podvlivemcokolady
4. srp 2021
587 

Vybíráme dětský batůžek o objemu 10 litrů

Hezký den,

v mém prvním článku o dětských batůžcích Vybíráme dětský batůžek (objem cca 6 litrů) jsme se blíže seznámili s šesti batůžky s objemem okolo 6 litrů. V tomto článku se seznámíme s dalšími, ale tentokrát s většími, a to o objemu 10 litrů. A jaká kritéria pro výběr mám tentokrát? Vlastně kromě většího objemu a vyššího cenového limitu zůstávají ostatní kritéria stejná. Takže jdeme na ně.

Kritéria pro výběr dětského batůžku:

  • objem 10 litrů,
  • zpevněná záda batůžku,
  • hrudní popruh,
  • cena do 950 Kč.

A jaké batůžky jsem vybrala? Pojďme se na ně podívat!

1) Topgal - dětský batoh SISI


Dětský batoh SISI od Topgalu je batůžek inzerovaný již pro děti od dvou let. Mě osobně přijde na dvouleté dítě 10 litrový batůžek veliký, ale ono není dvouleté dítě jako dvouleté. Tento batůžek o objemu 10 litrů váží 340 g. Jeho roztomilý a veselý design mě uchvátil na první pohled. Má polstrovaná záda a ramenní popruhy. Hrudní popruh byl mou podmínkou, takže ten má také, a navíc reflexní prvky, které u malých batůžků zase tak obvyklé nejsou. Na bocích batůžku má kapsy na pití či jiné věci. Ani o poutku pro přenášení batůžku v ruce nejsme ochuzeni.

VýhodyNevýhody
reflexní prvky
jmenovka uvnitř batohu
roztomilý design

Orientační cena batůžku SISI od Topgalu v době publikace článku je 699 Kč.

Dětský batoh Topgal SISI

Dětský batůžek SISI od značky Topgal je vhodný pro děti od dvou let. Hodí se na výlety, do kroužků, do školky i k babičce. Poslouží i malým školákům na školní výlety (velikost A4 se do něj ale nevejde). Batoh SISI má jednu hlavní komoru se jmenovkou, prostornou přední kapsu na zip a dvě malé postranní elastické kapsičky vhodné např. na lahev s pitím.


2) Boll - dětský batoh Koala 10 L


Dětský batoh Koala od značky Boll je batůžek vhodný na výlety nebo do školky. Je navržen pro děti od výšky 90 cm. Tento batůžek o objemu 10 litrů váží pouhých 250 g. Byl navržen především prakticky, a proto u něj nějaký líbivý a dětský motiv příliš nenajdete. Zato jeho praktičnost mluví za vše. Měkce vyztužená záda, bederní i hrudní pás a k tomu reflexní prvky ze všech stran. Batoh má z obou stran síťovanou kapsu například na pití.

VýhodyNevýhody
reflexní prvky
jmenovka uvnitř batohu
bederní pás
váha

Orientační cena batohu Koala 10 L od značky Boll v době publikace článku je 765 Kč.

Dětský batoh Boll Koala 10 L

Dětský batoh Koala od firmy Boll je speciálně navržený batůžek pro nejmenší děti od výšky 90 cm. Má ergonomicky tvarované ramenní popruhy a měkce polstrovaná záda pro zdravé nošení. Je také vybaven hrudním a bederním popruhem uzpůsobeným anatomii nejmenších dětí. Má řadu bezpečnostních reflexních prvků vpředu i vzadu. Batůžek má hlavní komoru se síťovanou kapsou na zip a boční kapsy jsou také ze síťoviny.


3) Deuter - dětský batoh Waldfuchs


Dětský batoh Waldfuchs od značky Deuter je batůžek navržený tak, aby ho dítě mohlo vzít do školky, ale i na výlet do přírody. Je vhodný pro děti od 3 let do 6 let. Váží 370 g a objem má 10 litrů. Batoh je jednokomorový. Má vnitřní kapsu na dětské nezbytnosti, vnitřní síťovanou kapsu na zip se jmenovkou a dvě boční síťované kapsy. Jako jediný z mého výběru má vychytávku v podobě vyjímatelné podložky na sezení, která je uložena uvnitř batohu. I tento batoh má reflexní nášivky, které dítě udržují více v bezpečí.

VýhodyNevýhody
reflexní prvkyváha
jmenovka uvnitř batohu
podložka na sezení

Orientační cena batohu Waldfuchs od firmy Deuter v době publikace článku je 849 Kč.

Dětský batoh Deuter Waldfuchs

Dětský batoh Waldfuchs od firmy Deuter, který je speciálně navržený pro děti od 3 do 6 let. Batoh Waldfuchs má jednu komoru. Také má komfortně polstrovaná záda, polstrované ramenní popruhy a hrudní pás. Prostorná hlavní kapsa je opatřena uzavíratelným víkem na dvě přezky. Na víku batohu jsou všitá dvě poutka. Batoh má vnitřní kapsu na dětské nezbytnosti, vnitřní síťovanou kapsu na zip se jmenovkou, dvě boční síťované kapsy. Uvnitř batohu je uložená vyjímatelná podložka na sezení. Na batohu jsou reflexní nášivky, který zvyšují bezpečnost dětí v provozu.


4) Ergobag - dětský batůžek ease L


Dětský batůžek ease L od Ergobag je vyrobený z PET lahví. Je vhodný pro děti od 3 do 6 let a váží 370 g. U značky Ergobag je rozhodně hodně fajn, že místo na pití je uvnitř hlavní komory. Tím pak není batůžek zatížen na jednu či druhou stranu a dítěti se neničí záda. Výškově nastavitelný hrudní pás se přizpůsobí každému dítěti. Batůžek je 2x impregnovaný, proto odolá i dešti a snadno se udržuje. Samozřejmostí jsou měkčené popruhy a záda pro pohodlné nošení a reflexní prvky na batůžku.

