pr_clanek
18. črc 2022
26 

Péče o pleť v těhotenství: Na co si dávat pozor?

Pleť budoucích maminek prochází během těhotenství řadou změn. Svou zásluhu na tom mají především hormony, které mohou s pokožkou pořádně zamávat. Na co byste si během těhotenství měly dávat pozor a jak správně pečovat o pleť?

Těhotenství a péče o pleť

Období těhotenství vyžaduje specifický přístup k péči o pleť. Mnohdy ženy trpí na hormonální akné, mastnou pleť, nebo se jim naopak začne pokožka daleko více vysušovat. Příčinou jsou těhotenské hormony, které dokážou suchou pokožku proměnit v ještě sušší a tu problematickou kolikrát ještě zhorší. Najdou se ale rovněž takové ženy, kterým se naopak pleť rozzáří a nemají jediný pupínek. Pokud mezi tuto šťastnou menšinu ale nepatříte, musíte se začít o svou pleť více starat.

V ideálním případě navštivte svou kosmetičku nebo dermatologa a poraďte se o aktuálním stavu vaší pleti. Odborník bude nejlépe vědět, co přesně vám schází, a doporučí vám vhodné produkty.

Hydratace zvenku i zevnitř

Správná péče o pleť spočívá zejména v hydrataci, a v období těhotenství to platí dvojnásob. Zaměřte se proto na pravidelnou aplikaci hydratačních krémů a výživných sér, které vaší pokožce dodají dostatek vody, vitaminů a minerálů. A především, nezapomeňte i na noční péči o pleť.

Hydrataci ale můžete zajistit i zevnitř, a to především dodržováním pitného režimu. Zejména v létě dbejte na to, abyste vypily alespoň 2–⁠3 litry čisté vody denně. Zařadit také můžete neslazené čaje nebo ovocné limonády bez cukru. Voda pomáhá z těla odplavovat škodlivé látky a na pleť má přímo blahodárný účinek.

Péče o tělo

Vaše tvář jistě vyžaduje během těhotenství zvýšenou pozornost, ale nezapomínejte také na péči o tělo. Kůže je největším orgánem člověka a starat se pouze o několik procent by se vám po porodu nemuselo vyplatit. Protože dalším častým problémem, který ženy v těhotenství trápí, jsou strie. Bojovat proti nim můžete tělovým mlékem nebo speciálními olejíčky, které zanechávají kůži hydratovanou a vyživenou. Mazejte jimi především bříško, oblast prsou a nezapomeňte ani na stehna a boky. Nezapomínejte také na krém na ruce, který zanechá vaše dlaně i hřeby rukou příjemně hladké a jemné.

Začni psát komentář...

Odešli