pr_clanek
11. dub 2017
663 

Účinná novinka z lékáren pro prdelku bez opruzenin!

Jak najít to nejlepší řešení při ochraně citlivé dětské pokožky před podrážděním a vznikem opruzenin? Tuto otázku si často pokládá nejedna starostlivá maminka. Je-li to i váš případ, je čas zbystřit a číst dále!

Není tajemstvím, že dětská pokožka je velmi jemná a citlivá. Asi nejvíce v ohrožení jsou partie skryté pod plenkami. Pohodlné nošení plen s sebou totiž přináší i zdánlivě malicherné komplikace pro pokožku, která není na dlouhodobý kontakt s plenou přizpůsobená. To, že se kvalita plen v současnosti stále více zlepšuje, je pro všechny maminky skvělou zprávou. Ovšem i přesto jsou opruzeniny neboli plenková dermatitida stále ještě nejčastějším kožním problémem kojenců a batolat.

Jak se plenková dermatitida projevuje?

Zpočátku je kůže dítěte zarudlá, někdy zanícená a na dotek citlivá. Často má tendence se loupat. Pokud se tento problém neřeší, může začít pokožka mokvat a mohou vzniknout bolestivé puchýře.

Příčina opruzenin

Opruzeniny vznikají otíráním plenky o citlivou pokožku dětského zadečku, v záhybech pokožky a oblasti genitálií, za působení tepla a vlhkého prostředí. Pokožka nemá pod plenkou dostatečné provzdušnění a vlhkost, což často v kombinaci s močí a stolicí způsobuje její podráždění. Moč a stolice společně produkují amoniak, který mění běžné pH pokožky. Pokud v pravidelných intervalech nevyměníte plenku či dostatečně neočistíte pokožku dítěte, dochází k jejímu zanícení a vzniku bolestivých ložisek v plenkové oblasti.

Nechte zadeček volně dýchat

Když zaznamenáte první známku zčervenání zadečku, na nic nečekejte a dopřejte mu svobodu bez plen.  V době akutních projevů je pak dobré používat o jedno číslo větší plenu, aby docházelo k menšímu tření. Při každém přebalování pokožku miminka důkladně očistěte, pečlivě zkontrolujte všechny záhyby a faldíky.

Jak vybrat vhodný prostředek proti opruzeninám?

Mnoho maminek se potýká s problémem, že neví, po kterém přípravku, jež je v současnosti na trhu, sáhnout. Jestliže vás zajímá, na co je dobré se zaměřit, nepřehlédněte těchto několik bodů.

  • přípravek neobsahuje parfém, ale zejména přírodní účinné složky, které zaručují maximální ochranu dětského zadečku
  • přípravek je lehce roztíratelný a dobře se vstřebává do pokožky
  • přípravek mohou používat děti již od narození a jeho použití není limitováno věkem dítěte
  • přípravek neobsahuje dráždivé látky
  • přípravek poskytuje dlouhodobou ochranu citlivé dětské pokožky
  • přípravek udržuje optimální vlhkost pokožky
  • přípravek je dermatologicky testován

Revoluce v péči o dětský zadeček

Vsaďte na revoluční novinku z lékárny Trio D-PanthenOl, který dlouhodobě chrání citlivou dětskou pokožku před dráždivým působením stolice a moči, vznikem opruzenin a zarudnutím zadečku. Jedinečnost tohoto přípravku je dána trojí sílou účinných složek - 7% D-panthenolu, oleje z vinné révy a extraktu ze světlíku lékařského, který společně s vitamínem E příznivě působí na podrážděnou pokožku. Vytváří na ní dlouhodobý ochranný film, který jemnou pokožku zadečku zklidňuje a regeneruje. Přípravek je dermatologicky testován. Je vhodný již od narození. Více informací o produktu naleznete na www.triodpanthenol.cz