pr_clanek
21. kvě 2020
921 

Letošní dovolená FlixBusem s dětmi po Česku

Koronavirus všem pěkně zamával s cestovatelskými plány na rok 2020. Většina z nás se tak rozhodla trávit letošní dovolenou v tuzemsku. Přinášíme vám tři tipy na výlety, které můžete podniknout s dětmi během víkendů nebo letních prázdnin! Vnitrostátní doprava se začala postupně obnovovat a tak není nutné vlastnit auto, abyste na výlety mohli s dětmi vyrazit. Z Prahy se do všech destinací dostanete nejlépe zelenými autobusy FlixBus. 

1. Zoo Liberec: pod Ještědem navštivte vzácné bílé tygry

Co unikátního zde můžou děti vidět nebo zažít? Nejstarší zoologická zahrada na území bývalého Československa je samozřejmě známá chovem bílé formy tygra indického. Mezi další vzácné chované druhy v liberecké zoo patří panda červená, slon indický, sob lesní, mnoho druhů opů, surikata, krajta mřížkovaná i čtyři největší druhy evropských sov.

Cena vstupného: dospělý 150 Kč, děti do 15 let 110 Kč, slevy pro seniory, rodinná vstupenka 2+2 490 Kč, více informací zde.

Jak se tam dostat: Pokud pojedete autem, můžete zaparkovat přímo u areálu ZOO za 50 Kč na 6 hodin. Hromadnou dopravu se do Liberce dostanete nejlépe autobusy FlixBus, vystoupíte na zastávce Fügnerova a za 8 minut dojedete tramvají číslo 2 nebo 3 do cílové stanice MHD – zastávka ZOO Lidové sady.

Něco navíc: Výlet se dá spojit s návštěvou moderního centra vědy a techniky iQLANDIA v Liberci. Součástí je i vědecko-zábavní centrum pro nejmenší děti, planetárium, stejně tak chytrá dílna, kde jsou pořádány zájmové kurzy jako třeba 3D tisk nebo výroba ze dřeva. Alternativou je výšlap na Ještěd nebo návštěva aquaparku Babylon, pokud bude už otevřen.  

2. Karlovy Vary: procházka po kolonádě i túra po lese

Co unikátního zde můžou děti vidět nebo zažít? Být v Karlových Varech a nevyrazit se podívat do centra, je opravdu hřích. Procházku po městě však vždycky můžete spojit i s výletem do přírody. Karlovy Vary jsou obklopené lesy a to je bezesporu jejich velká výhoda. V klidu si projděte centrum města, podél řeky dojděte až ke známému Grandhotelu PUPP, který se objevil dokonce v několika filmech. Vedle PUPPu v uličce Mariánská se nachází spodní stanice lanovky, která vás vyveze na rozhlednu Diana, odkud je pěkný výhled na celé město a přilehlé kopce. Pokud vám připadá trapné jet nahoru lanovkou, můžete si kopec s dětmi vyšlápnout. Podél trasy lanovky vede turistická pěšina. Cestou můžete potkat sochu Kamzíka, odkud už začínají pěkné výhledy na město. Nahoře z Diany však uvidíte nejvíc a nejdál. 

Jak se tam dostat: Do Karlových Varů se z Prahy dostanete nejlépe autobusy FlixBus, pokud do Varů míříte ze Severních Čech doporučujeme zvolit vlak. Nejblíže k centru bezplatně své auto zaparkujete v ulici Krymská nebo Moskevská.

Něco navíc: Dětem samozřejmě nesmíte zapomenout koupit lázeňskou oplatku. Na oběd či večeři doporučujeme vyhlášenou restauraci Ventura pub, která je jasnou jedničkou pro místní obyvatele. S dětmi se můžete nadlábnout na jejich zahrádce pod lesem, pokud ještě nebudou na plno otevřeny restaurace.

3. Zoopark Chomutov: pro akční děti, které se potřebují vyblbnout

Co unikátního zde můžou děti vidět nebo zažít? Podkrušnohorský zoopark je největší ZOO v České republice, alespoň co se rozlohy týče. Má totiž neuvěřitelných 120 ha. Zoopark je také plný dětských hřišť, kde se vaše ratolesti můžou vyblbnout, nachází se tu i lanový park. Cestou se děti mohou zabavit pomocí interaktivních her umístěných po celém parku.

Cena vstupného: dospělý 120 Kč, děti 60 Kč, rodinné vstupné 2+2 290 Kč, 50 Kč Safari express, 80 Kč večerní Safari express, více informací zde

Jak se tam dostat: Do Chomutova se dostanete pohodlně vlakem (vlaková zastávka se nachází 400 metrů od zooparku) nebo také zelenými autobusy FlixBus. U areálu se nachází parkoviště, kde auto můžete celý den nechat za 40 Kč.

Něco navíc: Výlet bez jídla? Na pořádnou baštu si zajděte do Srdcovky Monika, kde najedete velký výběr za přijatelné ceny. Pro náročnější strávníky je pak vhodná restaurace Republika. Dokud restaurace plně neotevřou, můžete se občerstvit na jejich zahrádkách.

***

Cestování zelenými autobusy FlixBus

Cestování zelenými autobusy FlixBus se rozhodně nemusíte bát! V souvislosti se současnou situací okolo koronaviru společnost zavedla nadstandardní čištění a dezinfikaci autobusů po každé jízdě. U zadního vchodu do autobusu také najdete dezinfekční gel, cestovat je povoleno pouze v rouškách. Více informace o aktuálních bezpečnostních opatřeních najdete na jejich stránkách zde.

Pokud cestujete s malými dětmi, do zavazadlové prostoru vám řidič FlixBusu uskladní kočárek. V každém autobuse na výše zmíněných trasách jsou k zapůjčení dvě dětské bezpečnostní autobusedačky zdarma. Dezinfekce pro dětské sedačky jsou dostupné na prodejnách FlixBusu. Pokud chcete mít jistotu, že na vás sedačka k zapůjčení zbyde, pospěšte si na odbavení u autobusu co nejdříve, nebo si vězměte sedačku vlastní. 

Vzhledem k současné situaci doporučujeme sledovat rezervační systém FlixBusu, kde najdete aktuální nabídku spojů.

Dalšími výhodami cestování autobusy FlixBus jsou nejvýhodnější ceny na trhu, více prostoru kolem vás a extra místo na nohy, kvalitní Wi-Fi připojení i elektrické zásuvky. 

Začni psát komentář...

Odešli