pr_clanek
22. čer 2017
357 

Vyrážíme na dovolenou! Na co si dát pozor s malým dítětem?

Nemějte přehnaná očekávání

Dovolenou si rozhodně nemusíte odpírat, ať už máte doma malé miminko, batole nebo snad malého školáka. Destinaci vybírejte s ohledem na stáří vašeho potomka Rozhodně si s dětmi neplánujte dovolenou krok za krokem. Potomci nám dokážou plány dost zmařit, když si postaví hlavu. Zapomeňte na seznam všeho, co chcete za den vidět a raději dovolenou pojměte jako jedno velké dobrodružství. Užívejte si chvíle, kdy jste jako rodina pohromadě a čerpejte energii z nových a nepoznaných míst a zážitků. Cestování s dětmi je zkrátka jiné, než když jste vyráželi jen s partnerem.

Mami, čím pojedeme?

Výběru dopravního prostředku věnujte stejně velkou pozornost jako výběru lokality. Auto vám zajistí pohodlí a soukromí, můžete zastavit kdykoli budete chtít. Miminka, která ještě neumí sama sedět, pokládejte na zastávkách na rovné povrchy, aby si srovnala záda. Menší děti se budou chtít protáhnout a proběhnout, aby cestu zvládly. Počítejte s tím, že s dětmi pojedete autem déle, vybírejte proto blízké lokality. Skvělým dopravním prostředkem je vlak, kde se děti mohou projít kdykoli budou chtít. Do letadla doporučujeme vzít hračky, které je zabaví, a vybírat krátké lety.

Nástrahy, které číhají na cestách

Dovolenou doprovází různá nebezpečí. Děti mohou upadnout, zranit se nebo je může poštípat hmyz. V letních měsících hrozí dehydratace, úpal nebo úžeh. Pokud si pro dovolenou vyberete zahraniční destinaci, nikdy nevyjíždějte bez cestovního pojištění. Náklady na ošetření bývají v ostatních zemích dražší než v České republice. Cestovní pojištění vás přitom může vyjít na pár korun. Využijte kalkulačku cestovního pojištění a vyberte si nejvýhodnější nabídku. ePojištění vám nabízí srovnání nabídek od všech pojišťoven působících na českém trhu. Nenechte si dovolenou s celou rodinou ničím pokazit.

my to podrizujeme detem, dovolena s detmi je hlavne dovolena o nich a pro ne 🙂 nic neplanujeme, nema to cenu. nic skoro neutratime protoze cely den ve vode, tam se nic neutrati 😀 u vecere neposedi, tak na co chodit do restaurace 😀 sli jsme jednou na drink, synator si objednal caj, to muzu udelat i doma 😀 musime jezdit jen autobusem, jinak nechteji a vzdy jsme dostali pro ne dvojak tak super. pro nas horor 🙂 za 10-15let na to budeme jen vzpominat ☹

29. čer 2017

Začni psát komentář...

Odešli