pr_clanek
5. dub 2021
331 

Vitamin D3 jako kvalitní základ pro vaše miminko

Vitamin D je pro lidský organizmus velice důležitý. Reguluje metabolismus vápníku a napomáhá jeho vstřebávání a využití v organizmu. Je potřebný zejména pro kojen­ce a batolata pro růst a vývin pevných kostí, a hraje rovněž významnou roli při tvorbě a mine­ralizaci zubů. 

Co je Vitamin D?

Vitamin D je vitamin rozpustný v tucích a primárně se nachází ve dvou formách: D2 (ergokalciferol) a D3 (cholekalciferol) jako aktivní forma nacházející se u lidí, která je tak lépe vstřebatelná. Často si ho lidi asociují se slunečním vitaminem nezbytným pro kosti, imunitu a pod. 

V dávnější minulosti odborníci účinky vitamínu D spojovali zejména se zdravím kostí a zubů. Při jeho nedostatku v dětství vznikala známá křivice (rachitida), a protože se zjistilo, že mateřské mléko a mléko všeobecně obsahují poměrně málo déčka, proto i dnes pediatři předepisují dětem vitamín D v kapkách.

Vitamin D je nepostradatelný:

  • pro vstřebávání využití vápníku a fosforu
  • k zachování normální hladiny vápníku v krvi
  • při mineralizaci kostí a zubů
  • podporuje normální funkce svalů 
  • pro podporu imunity

Jaké jsou zdroje vitaminu D?

Naše tělo vytváří vitamin D, když je vystavené slunečnímu záření. Proto bývá označován jako sluneční vitamin.  V našem mírném podnebném pásmu kvůli sklonu slunečních paprsků bohužel ani přiměřené pravidelné slunění nedokáže zajistit dostatečnou tvorbu vitaminu D. 

Vitamin D můžeme čerpat i z vybraných potravin. Bohatým zdrojem vitaminu D jsou např. mořské ryby či vajíčka, které bychom však museli konzumovat denně ve velkém množství, abychom přijali potřebnou dávku vitaminu D. 

Sečteno, podtrženo vitamin D ze stravy a slunce tedy většinou nestačí na pokrytí denní potřeby. Z tohoto důvodu je vhodné obohatit pestrou stravu i nějakým doplňkem stravy.

Vyzkoušejte TEREZIA Vitamin D3 

Vitamin D3 od značky TEREZIA je mezi maminkami velmi oblíbený. Nové kapátko usnadňuje dávkování a při dávkování 1 kapky denně vám vydrží lahvička na 220 dní.

Každý z produktů TEREZIA včetně tohoto získal Certifikát o zdravotní bezpečnosti od Státního zdravotního ústavu v Praze. Vitamin D3 byl navíc posouzen Českou pediatrickou společností, že je vhodný pro děti již od narození ve schválené bezpečné doporučené denní dávce 400 IU (10 µg). 

Do produktu se používá vitamin D3, který se získává z prémiového lanolinu. Neobsahuje žádné konzervační ani jiné přídatné látky. Čisté a kvalitní složení výrobků je pro nás priorita. Použitý olivový olej zajišťuje efektivní vstřebávání vitaminu D3 do organismu. 

Vitamin D3 by se neměl ředit, doporučujeme kápnout přímo na jazyk, aby mohl být optimálně absorbován ústní sliznicí.

Začni psát komentář...

Odešli