pr_clanek
8. kvě 2019
376 

Vykoupat a spát! Aneb koupání miminka krok za krokem

Koupání je pro většinu miminek příjemná záležitost a součást večerního uspávacího rituálu. Co vše mít po ruce, jak správně pečovat o jemnou pokožku vašeho děťátka a co udělat proto, abyste si to užili oba?

Image title

Základem je mít vše připraveno v dosahu, abyste během koupání nemusela nikam odbíhat – miminko nemůžete nechat ve vaničce samotné, i když už třeba samo sedí. Proto si před koupáním nachystejte kolem vaničky vše potřebné – jemnou žínku, šampon a mycí gel (doporučujeme NIVEA Micelární gel a Micelární šampon, které důkladně čistí a přitom jsou natolik jemné, že je lze používat denně). Vedle vaničky rozložte nahřátou osušku a vše, co je třeba k zabalení a oblečení na noc – plenku, krém na ošetření zadečku, olejíček a čisté pyžamko.

Když máte vše nachystáno, napusťte do vaničky vodu – měla by mít zhruba teplotu těla, tedy kolem 36 – 37°C. Miminko svlékněte, očistěte zadeček a ponořte jej do vody. Celou dobu jej držte na jedné ruce a dbejte na to, aby si nepotopilo hlavičku. Nejprve omyjte čistou vodou obličej, pak tělíčko žínkou s trochou mycího gelu. Pokud se pobyt ve vodě děťátku líbí, klidně ho chvíli nechejte cákat a kopat nožkama. Na konci koupání umyjeme vlásky, aby miminku nebyla zbytečně dlouho zima na hlavičku.

Image title

Vyndejte miminko z vaničky, zabalte ho do připravené osušky a lehce osušte. Teď je čas na ošetření pokožky – kápněte si do dlaní trochu pečujícího oleje (např. NIVEA pečující olej) a jemně jej vmasírujte do pokožky miminka. Ošetřete zadeček krémem proti opruzeninám, zabalte do plenky a oblékněte čisté pyžamko.

Zvládli jsme to! Miminko je čisté, voňavé a spokojené, připravené na velký výlet do říše snů. A vy si můžete odpočinout a užít si chvilku pro sebe.

Užitečné tipy a rady přímo pro vás

Pokud si ráda přečtete zajímavé a užitečné tipy, jak pečovat o sebe v době těhotenství anebo již o vaše děťátko, zaregistrujte se do NIVEA online průvodce těhotenstvím a mateřstvím, a budou vám chodit přímo do emailové schránky. Také tím získáte možnost vyhrát balíček té nejjemnější NIVEA péče pro vaše miminko. Více informací se dozvíte zde.

Image title

Začni psát komentář...

Odešli