VýhodyNevýhody
reflexní prvkyváha
jmenovka uvnitř batohucena
místo na pití uvnitř batohu

Orientační cena batůžku ease L od Ergobag v době publikace článku je 950 Kč.

Dětský batůžek Ergobag ease L

Dětský batůžek Ergobag ease L je pro děti ve věku 3 - 6 let do školky i na volný čas. Batůžek je bluesign® produkt, který je 100% vyroben z recyklovaných PET lahví (cca 10,7 ks lahví 0,5 l). Plastové přezky neobsahují ftaláty ani jiné škodlivé materiály. Batůžek ease L má 10 l objemu, vejde se do něj formát o velikosti A4 a váží pouhých 370 g. Obsahuje 1 ks Kletties – obrázek na suchý zip, který je výměnný a podporuje individualitu a hravost dítěte. Má měkčené popruhy a záda. Díky hrudnímu popruhu s možností výškového nastavení se batůžek příjemně nosí. Uvnitř batůžku je kapsa na láhev. Přední kapsička je pro dětské poklady. Reflexní prvky zajišťují dobrou viditelnost za špatného počasí. Látka je 2x impregnovaná, má vodní sloupec 1500 mm a odolává tak dešti a nečistotám.


5) Quechua - dětský turistický batoh MH 100 10 l


Dětský turistický batoh MH 100 10 l od značky Quechua jsem do výběru zařadila díky tomu, že jste mi u článku Vybíráme dětský batůžek (objem cca 6 litrů) psali, že máte právě batůžek z Decathlonu a jste velmi spokojené. A co nám může takovýto batůžek nabídnout? Při objemu 10 litrů váží pouze 270 g. Má polstrovaná záda a popruhy. Taktéž má hrudní pás, boční kapsu na pití a háček na klíče uvnitř hlavní kapsy. Vzhledem k tomu, že se jedná o dětský batoh, očekávala bych aspoň nějaký mini obrázek nebo něco, co by děti trochu upoutalo. To samozřejmě není nic zásadního a pro mnoho rodičů asi ani žádný problém. U nás by však třeba byl. Tento batoh bezkonkurenčně vítězí, co se týká ceny.

VýhodyNevýhody
váhanemá reflexní prvky
cenanemá jmenovku uvnitř batohu
záruka 10 letnemá dětský design

Orientační cena dětského turistického batohu MH 100 10 l od Quechua v době publikace článku je 229 Kč.

Dětský turistický batoh Quechua MH 100 10 l

  1 zkušenost

Dětský turistický batoh Quechua MH 100 10 l je desetilitrový dětský batoh vhodný na turistiku za slunečného počasí. Jedná se o velmi lehký batoh stvořený na dětská záda. Je maximálně pohodlný a praktický díky velké hlavní kapse a přední kapse na zip. Na boku má kapsu na pití a na druhé straně je gumové uchycení na různé předměty. Tento batoh váží pouhých 230 g. Uvnitř hlavní kapsy je háček na hydrovak nebo třeba klíče. Polstrovaná záda a popruhy do S jsou uzpůsobené dětem. Taktéž má hrudní pás.


Po reakcích na můj první článek ohledně dětských batůžků, jsem hodně rozmýšlela objem batůžku. Nakonec jsem se rozhodla, že pro čtyřletého dobře stavěného syna bude možná lepší velikost větší. Množství plyšáků či věcí, které si chce brát s sebou se nějak pořád zvětšuje, a tak mu pořídíme batůžek z mého výběru první a to SISI z Topgalu. Myslím, že i design krokodýla syna víc, než vystihuje. Jinak z hlediska poměr cena kvalita si myslím, že je hodně zajímavý batůžek z Decathlonu. Každopádně absence reflexních prvků a jakéhokoliv náznaku dětského batůžku v designu, je pro naše děti nepřijatelné. Každý rodič chce, aby dítě koupený batůžek nosilo a každý rodič zná své dítě nejlépe, proto určitě zvažte i to, zda se batůžek dítěti bude líbit. Případně ho můžete zkusit svépomocí nějak vylepšit.

Budu moc ráda, když se s námi podělíte o zkušenost s výše uvedenými batůžky v Centru recenzí! Anebo do komentáře mi můžete napsat Vaši zkušenost s těmito či jinými batůžky.

Jana

@lovemusicsun mám ho tady? 😊

4. srp 2021

@podvlivemcokolady Jéé, já si nevšimla, že máš ještě druhý článek s většími baťůžky. I mezi těmito bych kopala za Boll, i když ten Topgal nevypadá špatně a líbí se mi jeho design. My jsme s Bollem fakt spokojení, tak bych chtěla aby ho měli všichni 😄

4. srp 2021

Já synovi ve 3 letech kupovala taky batoh Boll, akorát už velikost 12litrů, protože kluk je hodně vysoký a chtěla jsem, aby mu vydržel celé období školky. Vím, že je to otázka vkusu každého z nás, ale ty jejich designy jsou pro mě úplně nádherný, mnoho barev a mnoho různých zvířátek.. při výběru jsem měla jako kritéria hrudní sponu, váhu, design, cenu a reflexní prvky, protože ty si myslím, že by aspoň trošku měly být na všech dětských věcech.. prostě za nás je Boll jednička..😉

5. srp 2021

Deuter Waldfuchs, máme je 6 let a děti je stále nosí, jsou jak nové.

6. srp 2021

Začni psát komentář...

Odešli