postovnezdarma
    26. srp 2013    Čtené 0x

    Vyrábíme domácí nanuky pomocí formiček

    Pojmenování nanuk pochází z 20. let 20. století a je všeobecně známo, že nejoblíbenějším nanukem je v České republice tradiční Míša, Eskymo a ruská zmrzlina. V horkých letních dnech lidé po studené dobrotě prahnou nejvíce. Nanuk může být smetanový, obalený v čokoládě či vodový. 

    Jestliže rádi zkoušíte nové a nové věci, zkuste si vyrobit doma vlastní nanuky. Je to jednoduché. Můžete vyzkoušet buď osvědčené recepty z internetu, nebo si udělat nanuk podle toho, co máte rádi. Výborným pomocníkem jsou speciální formičky na výrobu nanuků.

    Sama mám ráda nanuky, které především osvěží a není v nich příliš velké množství cukru, abych neměla výčitky kvůli linii 🙂. Zkusila jsem proto hned 2 druhy nanuků, a to banánový a ananasový s kiwi. Pojďme si společně ukázat jak na to!

    Příprava

    Jak jsem již uvedla, nanuk jde vyrobit snad ze všeho. Já jsem si nakoupila ananas, banány a kiwi. Podle toho jestli vyrábíte nanuky krémové či vodové potřebujete odlišné suroviny:

    1) mléko

    2) tvaroh

    3) vanilkový cukr - lepší než běžný krystalový

    5) sklenku vody

    6) ovoce

    Banánový nanuk - postup

    2 banány očistíme od slupky, nakrájíme je do misky na kolečka a rozmačkáme je na kaši pomocí vidličky.  Poté přidáme půlku tvarohu, vanilkový cukr a promícháme. Na rozředění přidáme trochu mléka. Pro lepší vzhled nanuku můžeme přidat kousky malin, či jiného výrazného ovoce, které máme při ruce.

    Vodový ovocný nanuk - postup

    Nakrájíme si potřebné ovoce. Ananas i kiwi jsem nakrájela na malé kostičky. Promíchejte ovocné kostky dohromady. Ve sklence vody rozmíchejte cukr.

    Plnění formiček

    Formičky plníme až po okraj. Banánovou hmotu vkládáme do formičky opatrně malou lžičkou, abychom neumazali místa okolo. Případně potom celou formu otřeme papírovou utěrkou. Ovoce vkládáme těsně pod okraj a zbytek dolijeme oslazenou vodou. Pokud je forma plná, napícháme do ní barevná víčka, která mají plastovou špejli. Nemusíte se vůbec bát, že by jste se netrefili do prostředka nanuku. Hotovo? Tak šup s formičkama do mrazáku! Minimálně na 5 hodin.

    A máme hotovo!

    Nanuky jsem druhý den vyndala z mrazáku. Nechte formu chvilku odstát na lince, než se okraje trochu uvolní, aby šel nanuk snadno vyjmout. Jak můžete vidět sami, při vyjmutí se nanuk vůbec nepoškodil, všechny tvary zůstaly zachovány. Ihned jsem musela sama ochutnat. Popravdě, není nic chutnějšího než vyrobený nanuk přesně podle Vašich představ. Ovocný (ananasovo-kiwi) nanuk je úžasný v tom, že každým kouskem máte v puse opravdové kusy ovoce. Je úžasně osvěžující. Druhý - banánovo tvarohový nanuk je neméně dobrý. Oblíbí si ho hlavně milovníci tvarohových nanuků. Cítíte v něm plnou chuť banánů a tvaroh Vás pohladí po duši (stejně tak dobře, jako čokoláda 😀).

    Přeji Vám mnoho výborných, Vámi vyrobených nanuků 🙂

    postovnezdarma
    18. črc 2013    Čtené 0x

    Zvolte si správnou velikost prstýnku

    Prstýnky patří mezi nejoblíbenější formu šperku. O jeho původu je zmínka už ve starých řeckých bájích a pověstech. Prométheus, který přinesl lidem oheň uloupený z Olympu, byl na tento skutek potrestán a připoután ke skále. Po dlouhých 12 generacích byl osvobozen dalším bájným hrdinou - Héraklem. Zeus, který nařídil Prométheovo uvěznění, souhlasil s jeho osvobozením, ale pouze pod podmínkou, že zůstane ke skále připoután alespoň symbolicky - jeden článek z řetězu doplněný o kamínek bude nosit jako prsten.

    Symbolika závazku a připoutání se setrvává dodnes. Prsteny jsou zejména spojovány se zásnubami a svatebním slibem věčné věrnosti, kdy na znamení propojení si partneři navzájem vymění podobné prsteny, aby viditelně dali najevo, že jsou k sobě svázáni neviditelným poutem.

    Často se prsteny také věnují jako dary k význému životnímu jubileu, za studijní, pracovní či sportovní úspěchy. Případy, kdy si žena či muž koupí tento šperk jen tak pro radost, nejsou tak časté. Stejně tak není běžné, že by tvořily výraznou část šperkovnice a byly spíše módním doplňkem, který by měl ladit s oděvem jako tomu bývá u náušnic či náhrdelníků.

    Jakou velikost zvolit?

    Ať už pořizujete prstýnek jako dárek pro své blízké či sobě jen tak pro radost, může být problém zorientovat se v nejednotném číslování velikostí. Existuje jich několik základních typů a odvíjí se od místa jejich původu či trhu, na kterém se prodávají. V Evropě převládá udávání velikosti na základě obvodu či průměru. Jejich přepočty jsou uvedeny v tabulce níže.

