pr_clanek
8. říj 2020
496 

Kde jsou lázně pro maminku i pro děti?

Péče o děti je náročná, většina z nás se často ptá, kdo pojem „rodičovská dovolená“ vymyslel? I když děti milujeme a čas strávený s nimi si užíváme, kolikrát nevíte, co dělat dřív. Večer jsme unavené a toužíme po troše relaxu. Dopřejte si ho třeba v lázních. A děti klidně vezměte s sebou.

Ano, i děti totiž mohou do lázní. Stačí si vybrat takové, které připravují i program pro děti, jejichž rodiče si zrovna užívají nějakou tu lázeňskou proceduru. Mezi takové lázně patří i ty nejmladší z proslulého západočeského lázeňského trojúhelníku, Mariánské Lázně

Víte, že v létě v Mariánských Lázních funguje animační klub pro děti Coolonáda? Ten zajistí program pro vaše ratolesti na celý den. Nestihnete to sem o prázdninách? V září se ještě můžete v klubu s animátory domluvit na víkendovém hlídání.

Mariánské Lázně, klenot mezi českými lázněmi

Na západě České republiky leží v rozlehlé dolině krásné městečko Mariánské Lázně. Kdo tu už někdy byl, ten ví, že odpověď na otázku, zda jde o město v parku, nebo park ve městě, není snadná. Parky jsou totiž tím, co městu vládne, protínají ho v celé délce.

Mariánské Lázně patří k našim nejkrásnějším a zároveň taky nejmladším lázním. Jejich historie je dlouhá jen něco přes 200 let, přesto mají celou řádku svých příznivců, kteří se sem rádi vrací. 

Víte, že na jejich místě byl původně prales, strmé rokle a bažina? Na tom stejném místě ale dneska najdete elegantní hotely a krásnou přírodu.

Co s dětmi v Mariánkách podniknout?

I když sem pojedete za odpočinkem, nějaký ten výlet s dětmi určitě podniknete. A že máte z čeho vybírat. Míst, která zvou k návštěvě, je tu nespočet. Kam se s dětmi určitě musíte podívat?

  • Park miniatur Boheminium, kde na vás čekají modely památek jako zámek Lednice, zámek Červená Lhota, Ještěď, Muzeum železnice v Lužné a další památky.Od letošního roka jsou pro děti lákadlem také nejmenší koníci na světě, kteří jsou zde také k vidění.
  • Obůrka Hvozd, která se nachází jen kousíček od Boheminia. K vidění jsou tam daňci a jeleni, kteří jsou zvyklí na lidi.
  • Přírodní park Prelát s potůčkem, rybníky a lanovým parkem, kde se dosyta vyřádí děti i dospělí. 
  • Městské muzeum, kde se seznámíte nejen s historií města, ale také s původem lázeňských oplatek a slavnými osobnostmi, které město navštívili. Pěkná je i výstava lázeňských pohárků.
  • Městské divadlo
  • Městský bazén
  • Nedaleko Mariánských Lázní vede přírodou Naučná stezka Kladskými rašeliništi, seznámíte se se zdejší faunou i flórou.
  • Za návštěvu stojí i, která dělá čest svému jménu. 
  • Chcete se podívat na nějaký zámek? Vydejte se na zámek Kynžvart nebo zámek Bečov nad Teplou, kde se nachází i relikviář svatého Maura.

Náš tip: Při návštěvě Mariánských Lázní je doslova povinností ochutnat tradiční lázeňskou oplatku, napít se z některého ze zdejších minerálních pramenů a jít se podívat na zpívající fontánu, dominantu města.

Já říkám pořád, že by se to mělo přejmenovat z dovolené na mateřskou péči 😅

8. říj 2020

Začni psát komentář...

Odešli