pr_clanek
30. říj 2017
762 

Jak se orientovat při výběru dětských postelí?

Dětská postel je hlavním nábytkem v dětském pokoji. Její výběr komplikuje velké množství typů dětských postelí na trhu. Která postýlka vám ušetří místo v dětském pokoji? Jaká postel nabídne úložný prostor? Přinášíme vám tipy, které vám pomohou s výběrem.  

Když dětskou postel, tak vždy s úložným prostorem

Nejčastěji vybíranou dětskou postelí je klasické lůžko. To, jak jistě čekáte, slouží primárně jen pro spánek. Tyto postele můžete většinou vybírat z masivu nebo z lamina. Upřímně – materiál není zcela důležitý, protože tak či tak, dítě odroste a postel budete muset časem vyměnit. V případě, že máte doma malé ničitele, je lepší přiklonit se k laminátovým postelím, kterých vám nebude až tak líto. Pokud však chcete zvýšit funkčnost lůžka, doporučujeme upřednostnit dětské postele s úložným prostorem. Úložný prostor velice prakticky využívá volný a jinak nevyužitý prostor pod dětskou postelí. Postel může mít jeden či více šuplíků. Pod ložnou plochou můžete u některých lůžek najít i poličky pro uložení věcí.

Dětská postel s úložným prostorem Moli 90 x 200 cm - modrá

Dětské postele s přistýlkou vám pomohou ubytovat nocležníka navíc

Požadujete-li od dětské postele další funkci, pořiďte si dětské postele s přistýlkou. Ty ve svých útrobách nabízejí ložnou plochu navíc. Přistýlku vytáhnete jen tehdy, když ji budete potřebovat. Když na noc přijde kamarád vašeho dítěte a podobně. V ostatních případech může zůstat přistýlka nevyužita a postel bude zastávat jen svou primární funkci. Velmi praktickou variantou je dětská postel s velkým šuplíkem, který můžete v době potřeby využít jako přistýlku. Pokud však nejsou noční návštěvy na denním pořádku, využijete vysunovací přistýlku například jako šuplík na hračky.

V patrových dětských postelích si ustelou dvě děti

Patrové dětské postele si pořiďte v případě, že jeden pokojíček sdílejí děti dvě. Hlavní výhodou dětských postelí je úspora místa v dětském pokoji. Mimo jiné i velká zábava, kterou patrová postel do pokojíčku přinese. V současnosti jsou k dispozici patrové postele v mnoha barevných variantách a dokonce i s odkládacími poličkami, knihovničkami či s úložními šuplíky. Postel tak nevypadá stroze a děti ji více využijí.

Patrová postel Double Vip

Multifunkční dětské postele mohou zastat celý dětský pokoj, přitom nezabrat z něj ani polovinu

Ne vždy mají rodiče k zařízení dětského pokojíčku k dispozici celý pokoj. Nedostatek místa mohou vyřešit multifunkční dětské postele. Ložná plocha je tady umístěna nahoře a pod ní se skýtá prostor na další věci. Nejčastěji je pod postýlkou umístěn dětský psací stůl, police, případně i dětská šatní skříň. Multifunkční postele jsou dostupné v řadě variací. Při nedostatku prostoru vám multifunkční postele umožní lépe zařídit dětský pokoj.

Dětská postel Charly multifunkční