pr_clanek
31. srp 2021
73 

Zlatý šperk k výročí svatby

O každý partnerský vztah je nutné pečovat s láskou a čas od času si udělat radost dárkem od srdce. Je to do jisté míry milé poděkování za společně prožité roky a zároveň skvělá pozornost od milované osoby. Při výběru šperků se můžete inspirovat zálibami vaší drahé polovičky a nebo dokonce názvem výročí svatby, která připadá na vaše manželství.

Co si můžete darovat společně?

Některé páry se po jisté době rozhodnou tzv. obnovit své sliby. Při této příležitosti si často nechávají vyrobit nové snubní prsteny nebo alespoň zrenovovat ty stávající. Každý dobrý zlatník po prohlédnutí šperku dokáže určit, zda stojí za záchranu. Mnohdy stačí osmirkování od škrábanců času a mechanické vyleštění na profesionální leštičce. Přidejte rytinu s datem svatby či jméno svého partnera a originál je na světě.

Šperk pro ženu

Určitý typ šperku u ženy vždy zaboduje a to zlaté náušnice. Každá má ráda jinou barvu drahého kovu, proto je dobré zjistit zda nosí ze žlutého zlata a nebo náušnice z bílého zlata. Úžasné jsou briliantové náušnice. Jemné náušnice pecky osazené drobnými brilianty jsou maximálně vkusné a cenově dostupné.

Dále se můžete zaměřit na oblíbenou barvu vaší ženy a nebo právě na název výročí, díky kterému vyberete snadno onen drahý kámen či perly. Skvělým symbolem lásky je zlatý prsten. Kruh znázorňuje dokonalost, celistvost a nekonečno. Máte rádi právě takovou symboliku? Poté jsou přívěsky ve tvaru srdce, anděla či nekonečna tou pravou volbou.

Co pro muže?

Pánské šperky by měli být v masivnějším provedení a bez zdobných prvků. Roky ověřenou klasikou jsou pánské řetízky a náramky, pro které doporučujeme karabinové zapínání. Přeci jen jde o těžší šperky a karabina je bezpečným typem zapínání.

Velmi žádané typy zlatých řetízků s náramky jsou pancr, dvojpancr, figaro nebo královská vazba. Královské řetízky a náramky jsou originální s propracovanou vazbou. Také se ale pyšní vysokou váhou, proto jsou častěji nabízeny ve stříbře.

Pro muže jsou skvělé tzv. tématické přívěsky. Například kopačka, hokejová brusle, míč, ale i kuželky či fotoaparát. Takové zlaté přívěsky dokonale vystihují oblíbené koníčky většiny mužů. Popřípadě se můžete podívat po přívěsku se znamením zvěrokruhu.

Lidové názvy pro jednotlivá výročí

10. cínová svatba                                                                    35. korálová svatba

11. ocelová svatba                                                                  40. rubínová svatba

12. hedvábná svatba                                                              45. safírová svatba

13. krajková svatba                                                                 50. zlatá svatba          

14. slonovinová svatba                                                           60. diamantová svatba

15. křišťálová (skleněná) svatba                                             65. kamenná svatba  

20. porcelánová svatba                                                          70. platinová

25. stříbrná svatba                                                                  75. nebeská svatba

30. perlová svatba

Začni psát komentář...

Odešli