pr_clanek
22. led 2021
843 

Hodinky LAMAX WatchY2: ideální kombinace telefonu a hodinek pro školáky

Jak být ve spojení se svým milovaným potomkem, když vyrazí na cestu do školy a mít i jistotu, že dorazil v pořádku? Řada rodičů tak s nelibostí pořizuje dítěti již od 1. třídy mobilní telefon, ale jeho životnost se bohužel počítá v týdnech. Proč na to jít složitě, když to jde jednoduše. Dětské chytré hodinky umožňují telefonovat, a díky GPS budete vědět, že je v pořádku. Dnes se podíváme na Lamax LAMAX WatchY2 od Lamax LAMAX Electronics.

K tomu, aby hodinky poskytovaly živé informace a umožnily komunikaci dítěte s rodiči, dostanete zdarma SIM kartu T-Mobile. Jediné omezení je, že na tuto SIM kartu můžete uložit dvacet čísel, což by pro běžnou komunikaci dítěte mohlo (a mělo) stačit. 

Jelikož hodinkami zaznamenáváte historii pohybu svého dítěte, nemělo by vám být jedno, kde se tato data nacházejí a jak jsou chráněna. V tomto ohledu je vidět, že LAMAX na bezpečnost dat a ochranu osobních údajů velmi dbá, jelikož veškeré procesy splňují přísné podmínky GDPR a veškeré vlastní servery má umístěny v Evropě. I díky tomu můžete mít jistotu, že vzájemná komunikace mezi vámi a dítětem, na jehož zápěstí se hodinky nacházejí, máte jen a pouze vy.

Co lze od hodinek očekávat?

Hodinky mají velký barevný dotykový displej a informace se na něm zobrazují kompletně v češtině, což znamená, že je zvládne ovládat i malé dítě. Díky SIM kartě umožňují hodinky vzájemnou komunikaci s dítětem po celý den formou telefonických hovorů nebo SMS. Pro případy nouze je zde pak tlačítko SOS, jehož aktivací může dítě požádat o vaši pomoc. 

Už je Marek ve škole? Už je Bára v družině? Dorazil Petr na fotbal? Už zpívá Anička v „ZUŠce“? To jsou jedny z mála otázek honících se v hlavě každého rodiče. Součástí hodinek je tak i uživatelsky přívětivá aplikace v češtině pro Android i iOS, která umožňuje zaznamenávat pohyb dítěte a zobrazovat pohyb včetně souřadnic přehledně v mapě za pomoci Google Maps. O dodávání přesné polohy se stará – jak jinak – přesný GPS modul, který informuje o tom, kde se vaše dítě nachází, a na mapě pak můžete sledovat jeho pohyb. Teď už budete vědět, zda a kdy odešlo vaše dítko ze školy, zda dorazilo na tenis, nebo zda se nachází u kamarádky doma. Poloha je dále zpřesňována algoritmy, využívajících dat sítí GSM a Wi-Fi vysílačů v okolí. Tyto údaje máte bezplatně k dispozici po dobu 30 dní zpětně.

Taky je zajímavá funkce spárování s dalšími hodinkami, protože přiložením hodinek dítěte a jeho kamaráda/kamarádky se aktivuje informace, že jsou děti spolu. Na videu, které výrobce má na svých stránkách, je pak vidět, jak taková věc funguje.

Bezpečné zóny hlídají jejich opuštění 

S historií polohy vašeho dítěte souvisí i další skvělá funkce. Bezpečné zóny. Vytvořením tak zvaných bezpečných zón můžete mít absolutní přehled o tom, zda dítě se pohybuje v místech, které zná a zda se nedostalo někam, kde by být nemělo. Bezpečné zóny umožňují nastavit třeba pobyt u babičky, na sportovním či jiném kroužku nebo zahrnovat cestu do a ze školy. Pokud by se dítě dostalo mimo tyto vytyčené zóny, jste na to okamžitě upozorněni a můžete se dítěte optat, zda nevznikl nějaký problém.

A ještě jedna důležitá věc: životnost. Tedy myšlena je doba, po kterou hodinky na jedno nabití fungují. Výrobce uvádí, že tato doba je 3× vyšší než u konkurence. Vyjádřeno hodinami, po které mohou hodinky vydržet v činnosti, je udávána až 100 hodin. Délka provozu ale závisí na četnosti předávání aktualizovaných dat polohy. Při častějším předávání se logicky výdrž baterie snižuje. Navíc systém je chytře vymyšlený tak, že pokud dochází kapacita baterie, není dítě stresováno nějakými hláškami, ale informace o tom, že se baterie blíží minimu své kapacity potřebné k provozu hodinek, dostáváte vy prostřednictvím již zmíněné aplikace. Díky jí můžete hodinky na dálku i vypnout. 

Na hrubé zacházení jsou připravené

Tyto hodinky jsou jako jediné v této kategorii vodotěsné, což je důležité, protože se nemusíte bát, že je vaše dítko nezničí hned při prvním dešti nebo v koupelně při mytí rukou. Mají totiž certifikaci odolnosti proti vlhkosti a prachu IP67, takže snesou i krátkodobé ponoření do vody. Vydrží tak většinu běžných činnosti, které děti provádějí. Lze je tak bez problému i pravidelně dezinfikovat.

Jedinou nevýhodou se může jevit velikost hodinek, které na malém dětském zápěstí vypadají v porovnání s tenkými ručkami dětí jako takový menší orloj, což je ale dáno čitelným displejem. Hodinky však díky své hmotnosti jen 50 gramů nijak nepřekážejí a děti uvítají informace třeba o tom, kolik toho za den naběhaly, součástí vybavení je totiž i přesný krokoměr. 

K přístroji dostáváte podrobný návod se srozumitelným vysvětlením a nastavením všech funkcí, které hodiny WatchY2 nabízejí. Jsou k dostání ve dvou barevných provedeních, černé pro kluky a růžové pro holky. O tom, že jsou vyrobeny ze zdravotně nezávadného silikonu se ani není třeba zmiňovat, tak snad jen pro jistotu a pochybovače. Pokud zvažujete jejich nákup, podívejte se na aktuální cenu na e-shopu Lamax LAMAX Electronics, kde často můžete sehnat výrobky s akční cenou.

Shrnutí: Dětské hodinky umožňující rodičům mít přehled o pohybu jejich ratolesti. Ta může s rodiči nebo až deseti osobami (babička, děda, teta…) komunikovat a díky rodičovské aplikaci pro rodiče sledovat pohyb dítěte s možností upozornění, pokud by se dítě ocitlo mimo povolenou zónu – a mohl by tak nastat problém. Dítě má k dispozici tlačítko SOS a díky kapacitě baterie by se nemělo dostat do problémů s energií a používáním hodinek. Hodinky jsou odolné a snesou běžný provoz, nevadí jim voda, déšť ani stavy počasí, se kterými se dítě denně setkává. Více o hodinkách najdete na stránkách výrobce. 

Máme pro oba větší a jsme spokojeni 🙂

26. led 2021

Můžu se zeptat, kdy bude na trhu nová generace hodinek Lamax pro děti? Děkuji.

27. led 2021

Začni psát komentář...

Odešli