pr_clanek
15. dub 2018
538 

Canpol babies: cesta od první láhve až po světovou špičku

Bratři Tomáš a Kryštof asi v 90. letech netušili, že z malé rodinné firmy vybudují časem celosvětovou a uznávanou značku kojeneckých potřeb pro miminka a jejich maminky. Začalo to přitom nevinně, když přivezl jeden ze zakladatelů svému synkovi kojeneckou láhev z Anglie.

Některé maminky možná ani netuší, že značka Canpol babies pochází z Polska, kde jí v roce 1990 založili bratři Biedrzyccy. Byť je odvětví kojenecký potřeb velmi konkurenční, tak značka stále získává další a další loajální zákazníky ve více než 50 zemích světa. Cesta to ale byla klikatá - v 80. letech dovezl jeden z bratrů svému novorozenému synovi kojeneckou plastovou láhev z Anglie a zjistil, že zde tyto produkty zcela chybí. Časem proto začali s vlastní výrobou. A víte co? Ten malý synek je momentálně vedoucím marketingového oddělení celé firmy.

Také u nás v Česku se může značka Canpol babies pyšnit skvělým postavením na trhu kojeneckých potřeb, a to hlavně díky své dlouholeté tradici, spokojeným zákaznicím, ale i inovativnímu přístupu, novým technologiím a bezpečným materiálům. Vyrábíme nejen bezpečné a funkční výrobky, ale také moderní designy pro náročné zákazníky a jejich miminka.

Značka však není postavena pouze na výrobě antikolikových kojeneckých lahví pro ty nejmenší, ale zaměřuje se na široký sortiment ve všech směrech mateřství a kojení. Zajímají vás podrobnosti? Pojďme si jednotlivé kategorie představit.

Maminkám: ulehčete si začátek mateřství s Canpol babies

Kojeneckou lahví to začalo, ale široký sortiment značky Canpol babies je určen nejen kojencům či batolatům, ale i novopečeným maminkám. Tato kategorie je pro nás velmi důležitá, protože právě tyto produkty využijí maminky ihned po porodu a v období šestinedělí, které může být občas náročné. Klademe velký důraz na bezpečnost, pohodlí i funkčnost.

Poporodní kalhotky musí být hlavně praktické

Jakmile přijde vaše miminko na svět, můžete se s důvěrou obrátit na další výrobky Canpol babies pro maminky – multifunkční kalhotky včetně poporodních vložek patří do základní výbavy do porodnice. Jedná se o speciální bezešvé a prodyšné kalhotky, které můžete použít vícekrát za sebou nebo si dopřejte jednorázové kalhotky, které mají stejnou funkci, a po použití je můžete rovnou vyhodit.

První dny až týdny po porodu probíhá nadměrné špinění a ve většině případů nepostačí ani klasické vložky, ale je nutné si zakoupit poporodní vysoce absorpční vložky. Zkušené maminky doporučují vzít s sebou do porodnice větší balení (min. 20 kusů).

Prsa a bradavky jako v bavlnce

Maminkám také doporučujeme zakoupit kvalitní kojící podprsenky, které musí mít odepínací košíčky a musí zajišťovat pohodlí. Vždy si všímejte, zda je podprsenka vyrobena ideálně z 100% bavlny a vyberte si hlavně správnou velikost – myslete na to, že po porodu se vám mohou prsa nalít mateřským mlékem, což je skvělé, ale je s tím spojen i větší objem košíčků. Na našem eshopu si můžete objednat cenově dostupné kojící podprsenky až do velikosti 90DD (velikost přes prsa až 112 cm).

Miminko se v prvních dnech či týdnech učí přisát a společně hledáte nejlepší polohu pro kojení. Prsa a bradavky však mohou být podrážděny – v tomto okamžiku můžete mít po ruce chránič bradavek ze silikonu, přes který může miminko nějakou dobu sát. Prsa se mezitím zklidní, a jakmile bolest pomine, můžete kojit zase klasicky.

Nepostradatelnou položkou jsou také tampóny do podprsenky – musí být savé a hlavně příjemné k pokožce, měkké, nesmí dráždit, měly by být diskrétní a musí bezpečně zadržet mléko, které samovolně vytéká z prsou. Splňuje vůbec nějaký tampón takové požadavky? V Canpol babies zaručeně a navíc si můžete vybrat také variantu s Aloe Vera, které pomáhá hojit bradavky a působí antibakteriálně.

Odsávačky, antikolikové láhve i dudlíky

Vysněné miminko je na světě! A co teď? Otázka téměř všech rodičů. Návody v porodnicích bohužel nerozdávají, ale díky bratrům Biedrzyccy můžete vybírat z úžasné nabídky pomocníků. Pojďme si je představit, než se vám miminko probudí!

Odsávačky pomůžou s laktací

Všem maminkám bohužel není dopřáno dlouhodobé a výhradní kojení jejího zlatíčka. Se zvýšením tvorby mateřského mléka vám mohou pomoci elektrické odsávačky mléka, které simulují rytmus sání miminka, nebo postačí cenově dostupnější ruční odsávačky. Někdy je to dlouhá cesta o velké trpělivosti, která se však často vyplatí.

