nadšená a malá vypadala také spokojeně. Velmi jsme ocenily indikační proužek, který se v případě znečištění plenky zbarví ze žluté na modrou, což nám ušetřilo dost času se zbytečným přebalováním.

    Ačkoliv mají kalhotky velmi pružný a měkký pas, po prvním dni testování měla malá večer otlačený pas na bříšku (respektive podbřišku) a gumičky na stehýnkách. A to i přesto, že není žádný puclík. Nepůsobila však, že by ji to nějak obtěžovalo, takže jsme v testování v klidu pokračovaly dál.

    Problém pro mě osobně nastal ve chvíli, kdy se malá pokadila. Velmi opatrně jsem se snažila sundat plenku. Jednou vleže a podruhé ve stoje, ale pokaždé jsem „nadílku“ rozmazala malé po celých nožičkách, i když jsem postupovala opravdu opatrně. Až v průběhu testování jsem si od ostatních testujících maminek přečetla, že se mají pro klidné sundání roztrhnout na stranách. Upřímně jsem před testováním nezkoumala, co se má či nemá dělat, což by bývalo možná pomohlo. Ale v momentě, kdy jsme začaly roztrhávat plenky na bocích, jsme dokázaly přebalovat „čistě“.

    Kalhotky mají na sobě také lepící proužek, který má pomoci plenku po použití zabalit. Je to šikovný pomocník, jen mi lehce vadilo, že když jsem proužek odlepila, abych plenku zabalila, lepidlo lepilo i tam, kde byl proužek původně přilepen a kolikrát se mi zabalená plenka přilepila k přebalovací podložce či kraji umyvadla, kam jsem ji odložila.

    Plenkové kalhotky Pampers Premium Care Pants bych maminkám doporučila i přesto, že malá od nich byla trochu otlačená. Zadeček měla hezky v suchu, žádné zarudnutí nic, tudíž za nás spokojenost.

    Dále jsme testovaly i plavkové kalhotky Splashers. Do té doby jsem dceři dávala kalhotky z jedné drogerie, které zvládly bez problémů i to, když se malá během dovádění v bazénu pokadila. Kalhotky Splashers mají opět krásně pružný pas a hezky se natáhnou. Z estetického hlediska se mi líbí i mořské motivy, které na sobě kalhotky mají.

    Výrobce uvádí, že kalhotky nenasáknou ve vodě, a tím pádem neomezují dítě v pohybu. Já bych s tímto tvrzením úplně nesouhlasila. Když se malá cachtala ve vodě a pak sem si ji vzala do náruče, crčela z kalhotek nasáklá voda. Zároveň však musím uznat, že mnohem menší množství, než z obdobných kalhotek od jiného výrobce.

    Také mi u plavkových plenek chyběl lepící proužek, který by pomohl při zabalení plenky po použití, jako to mají kalhotky Pampers Premium Care Pants.

    Během testování jsme horší zátěž než případné počůrání nezažily, takže nemůžu porovnat, jak by dopadly, ale věřím, že by obstály. Nicméně v září nás čeká dovolená u moře a původně jsem chtěla vzít koupací plenky, co máme z drogérie, ale rozhodně pořídím malé Pampers Splashers.