    Obvod prstu změříte snadno pomocí papírového pásku, který obtočíte kolem prstu, a vyznačíte na něm místo dotyku. Pak pravítkem změříte jeho délku. Mějte na paměti, že prstýnek nesmí být příliš volný, abyste jej neztratili, ale zároveň ne moc upnutý.

    Prstýnky pro každého

    Jednoduché prstýnky ve stříbrné či zlaté barvě zdobené kameny z broušeného skla patří mezi nestárnoucí klasiku. Působí elegantně a hodí se pro každodenní nošení. 

    Zdobení prstů šperky není doménou pouze žen. I muži rádi pečují o svůj zevnějšek a ani šperky jim nejsou cizí. Lze si vybrat z prstenů přímo pánského typu či unisexových, které se hodí pro muže i ženy. Titanové prstýnky z drobných oček v černé či stříbrné barvě jsou vhodné jako šperk pro páry.

    Filmové fanoušky potěší prsteny inspirované Pánem prstenů. Kromě zlaté verze lze objednat iprsten s filmovým motivem ve stříbrné barvě.

    Na letní dovolené u moře lehké šatičky či plážový oděv výborně doplní prsten zdobený motivem mořské hvězdice. Zážitky spojené s dovolenkovým pobytek Vám pak bude tento prstýnek připomínat ještě dlouhou dobu poté. 

    Módní motiv sovy, který se v poslední době stále častěji vyskytuje na oblečení a módních doplňcích, se nevyhnul ani prstýnkům. Tento designový šperk s retro nádechem ozvláštní každý outfit. Výše zobrazený typ lze navíc přizpůsobit velikosti prstu díky povolitelnému obvodu v zadní části.

    Prsten nemusí plnit funkci pouze okrasnou. Některé v sobě ukrývají ciferník.  Zapomeňte na chvíli na klasické náramkové hodinky a vyzkoušejte tuto verzi.

    Ať už má pro Vás prsten význam jakýkoliv, věříme, že si z kategorie prstýnků vyberete ten Váš či takový, kterým potěšíte své blízké, a již nebudete tápat v otázce velikosti.

    postovnezdarma
    17. črc 2013    Čtené 0x

    Jak vytvořit drdol snadno a rychle

    Máte delší vlasy a už Vás nebaví je nosit rozpuštěné? Máme pro Vás návod na jednoduchý účes, který zvládne každý během pár minut. Účesem je drdol, který je letos, jak jste si jistě všimli, velice oblíbený. Že si sami neupletete ani cop? Nezoufejte, drdol určitě zvládnete! Je vhodný  na slavnostní příležitosti k šatům či kostýmku, ale i na běžné nošení. Obzvlášť v létě v parných dnech Vám přijde vhod, mít sčesané vlasy. Pojďme si společně ukázat jak na to 🙂

    Na fotkách vidíte, že na tom opravdu nic těžkého není. Tento drdol, kterému se také říká "donutový", lze vytvořit pomocí podložky pod drdol, která vypadá trochu jako drátěnka. Prodává se hned v několika velikostech a barvách. Každý si tak vybere, jak velký drdol chce a podle barvy vlasů i barvu "drátěnky". Pokud si tuto šikovnou pomůcku nestíháte koupit a účes si potřebujete vytvořit právě teď, vyrobte drdol pomocí ponožky.

    1) Připravte si podložku pod drdol či ponožku. Ponožce ustřihněte špičku a srolujte jí do tvaru donutu. Já jsem použila slabou podkolenkou v hnědé barvě. Lepší je, když je barva  ponožky v odstínu Vašich vlasů, může se totiž stát, že bude mezi vlasy trochu prosvítat. Délku ponožky vybírejte podle toho, jak velký drdol chcete. Těchto problémů Vás profesionální podložka samozřejmě ušetří.

    2) Co budeme potřebovat? Hřeben pro řádné rozčesání vlasů, 2 gumičky, několik pinetek a podložku pod drdol.

    3) Vlasy vyčešte do hladka. Udělejte si culík do výšky, ve které chcete mít drdol.

    4) Nyní podložku pod drdol či ponožku navlékněte na culík přímo k hlavě.

    5) V předklonu vlasy na podložce rozprostřete tak, aby podložka nekoukala a aby byly vlasy rozprostřené rovnoměrně.

    6) Přes připravený drdol přetáhněte druhou gumičku. Tento krok budete možná opakovat vícekrát, zvláště pokud jste začátečníci. Vlasy se totiž trochu cuchají a vylézají.

    7) Vlasy, které zůstaly okolo drdolu zamotáme okolo něj. Berte je po menších částech a upevňujte je pomocí pinetek k drdolu. Výhodou je, že tak zakryjete gumičku.

    8) Drdol je hotový! Můžete ho zdobit různými skřipečky a dalšími ozdůbkami. Hezké je, ozdobit ho umělou květinou ve stejné barvě k Vašemu oblečení.

    Vyčesané vlasy odhalí Vaše uši a krk. Využijte toho a ozdobte se výraznými doplňky. Já jsem zvolila elegantní náušnice ve tvaru kytiček. 

    Přejeme Vám mnoho povedených drdolů 🙂

    postovnezdarma
    31. bře 2016    Čtené 11x

    PoštovnéZDARMA.cz

    Nákupní galerie PoštovnéZDARMA. cz nabízí celou škálu produktů pro naše nejmenší.
    Přes oblečení, doplňky a hračky po pomůcky do školy.

    postovnezdarma