pr_clanek
6. zář 2022
381 

I děti se chtějí zabalit do hebkého ručníku

Koupelna není jen vana nebo sprchový kout, ale také osušky, ručníky a další koupelnový textil. Z něho se chtějí těšit i dospělí, přesto jsme mnohdy zklamaní, protože místo toho, abychom se po koupeli zabalili do hebkého ručníku, skoro se sedřeme z kůže. U dětí je to problém dvojnásob, jejich pokožka je přece jenom mnohem citlivější než pokožka dospělých.

Ručník má být hebký a nadýchaný

Ano, přesně tak si ručník představujeme, stejně jako očekáváme, že takový vydrží hodně dlouho. Realita je většinou ale úplně opačná. Po pár vypráních už se ručník skoro nedá označit jako ručník, hebký není ani náhodou, a nadýchaný? O tom si můžeme nechat jen zdát.

Když přijde na výběr ručníku pro děti, mělo by jít o kvalitní kousek, který citlivé dětské pokožce nabídne maximální možný komfort a pokožku nebude nijak dráždit. 

Jak vybrat ten pravý ručník nejen pro děti?

I výběr ručníku má svá pravidla. Mnozí z nás ho vybírají jen podle vzhledu, přitom vzhled by měl být skoro až na posledním místě. Na co se tedy zaměřit? 

Zodpovězte si několik otázek

  • Pro koho ručník vybíráte?
  • Je pro vás důležitější kvalita a dlouhá životnost, nebo nízká cena?
  • Potřebujete ručník, který rychle schne, nebo vám nevadí ručník s vyšší gramáží, který schne o něco pomaleji?

Jaký materiál zvolíte?

Mezi nejčastější materiály použité pro výrobu ručníků patří bavlna ve froté úpravě a bambus. Přírodní materiály, na které nedáme dopustit, jsou při správné péči hebké, savé a nadýchané. Těchto materiálů bychom se měli držet i pro děti.

Pro naše nejmenší jsou ideální hebké ručníky a osušky ze 100% bavlny s froté úpravou a gramáží minimálně 450 g/m2, klidně zdobené dětským motivem. Pro starší děti můžeme sáhnout jak po froté ručníku ze 100% dlouhovlákné česané bavlny s gramáží aspoň 450 g/m2, tak po tom bambusovém. Dětský motiv bychom zejména u školáků už měli vynechat.

Víte, že bambusové ručníky jsou hebké, savé, jemné a mohou se pochlubit i antibakteriálními vlastnostmi? Jsou vyrobené z bambusového vlákna a 30% bavlny, dostupné jsou v mnoha barevných provedení. Navíc mohou absorbovat až 4x víc vody než ručníky z bavlny.

Dobře si vyberte velikost

I dětské ručníky jsou k dispozici v několika rozměrech, stejně jako třeba povlečení. Je jen na vás, jakému dáte přednost.

  • Malé ručníky s rozměrem 30 x 50 cm.
  • Klasické ručníky pro větší děti a dospělé s rozměry 50 × 100 cm a 50 × 90 cm, který se hodí na tělo i vlasy.
  • Dětské osušky s rozměrem 75 x 75 cm, často mívají i kapuci na dětskou hlavičku.
  • Osušky bez kapuce s rozměrem 100 x 100 cm.
  • Velký ručník nebo osuška s rozměry 70 x 140 cm.
  • Plážové osušky, které mohou mít hned několik rozměrů. Dáte přednost 90 × 160 cm, 90 × 180 cm nebo 100 × 150 cm?

Začni psát komentář...

Odešli