pstrosicek
21. lis 2017
822 

Jsem strašná matka

O to hůř,že jsem na to přišla v 35tt.Máme syna, kterému je 26 měsíců a doteď nechodí na nočník ani nemluví. Na nočník si dobrovolně sedne jen ráno a večer,sedí na něm klidně hodinu a dokonce se i vycura. Ale přes den ani náhodou. Zkoušela jsem latkovky,ale jemu je fuk,že má plinu úplně durch, případně i s hovinkem. Zkoušela jsem slipecky,ale jediný efekt je ten,že má pak hystericky záchvat,kdy me nutí,abych mu dala radši jednorazky, což po 15 minutách řevu radši udělám. Chtěla jsem ho nechat běhat i nahatého,ale radši mi donese jednorazku a teplácky,že chce obléct. Možná jen nemám výdrž a měla bych ho nechat řvát dál a třeba by to pochopil,že plinu nedostane. Fakt nevím.

Co se mluvení týká,říká jen táta, bába,ne,kde je,haji (že chce zazpívat halí belí) a pak své všeříkající eeeeeee,kterému rozumí jen on sám.Obvodní nás poslala na foniatrii,kde mu chtěli udělat nějaké audio vyšetření,zda dobře slyší (i když jsme vždy všechny doktory přesvědčovali,že slyší dobře).Na to ale musí mít ouška čistá bez mazku. Šli jsme tedy předtím na ORL,kde mu ouška měli čistit. Jenže ouška jsou čistá (aspoň jedna dobrá zpráva), za to plna vody, protože má zvětšenou nosní mandli. Prý nás díky tomu slyší,jako by byl v sudu, takže není schopen opakovat. Dostali jsme sirup Aerius,který máme dávat denně, proplachovat nos třeba Vintcentkou nekolikrat denně a pravidelně hleny z nosu odsávát. Za tři měsíce máme přijít na kontrolu a pokud se to nezlepší,půjde na trhání nosní mandle. Už je to 14 dní a nejsem si jistá nějakým zlepšením. O to víc mě rozčiluje,že se jak blbec snažím už několik měsíců, denně mu zpívám při a po koupání písničky, denně mu před spaním říkám básničky, denně mu pres den čtu pohádky a veškerá má snaha je úplně zbytečná.

A k dovršení všeho se dnes od manžela dozvím,že jsem přespříliš pečlivá matka,která svému dítěti stále stojí za zadkem a snaží se ho před vším chránit.A z toho důvodu je na úrovni 1,5 letého dítěte.Takze jsem svou pečlivostí udělala z úplně normálního zdravého kluka mentálně zaostalého. Jinými slovy jsem strašná matka.

Evidentne jsem schopná vychovávat (pokud se tomu tak dá říct) dítě maximálně do dvou let a pak by mi ho měli vzít,abych nenarušovala jeho další vývoj.

Chudák ten malej v bříšku,který se má teprve narodit. Když jsem byla schopná znicit vývoj u již narozeného syna, co asi čeká toho nenarozeného. Napadá mě strašná myšlenka,že jsem možná neměla mít děti, protože jsem ve výchově jak vidno naprosto neschopná. Miluju je samozřejmě oba dva (dvouletaka i mimi v bříšku), ale mám pochybnosti o sobě samé.

prosím tě.. co to píšeš.. pro své děti jsi ta nejlepší máma na světě... a za to, že má malej vodu v uších snad nemůžeš ne??.. a to, že mu čteš a zpíváš je super, věnuješ se mu, žádná snaha přeci není zbytečná.. malej se dřív nebo později rozmluví ... spíš se zkus zaměřit na sebe.. a mít se trochu ráda... každá se v tom občas plácáme, myslíme si, že jsme nejhorší.. ale tak to není... a děti mají nárok na plínky do šesti let.. některým to trvá déle, než "dozrají"... zkus to tak neřešit.. "povznést" se nad to... a když maličko ubereš z té pečlivosti a starosti o dítě a budeš se věnovat i sobě, budeš spokojená ty, i malej.. zase bude dobře.... určitě s tebou cloumaj hormony.. to pak člověk vidí věci daleko černější, než jsou 🙂 dej si čokošku, ta se neptá.. ta rozumí ...

