qewa
25. říj 2016
56 

Jednorázovky v praxi - MonPeri

České plenky MonPeri se chlubí "důvěrou předních českých porodnic" a certifikací českým zdravotnickým ústavem. Na stránkách výrobce uvádí "Dětské plenky MonPeri vyrábíme z přírodních materiálů, bez příměsí PVC, chloru, antioxidantů, latexu a ftalátů.". Moc jsem se na plenky těšila, ale nijak extra mě neoslovily.

Plenky jsme zkoušeli ve velikosti 3. Na pohmat působí igelitově či povoskovaně.  Plenka není elastická, pouze na zádech je pružící pás, který po opakovaném zapnutí už skoro nepruží. Nijak moc nám to nevadilo, protože je plenka široce vykrojená a má dlouhá křidýlka kolem gumiček, což vypadá velmi pohodlně. Uvnitř je plenka krásně čistě bílá. Naše testovací kousky měly lehký chemický zápach. Z testovaných plenek patří k silnějším a tužším kouskům, ale dobře jde zapnout i větším dětem, které jsou u horní hranice jejich váhové kategorie.

Plenka dobře saje a povrh je pocitově suchý, ale vnitřek plenky se po navlčení začne přesýpat, takže bych plenku na delší nošení nepoužívala.

[Navlhčený vnitřek plenky se sesunul. Prosvítá žlutý obrázek z venkovní vrstvy.]

Shrnutí:

+ Široké vykrojení plenky

+ Plenka dobře saje

+ Dlouhá křidýlka a trojitá vnější gumička

+ Pohodlně lze použít i pro váhovou kategorii dítěte na horní hranici hmotnosti

- Plenky mají stejný motiv

- Na dotek působí "igelitově"

- Po zvlhnutí se vnitřek plenky přesýpá

Závěr:

Plenka mě svými vlastnostmi nijak nenadchla. Mám obavy, že u aktivnějšího dítěte nebude dobře v pase držet, protože moc nepruží (my jsme zatím ležáci, takže těžko posoudit). Savost plenky je vyhovující, ale jen na kratší dobu.

Začni psát komentář...

Odešli