pr_clanek
7. zář 2020
271 

Vyrážíte s dětmi rádi na výlety či dovolenou autem? Užitečné tipy najdete na webu Autovylet.cz

Myšlenka na založení webu Autovylet se v mé hlavě zrodila už při cestování s dcerou, ale konkrétní představy tento projekt dostal až po narození syna. Asi každý rodič to zná, že malé děti, které nejsou „pecky“, doma moc neudržíte a je potřeba s nimi venku podnikat různé aktivity. A jelikož jsem všechny naše výpravy už od roku 2006 poctivě dokumentoval, mohl jsem o 6 let později založit magazín s tipy na výlety hlavně pro děti. 

V České republice najdete jen málo míst pro děti, kde jsme nebyli. Zoologické zahrady máme zmáknuté všechny od Chomutova až po Ostravu, zábavní parky i vědecká centra jsme také navštívili všechny a mnohé pro velký úspěch i několikrát 🙂

Výlety na den

Jednodenní výlety za hranice určitě také musím doporučit. Postupem času, když budete cestovat po Čr, už třeba právě ve vašem okolí navštívíte vše. A proto je zajímavé se podívat do zahraničí, my to máme do Německa jen kousek a tak jsem popsal i pár tipů na parádní místa u hranic. Mnohdy to je stejně daleko jako do Středočeského kraje a oblíbeného parku Mirakulum. 

Toto byl původní koncept stránek, ale jak se rozrůstala čtenářská základna, přibývaly i další kategorie a témata. Jako třeba dovolená u moře. 

Dovolená u moře

Naše rodina má moc ráda Řecko a tamní ostrovy, takže o této zemi se na stránkách dočtete opravdu dost a kdo hledáte, kam ke Středozemnímu moři vyrazit, určitě doporučuji právě tuto sekci. Sice sem vždy doletíme letadlem, ale i zde cestujeme půjčeným autem, abychom poznali zemi i jinak než z autobusu cestovky během fakultativního výletu.

Na severu Evropy je levně 

Určitě bych nezapomněl zmínit stále málo známou lokalitu, kam ale dost čtenářů Autovýletu cestuje. Není to Chorvatsko ani Itálie, ale místo na severu. Ano, tušíte správně, je to Polsko

Článek o tom, jak do Polska k Baltskému moři cestovat a co zde vidět doporučuji každému, kdo je skeptický a pamatuje si jen tuto zemi jen „z vyprávění“ od lidí, kteří tam nikdy nebyli. 

Budete určitě příjemně překvapeni, pláže jsou písečné, jídlo výborné, ceny příznivé a lidé přátelští 🙂 A navíc, cesta ze severu Čech vám bude trvat jen 5 hodin a to je pro mnoho rodičů rozhodující, pokud jedou s dětmi, které v autě nespí nebo cestu špatně snáší.  

O webu 

A trocha statistiky nakonec. Na stránkách Autovýlet.cz je již téměř 2000 článků – nový vychází každý den. V případě, že rádi cestujete, se také můžete zapojit do tvorby a třeba i díky vám přesáhneme brzy hranici 1 000 000 unikátních uživatelů za rok (před rokem to bylo 750 tisíc).

Moje tipy pro cestovatele

Při cestách v Čechách i v cizině jsem hodně krát využil aplikaci WifiMap, kdo má děti větší, dá mi zapravdu, že bez wi-fi se nedá fungovat 🙂 Tak ji zkuste také, je zdarma. Často ani nebylo nutné jít na recepci ptát se na heslo, protože jsme si jej zjistili sami. 

A můj druhý tip je na aplikace Duolingo, díky níž se naučíte anglicky snadno a poměrně rychle. Navíc v mobilu vám často ukrátí chvíli třeba v MHD, a když si ji nainstalují vaše děti, můžete i soutěžit, kdo už zná víc slovíček.    

Autor komentář smazal

Začni psát komentář...

Odešli