21. lis 2017

Nejsi špatná matka. Například našemu synovi budou v prosinci 3 roky a teprve před 14 dny si sám řekl, že chce chodit na nočník. Do té doby bych ho tam musela držet násilím. Zkoušela jsem ho v létě odplenkovat 3 týdny a bezúspěšně. Akorát jsme měli počůranej celej barák.
S tím mluvením byl syn do dvou let dost pozadu. A teprve po druhých narozeninách se začal více rozmlouvat. Ani teď mu nerozumím absolutně vše a občas prostě nepochopím, co po mě chce.
Však má ještě čas. Chce to jen na něj netlačit, protože to nikam nevede. Mluvím z vlastní zkušenosti. A na manželovi řeči se vykašli. Až budeš v porodnici a on se bude muset postarat o prvorozeného, tak mu to docvakne. Ten můj po jednom víkendu, kdy byl prakticky na syna sám, pochopil, proč jsem potřebovala oddych od mateřských povinností.
Dočkej času... 🙂

21. lis 2017

U nas to same,malymu zitra jsou 2 roky a nemluvi vubec.Teda umi rict na pokakanou plinu bleee,pak mnam.Zakrouti hlavou ano,ne...Co chce to si ukaze nebo nas tam dovede.A kdyz se nekdo zepta a co nocnik? Odpovidam ano mame 😉.Ale Matyas ho zatim bojkotuje.... Uvidis vyrostou z toho.Proste chteji svuj cas. Drzim palce. A uz jen to ze o tom takto premyslis...znamena,Ze jsi Uzasna mamka!!🍀g 🌷

21. lis 2017

Neblazni, zaprvy, chlapy placnou cokoli a ani nevedi, co tim zpusobi. Zadruhy, ani sebedokonalejsi matka nedokaze uhlidat vodu v usich. Odstranite pricinu a za pul roku vubec nemusi byt znat, ze jste meli problem. Zatreti, venovat se diteti rozhodne neni spatne, zpivani, povidani, cokoli, to nas prece dela spousta. Zactvrty, plinky nosi fura stejne starych nebo i starsich deti a znovu, treba za rok se rozhodne plinu odlozit sam od sebe a nebude minimalni rozdil oproti ostatnim detem. A za paty, i kdyz sama vim, ze se to blbe posloucha, vsechno si vic beres kvuli hormonum a zmenam v tehotenstvi. Nepochybuj o sobe, nadechni se a vrhni se s tim do boje, vsechno krasne zvladnete a bude zas dobre 🙂.

21. lis 2017

Koukám, co to píšeš. Máš úplně normální dítko! Zatím není v ničem pozadu. Nevím, kdo k tomu došel, jestli ty, manžel, rodina, okolí, internet - že je opožděný. Zatím není, jen je zatím míň ,,šikovnější". Děti se mají srovnat v určitých bodech až ve 3 letech. Ve 3 letech by měly být bez plínky na den (na noc ještě nemusí) a měly by mluvit aspoň v jednoduchých větách. Do 3 let máte stále dost času! Uklidním tě - první dcera byla šikovnější dítě v mluvení, mluvila ve větách plynule ve 2 letech, pádovala a časovala, nočník vzala na milost ve 2,5 letech (do té doby dělala stejné scény jako tvůj malý, já se stresovala, atd. Pak jsem to zkoušela, sundala plínku a nechala bez. A najednou to vyšlo, bez scén, v klidu, do týdne, ani do 7 dní byla bez plen i na noc - většina těch šikovných, co chodili od 1,5 roku měly plíny na noc dál). Mladší dcera byla to nešikovné dítě - plínky jsem už neřešila, kašlala jsem na to, posazovala jsem ji, ale ji to brzy omrzelo a nechtěla, opět scény, tak jsem to nechala na ten věk v 2,5 letech (tedy až někdy v 30 měsících). Plína šla pryč a do 3 dnů chodila sama- Opět do týdne i na noc. Mluvení bylo horší, nemluvila. Měla dávno přes 2,5 roku a uměla asi 10 slov a citoslovce. Uměla je ale spojit - řekla třeba čiči ham (kočka jí). Což bylo dobře. Nervozní jsem trochu byla (srovnávala jsem ji se starší, ale zase synovec kdysi taky dlouho nemluvil, začal před 3.narozeninami, tak mě to uklidňovalo), ale do 3 let prý čas. A pak - najednou začala opakovat (cca 32 měsíců), během 14 dní mluvila ve větách, já na ni stále koukala, že fakt mluví. Blbě teda vyslovovala a vyslovuje, ale to je tím, že začala tak pozdě, prý bude asi potřebovat dříve na logopedii. Ale srovnává se to, dělá stále pokroky a pusu nezavře. Jestli máš podobně laděnou doktorku, kdy řekneš 2-3x, že se ti něco nezdá - a ona tě pro jistotu někam pošle (protože matka mnohé věci může vycítit), tak proto tě poslala na tu foniatrii, ORL, atd. Zpívej, čti malému dál. Moc se nestresuj, zkus si najít nějaké vývojové knížky psychologie, aby ses uklidnila a uklidnila i okolí kolem tebe, hlavně manžela. Do 3 let malý vše dožene!