Láhev Haberman je jedničkou

Když začnete přikrmovat, dbejte, aby byly kojenecké láhve opatřeny antikolikovým systémem. Takto upravené láhve minimalizují polykaný vzduch a miminko tak netrápí bolesti bříška, tzv. „prdíky“ či kolika.  V Canpol babies jsme vyvinuly speciální antikolikovou láhev Haberman, která je vhodná pro maminky, které kojí a chtějí přitom i dokrmovat, ale také pro ženy, které o mateřské mléko přišly a jsou odkázány pouze na kojenecké láhve.

Jak vybrat dudlík?

Další věrnou a oblíbenou položkou jsou šidítka neboli dudlíky, cumlíky, dudánky, dudu, ňuňánky, jak nám napsaly maminky. Jak ale vybrat ten správný dudlík? Základním parametrem je správná velikost, která se odvíjí od věku dítěte – standardně se můžete setkat s velikostí 0 – 6 měsíců, 6 – 18 měsíců a od 18 měsíců dále. Zbytečně tak nezatěžujete malinkou pusinku novorozence velkým dudlíkem, kdy může docházet také k deformaci patra a zoubků.

A co materiál šidítek? V Canpol babies si můžete vybrat dudlíky z kaučuku, který byl typický v době, kdy jste byli dětmi právě vy. Nicméně měkký materiál milují miminka dodnes, protože se lehce saje. Širší výběr je pak z dudlíků silikonových, které mají delší životnost a roztomilé designy. Můžete si dopřát také úžasnou vychytávku, jakou je svítící bezpečnostní kroužek, abyste ve tmě dudlík rychle našli. Pokochejte se nabídkou šidítek z naší kolekce Bunny & Company nebo Toys.

Tréninkové hrníčky od šesti měsíců

Hrníčky pro všechny Honzíčky i Janičky! Tak přesně takové máme i v sortimentu Canpol babies. Je potřeba však také vybírat dle věku vašeho dítka. Jak tedy na to?

Hrnek k prvním příkrmům

První učící hrníčky se doporučují nejdříve od 6 měsíců miminka, kdy začínají zpravidla první příkrmy a dítě tak musí přijímat více tekutin. Mimo pestrobarevná provedení a rozkošné designy je potřeba se zaměřit právě na funkčnost – silikonová pítka mají dlouhou životnost a tréninkové hrníčky jsou opatřeny praktickými úchyty. V této kategorii si mohou vaše děti oblíbit parádní kolekci Future Daydreams nebo Sweet Fun – objem hrníčků je od 120 ml a designy zkrátka k nezaplacení.

Hravé a funkční kolekce hrníčků

Pro starší děti od 9 měsíců můžeme opět doporučit kolekci Toys či Bunny & Company, které mají objemy od 200 ml a jsou nevylévací, což ocení nejen děti, ale hlavně maminky – u hrníčků jsme totiž vyvinuli speciální ventil, který udržuje tekutiny uvnitř. A designy? Hravé, veselé, roztomilé – zkrátka úžasné!

Sportovní láhve pro ty největší

Vaše dítko už umí pít z hrnku či kelímku a tak je čas přikoupit sportovní láhev, kterou si může brát všude s sebou – na výlety, do zoo i na prázdniny k babičce. Myslíme stále jak na holky, tak na kluky, a proto se můžete pokochat lahvemi s nevylévacím silikonovým brčkem v designu Motýlek pro správňácké holčiny nebo Auta pro vykutálené klučiny (objem 350 ml). Všechny tekutiny zůstanou díky speciálnímu brčku přesně tam, kde patří – přímo v lahvi.

Od prvního příboru, přes bezpečnost až po hračky

Přesně takto je totiž široký sortiment značky Canpol babies. Pro každou příležitost i každý okamžik se na nás můžete s důvěrou obrátit. Co můžeme ještě nabídnout dětem a maminkám?

První hravé papání

Už jste viděli naše melaminové misky se zvířátky nebo úžasné praktické lžičky? K prvnímu příkrmu patří i první nádobí, a to u nás rozhodně nechybí. Pestrobarevná kolekce Toys se pyšní krásnými miskami, talířky i lžičkami – takto si vaše dítko první lžičku zaručeně užije.

Bezpečnost na prvním místě

Na každém rohu číhá nebezpečí! Hlavně v době, kdy začíná miminko lézt nebo chodit. Ale nemusíte vůbec panikařit, protože v Canpol babies myslíme i na jejich bezpečí. Klasikou bývají chrániče rohů, které jsou vhodné na stoly, stolky a skříně – při pádu miminka tak nedojde k nepříjemnému zranění.

Nechcete přijít o důležité dokumenty nebo zpřístupnit dítěti lékárničku? Máme na to další pomocníky – uzávěry skříní a šuplíků se hodí do každé domácnosti. Rodiče si je snadno otevřou a miminku zůstane poklad utajen.

Pane, pojďte si hrát!

Myslíte, že bychom zapomněli na zábavu? Ani náhodou! Rozkošné plyšové hračky, ale i chrastítka do kočárků jsou zkrátka základ. Pro hravé děti máme připravené také hrací deky s hrazdičkami, které úžasně rozvíjí všechny smysly miminka. Nechybí u nás ani plyšové či plastové kolotoče, které se krásně vyjímají nad postýlkou a usnadňují usínání děťátka. Barevné a měkké knížky či kostky už jsou jen krásnou tečkou za touto hravou kategorií.

Líbí se vám náš sortiment a chcete být stále v obraze? Připojte se k nám na facebookovém profilu Canpol babies nebo prozkoumejte naši nabídku na eshopu www.shop.malewo.cz.