pinkorblue_marcela
10. lis 2015
76 

Zdravě podzimem - 10 tipů

Měnící se teplotya povětrnostní podmínky od sluníčka po silné přeháňky jsou zkouškou imunitníhosystému zejména pro děti. Rýma, kašel, horečka – to jsou často symptomynachlazení, které může být za určitým podmínek i nebezpečné. Jak můžete svédítě podpořit v tom, aby zůstalo zdravé a fit i na podzim, to se dozvíte vnašem seznamu s deseti nejdůležitějšími tipy.

1.    Správné oblečení

Protože to nenípři podzimním počasí často vůbeclehké rozhodnout, jak teple nebo málo dítě obléci, doporučuje se všem známýcibulový způsob. Vícero vrstev Vám a Vašemu dítěti umožní bezproblémovévysvlečení bundy, pokud bude dítěti příliš teplo. To je hlavní příčinanachlazení, protože děti se v silném oblečení spíše potí, když se hodně pohybujía lítají po venku. Používejte proto prodyšné bundy, které dávají dítěti přezevše potřebnou volnost pohybu. V našem e-shopu najdete velký výběr kojenecké a dětské módy.  

2.    Pohyb na čerstvém vzduchu

I když venkutrochu prší, pořádně fouká vítr a nemáte dvakrát chuť jít ven, měli byste se ipřesto překonat a jít. Pohyb na čerstvém vzduchu posiluje imunitní systém apřispívá ke zdraví dítěte. Co tak jít sbírat barevné listí nebo pouštět draky?

3.    Sluneční krém a čepice

Sluneční paprskyjsou škodlivé nejen při vyšších teplotách, nýbrž škodí pokožce dítěte, i kdyžje chladno. Mějte proto s sebou vždy sluneční krém a čepici, která chrání týl asoučasně se dá nasadit proti větru.

4.    Větrání dětského pokoje

Vzduch z topenínení pro dýchací cesty dětí dobrý, proto by měl být pokoj dobře vyvětrán, nežjde dítě spát. Mohou tak být vyvětráni i potencionální původci chorob. Teplotaokolo 16 - 18° Celsia skýtá dítěti výborné klima pro hezké sny.

5.    Řádná hygiena

Vzhledem k tomu,že na podzim je ve vzduchu spousta chřipkových virů, jsou školky líhní nemocí.Abyste jim vyhli, je pořádná hygiena ve formě pravidelného mytí rukou –zejména před jídlem – nezbytná.

6.    Nevynechávat preventivní prohlídky

Nevynechávejte preventivní prohlíky u dětského lékaře,protože ten dokumentuje vývoj dítěte a může odhalit poruchy obranného systému.

7.    Vyvážená strava

Ovoce a zeleninajsou skutečnými hrdiny po stránce výživnýchlátek a podporují proto imunitní systém dítěte. Vitamin C je velmi důležitý– nachází se například v ananasu, kiwi nebo brokolici. Zřekněte se spoustysladkostí a příliš tučného jídla. Po dnu stráveném pohybem můžete samozřejmě  nabídnout horký šálek kakaa, které také hezkyzahřeje.

8.    Šířit dobrou náladu

Nic nepomůžeproti špatnému počasí více, než se hodně smát a mít dobrou náladu. Přirozeněnemůže pozitivní naladění přímo eliminovat nemoci, ale i přesto pomůže překonatzamračené dny.  

9.    Zůstat v pohodě

Při všechnachlazeních nebo horších nemocech byste i přesto neměli zapomenout, že dětijsou častěji nemocné než dospělí. Zejména pro malé děti, které právě přestalybýt kojeny, je tato změna velkou výzvou a způsobuje častější rýmu. Díky spoustěspánku a klidu ale většinou symptomy zmizí. Pokud by ovšem mělo mít Vaše dítědéle než jeden den vysokou horečku, měli byste vyhledat lékaře.

10.    Být příkladem

Jako u všechvýchovných tipů by funkce být příkladem neměla být podceňována. Jděte spolu sVaším dítětem ven a stravujte se zdravě. Budete tak dítěti příkladem zdravéhoživotního stylu.  

Přejeme Vám aVašemu dítěti hodně zábavy a nejlepší zdraví i na podzim!

Začni psát komentář...

Odešli