pr_clanek
29. lis 2018
432 

Výpravy za dobrodružstvím i velkolepé příběh o nezlomném přátelství. To vše čeká na malé čtenáře v nových dětských knihách

Dobrodružství, nebezpečí a síla přátelství, právě to spojuje dvě nové dětské knihy z nakladatelství Albatros.  A obě rozhodně zaujmou malé i velké čtenáře!

Sally Jones a dopis od mrtvého

Vydejte se na dobrodružnou cestu kolem světa s neohroženou gorilou Sally, která vás zavede z lisabonského přístavu přes světová moře až na dvůr indického mahárádži! Neohrožená gorila Sally, hlavní hrdinka knihy Sally Jones a dopis od mrtvého, musí ve strhujícím, dobrodružném detektivním příběhu bojovat o holý život poté, co je spolu s kapitánem jejich lodi vlákána do léčky. Kapitán je odsouzen za vraždu, kterou nespáchal, a Sally se ho snaží zachránit a vypátrat skutečného pachatele zločinu. Má však proti sobě mocné nepřátele. Uspěje?

Patrně nejkouzelnější kniha letošního roku vypráví velkolepý příběh o jednom nezlomném přátelství a zaujme dětské i dospělé čtenáře. Je navíc ověnčena řadou cen, například Augustovou cenou za nejlepší švédskou dětskou knihu za rok 2014, Cenou Rady severských zemí za nejlepší dětskou knihu za rok 2015 nebo německá Cena za literaturu pro mládež za rok 2017.

Hoši od Bobří řeky

Knihy Jaroslava Foglara patří bezesporu k nejzásadnějším tuzemským dílům pro děti a mládež. A kultovní příběh o skautských výpravách, plnění bobříků, i o ryzím přátelství dostal v letošním roce nový kabát. Po dlouhých třinácti letech se čtenáři dočkali nového redigovaného vydání, které tento již legendární příběh přibližuje i současné generaci čtenářů. A to především díky moderním a působivým ilustracím od talentované výtvarnice Ester Kuchynkové. Nicméně knihu si malí dobrodruzi mohou vychutnat i v podobě audioknihy, kterou načetl mladý sympatický herec Jan Meduna.

Opět tak můžeme společně s dvojicí kamarádů, Jirkou a Vilíkem prožít jejich fantastický příběh. Společně s Rikitanem dají dohromady partu dvanácti chlapců a utvoří věrné bratrstvo, které společně prožívá nezapomenutelná dobrodružství. Rikitan pro chlapce vymýšlí zábavné hry, aby je vedl k čestnosti, fyzické síle i moudrosti. Společně si zamilovávají přírodu a podle zálesáka Roye loví bobříky. Stávají se tak věrnými kamarády, kteří spolu zažívají nezapomenutelná dobrodružství.

Začni psát komentář...

Odešli