pr_clanek
17. čer 2022
64 

Vybíráte vchodové dveře do bytu? Máme pro vás 6 tipů, na co se zaměřit

Vchodové dveře do bytu jsou nedílnou součástí každého domova. Nejenže doplňují interiér, ale zajišťují také bezpečí před nevítanými hosty. Na které parametry byste se při výběru měli zaměřit? A je lepší objednat vchodové dveře do bytu s montáží, nebo bez ní? Dozvíte se v našem článku.

Investujte do bezpečnostních dveří

Vybrat si vchodové dveře do bytu, které budou splňovat všechny vaše požadavky, může být mnohdy kvůli široké nabídce těžké. Při rozhodování, jaké dveře vybrat, by však měla být na prvním místě kvalita. Vchodové dveře do panelového bytu musí váš domov především spolehlivě ochránit. Dveře s bezpečnostní třídou 3 se skvěle hodí do bytů a domů, ale také dalších objektů. Jediným otočením klíče totiž aktivujete čtrnáct zámkových bodů. Vchodové dveře do bytu se tak stanou odolnými proti různým praktikám zlodějů.

Vchodové dveře do bytu s kukátkem, nebo bez? 

Bezpečnostní dveře se vyrábějí v různých variantách. Podle svých preferencí si tak můžete vybrat dveře s kukátkem, ale také bez něj. Vchodové dveře do bytu s kukátkem jsou ideální volbou do bytových domů. Dveře bez kukátka zase oceníte v případě, pokud bydlíte v pavlačovém domě. 

Jaký rozměr dveří zvolit?

Pokud se nechystáte na rekonstrukci, vybírejte vchodové dveře vždy s ohledem na šířku stávajících dveří. Obecně je lepší pořídit si vchodové dveře do panelového bytu o šířce 90 cm. Případné stěhování nábytku nebo přenášení větších předmětů vám tak půjde snadněji. V případě, že je stavební otvor dveří menší, vyberte si vchodové dveře do bytu s kukátkem o šířce 80 cm.

Kvalitní dveře zabrání ohni i tepelným ztrátám

Bezpečnostní vchodové dveře do bytu s odolností EI 30 zajistí spolehlivou ochranu před kouřem, ohněm a zplodinami po dobu třiceti minut. Díky dvojité izolaci zároveň zabrání tepelným ztrátám. Právě vstupní dveře jsou totiž často místem, kterým uniká drahocenné teplo. Na výběru kvalitních bytových dveří byste si proto měli dát záležet.

Bezpečnost, nebo design? 

Tak takové dilema už řešit nemusíte. Bezpečnostní vchodové dveře se dnes vyrábí v mnoha variantách. Zvolit si můžete vchodové dveře do bytu s kukátkem, nebo bez něj. A na výběr máte také z několika barevných provedení. Milujete moderní antracit a klasickou bílou? Nebo nedáte dopustit na přírodní tóny, jako je ořech, zlatý dub či dub sonoma? V nabídce firmy HT dveře si vyberete v každém případě. Při pořízení vchodových dveří do bytu vždy zvažte styl vašeho interiéru.

Montáž bez starostí 

Pokud chcete mít jistotu, že výměna dveří proběhne tak, jak má, objednejte si vchodové dveře do bytu s montáží. Spolehlivá firma zvládne veškerou práci – od výměny zárubně přes instalaci dveří až po úklid – jen za sedm hodin. A vy tak budete mít jistotu, že budou nové dveře 100% funkční a splní všechny požadované vlastnosti bezpečnostních dveří.

Pokud potřebujete poradit s výběrem, nebo si chcete vchodové dveře do bytu s montáží rovnou objednat, obraťte se na odborníky z firmy HT dveře

Pokud má člověk děti, které chce relativně brzo osamostatnit (cca 2./3.třída), je absolutně nepraktické mít takové dvojzamykání - ten horní zámek dítě do výšky 155/160 cm nemá šanci odemknout, nedosáhne tam, takže pak jedině na několik let ten horní zámek nepoužívat.

17. čer 2022

@sarihy My máme a odemce v pohodě prvňačka - 132 Cm vysoká.

17. čer 2022

Začni psát komentář...

Odešli