pr_clanek
29. zář 2015

Víte, jak zajistit svému děťátku správný start do života?

3 klíčové otázky, které by si měla položit každá maminka, která vybírá náhradní kojenecké mléko pro své miminko.

1. Jakou roli hrají bílkoviny ve výživě děťátek?

Bílkoviny jsou jedním ze základních stavebních kamenů lidského těla. Nenahraditelným zdrojem bílkovin je pochopitelně mateřské mléko. Obsahuje správnou kvalitu bílkoviny v ideálním množství, které se s věkem dítěte snižuje. Odborníci se shodují, že její množství v náhradní kojenecké výživě by mělo být na dolní hranici doporučeného množství (např. u počáteční náhradní kojenecké výživy 1,8g/100kcal, čili 1,2g/100ml)*.

Pokud kojení není z jakýchkoliv důvodů možné, je vhodné zvolit takovou náhradní kojeneckou výživu, která má ideální množství bílkovin přizpůsobené potřebám dítěte. Optimální množství bílkoviny se odvíjí od věku a individuálních požadavků dítěte. Množství a kvalita bílkoviny v mléce má významný vliv na růst a vývin kosti dětí. Pokračovací kojenecká výživa BEBA PRO 2 jako jediná na trhu obsahuje nejnižší množství vysoce kvalitní bílkoviny OPTIPRO po vzoru mateřského mléka.

* Zdroj: EFSA, 2015

2. Proč jsou probiotické bakterie Bifidus BL důležité pro vaše miminko?

Velmi důležitou součástí lidského organismu jsou probiotika. Probiotika jsou bakterie, které jsou přirozenými obyvateli zdravého střeva. V těle plní funkci takzvaných strážců. Dohlížejí nad tím, aby se škodlivé bakterie nepřemnožily a nezpůsobily zdravotní problémy. Pro miminka je vliv probiotik klíčový. Každé miminko se narodí s téměř sterilním střevem. Až v průběhu prvních měsíců života se mu ve střevech vytváří mikroflóra, se kterou žije celý život. Kojené a přirozeně porozené děti jsou ve velké výhodě, protože u nich brzy začínají ve střevě převládat právě ty „přátelské“ probiotické bakterie: bifidobakterie a později laktobacily. Naopak u nekojených dětí nebo dětí, které se narodí císařským řezem, se ve složení střevní mikroflóry objevuje kromě bifidobakterií také vyšší počet „škodlivých“ bakterií, což s sebou může nést řadu zdravotních komplikací.

Pokračovací kojenecká výživa BEBA PRO 2 obsahuje živé probiotické bakterie Bifidus BL, která se přirozeně nachází ve střevě plně kojených dětí a navíc se tyto bifidobakterie i jejich genetická složka DNA vyskytují v mateřském mléce. Bifidus BL prokazatelně pomáhá udržovat zdravou střevní mikroflóru, posiluje přirozenou obranyschopnost a snižuje výskyt průjmů u zdravých kojenců a malých dětí. Pokud chcete zjistit více o výrobku BEBA PRO 2, navštivte naše webové stránky www.kojeneckavyziva.cz .

3. Nevíte, jak posílit imunitní systém vašich nejmenších?

Díky technologii IMMUNO – COMPLEX obsahuje BEBA PRO 2 řádu vitamínů podporujících obranyschopnost organismu v kritické období odstavení dítěte nebo v době zavádění nemléčných příkrmů, kdy je dítě vystaveno vyššímu riziku vzniku infekcí a průjmů. Vitamíny A, C, D, zinek a železo jsou základní vitamíny potřebné pro správné fungování imunitního systému.

Tip pro vás: nový web inspirovaný maminkami

Už jste o tom slyšela? Kojeneckavyziva.cz změnila svoji podobu a obsah. Inspirací jste byla vy a vaše potřeby. Registrujte se a získejte praktické výhody členů Nestlé Baby Clubu např.: 

  • 5 % slevu při nákupu na pilulka.cz
  • Užitečné maminkovské aplikace
  • 20 % slevu na nákup tištěných knih Grada

Začni psát komentář...

Odešli