21. lis 2017

Tak za prve si to po sobe zkus precist az budes v klidu,vzdyt to je uplny nesmysl!Jsi spatna matka protoze se diteti venujes?!.o( Za druhe Tvuj muz asi neni uplne dobra opora a tohle bys mu mela rict....v dobe kdy potrenujes jako maminka podrzet Te teda spis srazil na kolena.A za to ze ma chlapecek zvetsenou nosni mandli prece nemuzes.Bud v klidu,bud pomuze aerius (my ho taky pouzivame) nebo pujde mandle ven a maly uslysi dobre...rozmluvi se az Ti to poleze usima.o))Kluci jsou pomalejai nez holky...ja bych to tak nehrotila.o)

22. lis 2017

Chtela bych te uklidnit,Vojtovi bude 16 mesicu....Uz ted vidim obrovskej rozdil oproti Elisce,ta od 15 mesicu pusu nezavrela,pleny skoro nemela.....A Vojta?Ten nerika nic maximalne mama,tim koncime.....Venuju se mu stejne jako jsem se venovala ji a proste nerekne nic....A nocnik?Zeovna dva dny zpet mi moje mama psala ze je to vizitka mamy,s ze na to urcite ja seru....Neseru,ale jeho nocnik nezajima,nevydrzi na nem a ja se z toho nepos.....vsak jednou to pochopi.....
Urcite nejsi hrozna mama,hrozny mamy jsou pro me mamy treba jako vcera ve zpravach ,co sla se svym sestinedelnim miminkem do hospody .....Mamy co se nestaraj a tak.....Neobvinuj se ju?❤️

22. lis 2017

Tak já mám tříletýho syna, a úplně bez plenky začal být tak v červnu. A teprve teď se začíná rozmlouvat, jak začal v říjnu chodit do školky. A nikdo si o něm nemyslí, že je zaostalí. Takže tvůj taky není. A hlavně u něj se zjistil zdravotní problém, který to pravděpodobně způsobil. Tak buď v klidu, a ber svého chlapečka takového jaký je.

22. lis 2017

Určitě nejsi špatná matka, manžela v tomhle fakt neposlouchej. Děláš vše ve svém nejlepším vědomí a svědomí, a to, že chlapec nemluví nemusí být nutně jen tím, že má zvětšenou nosní mandli. Některé děti, a zvlášť kluci, prostě mluví později. Je to o každém tom dítěti. Já například mám sedmileteho syna, který vůbec nemluvil do svých třech let. Taky jsem byla popotahovana, že má zaostaly vývoj, a že je to špatně. Rozmluvil se krásně ve školce. Nočník mu do těch třech let taky moc neříkal, občas šel, občas to nestihl. Každé dítě se vyvíjí jiným tempem, a rozhodně si nemyslím, že by se něco změnilo tím, že ho budeš do něčeho nutit. Asi by to mělo spíše opačný efekt.

22. lis 2017

@andelkaprdelka
@mishka87
@bllanka
@smirda
@tarien
@peetrunka
@makynaeliska
@kridav
@dreadnought Moc Vám všem děkuju za povzbuzení. Je mi jasný, že se mnou teď mlátí hormony, tak to vidím hůř než to je. Jenže když do Vás neustále rejou Vaši nejbližší, jako manžel, jeho matka i Vaše matka, začnou Vás napadat takovýhle kraviny. A já to prostě potřebovala ze sebe nějak dostat. Když mě nechápe muž, zkusila jsem se z toho prostě vypsat. Děkuju, že jste si to přečetly a že jste mi napsaly Vaše názory a rady. Pokusím se jimi řídit, nebrat si to tak, netlačit tolik na pilu a případně všechny poslat do háje🙂

22. lis 2017

@pstrosicek tak všechny s grácií pošli do prdele.. je to tvoje dítě a čau.. jako joo.. rady fain... ale tohle rytí nesnáším.. děláš to určitě nejlíp, jak umíš.. a neboj, malej ti tu lásku stonásobně vrátí :-*

22. lis 2017

Začni psát komentář...

Odešli