Plena roku - hlasujte v anketě Plena roku - https://docs.google.com/…/1NkEM9nQJwRy0zjR-PO1A...

    Informace o anketě:
    Plena roku je pravidelná každoroční soutěž, ve které spotřebitelé udělují hlas svým nejoblíbenějším plenám. Do soutěže se zapojují především čeští výrobci a dodavatelé moderních látkových plen. Tuto soutěž pořádáme již od roku 2009 proto, abychom podpořili a propagovali látkové pleny na straně spotřebitelů a také stimulovali neustálý vývoj jejich kvality a funkčnosti na straně výrobců. Titul "Plena roku" je prestižním označením, které ukazuje na vítěze v oblíbenosti konkrétního produktu mezi spotřebiteli. Plena roku je výrobkem, který se osvědčil při každodenním používání stovkám maminek a dětí.

    Soutěž probíhá každoročně formou internetové ankety, která bývá spuštěna na jaře měsíc před zahájením Týdne opravdových plen na stránkách www.plenaroku.cz. Co největší objektivita hlasování je defaultně zajištěna nastavením webové ankety - z jedné e-mailové adresy je možno hlasovat pouze jednou. Soutěží se celkem v šesti kategoriích: čtvercová plena, kalhotková plena, AIO plena (neboli plena typu "vše v jednom"), svrchní kalhotky, plena sympatie a absolutní vítěz.

    V každé kategorii vyhrává plena s nejvyšším počtem hlasů. Absolutním vítězem se stává produkt, který získá nejvíce hlasů v kterékoli ze čtyř prvních kategorií (tedy čtvercová plena,kalhotková plena, AIO plena a svrchní kalhotky).Výrobci, jejichž produkty vyhrají, mají tímto způsobem zaručenou nejlepší propagaci. Plena sympatie je naopak univerzální kategorií, kam pleny, respektive značky látkových plen, nepřihlašují výrobci a dodavatelé, nýbrž sami uživatelé. Plenou roku se stává plena nejlepší, tedy nejoblíbenější.

    Akce je pořádána u příležitosti mezinárodního Týdne opravdových plen (Real Nappy Week), který probíhá po celém světě ve druhé polovině dubna. Jedná se o kampaň za pleny šetrné k životnímu prostředí, kterou v České republice koordinuje organizace Rosa o.p.s. V rámci Týdne opravdových plen bývají po celé republice pořádány besedy, workshopy, přednášky, happeningy, kurzy, soutěže a nejrůznější prodejní akce. Jejich cílem je seznámit spotřebitele s alternativami jednorázových plen. Pořadatelé akcí se snaží pomocí této události zvýšit v české společnosti povědomí o látkových plenách, propagovat jejich používání a zároveň informovat veřejnost o rozmanitosti nabídky, která zde panuje. Aktuální informace o Týdnu opravdových plen naleznete na www.tydenopravdovychplen.cz.