pr_clanek
8. únor 2024
53 

7 kroků pro zvládnutí premenstruačního syndromu PMS

Premenstruační syndrom PMS negativně ovlivňuje ženy s menstruací každé věkové kategorie. Postižená mnohdy netuší, že reálně trpí PMS a stav potvrdí až lékař. Pro ženy hledající pomoc s negativními příznaky je zde 7 kroků ke zvládnutí PMS.

Zdravá strava

Jezte hlavně potraviny bohaté na vitamíny a minerály, ideálně rostlinné. Omezte nadbytek soli a cukru a zvykněte si vyvážený příjem živin v co nejméně průmyslově zpracovaných potravinách.

Fyzická aktivita

Pravidelným cvičením střední intenzity jako je chůze , běh, turistika nebo jóga snížíte stres a podpoříte duševní pohodu, která zabrání výkyvům nálad kvůli PMS.

Odbourání stresu

Kromě pravidelného pohybu odbourejte stres. Snažte se pravidelně meditovat, trávit čas na čerstvém vzduchu a najít si koníčky, které vás dovedou uklidnit.

Dostatek spánku

Kvalitní a vydatný spánek je klíčový pro regeneraci a celkové zdraví. Pravidelně spěte a jděte si pospat kdykoliv budete unavená.

Bylinky a doplňky stravy

Některé bylinky jako maca, ženšen, heřmánek, máta a mnohé další účinně bojují proti nepříjemným příznakům PMS.

Jak zvládat a tlumit premenstruační syndrom přirozeně i pomocí bylinného doplňku stravy poradí stránka Proerecta.cz, která uvádí i důležité výsledky vědeckých studií.

Partnerská komunikace

Díky otevřené komunikaci s partnerem může pochopit, jak se právě cítíte a dovede vás tak podpořit, když budou příznaky PMS nejsilnější. Vysvětlete mu, že právě nemáte chuť na sex a až se vám povede příznaky zmírnit, můžete se těšit i na mokrý orgasmus, který většina žen běžně nezažije.

Pochopení svého cyklu

Sledujte průběh celého svého menstruačního cyklu a pozorujte, jaké konkrétní příznaky se objevují před menstruaci. Lépe tak porozumíte svému tělu.

Myslete ale na to, že každá žena je jedinečná. Co funguje u jedné, nemusí nutně fungovat u druhé. Pokud příznaky PMS omezují každodenní život, nezbytná je konzultace s gynekologem. Vyjmenované kroky poskytnou podporu a usnadní zvládání premenstruačních potíží pro menstruující ženy všech věkových kategorií.


Zdroj fotografií: pixabay.com

Začni psát komentář...

Odešli