qewa
18. říj 2016
91 

Jednorázovky v praxi - Bella Happy

Zkusím shrnout (snad stručně a výstižně) svoje poznatky k jednorázovým plenkám. Během prvních 4 měsíců jsme vyzkoušeli 12 různých jednorázovek (od výrobců Pampers, Dada, Tesco, Albert, Huggies, Bella Happy, Predo, MonPeri, Vibelle, Babysoft) a jedny látkovky (Haipa daipa), aby bylo s čím porovnávat. U většiny popisovaných se jedná o velikost 3 (váhová kategorie cca 5-9 kg), některé plenky jsou velikost 4 (váhová kategorie cca 8-14). Postupně vám plenky představím a na závěr zkusím sestavit žebříček. Pro sebe mám plenky ve výsledných skupinkách super, použitelné, nekupovat a nepoužívat 🙂.

Do mého průzkumu jsou zapojeny tři osoby:

  • Moje 4 měsíční dcera s váhou přes 8 kg.
  • Moje sestra, která se zaměřila na zápach a vizuální prvky.
  • Moje maličkost jako komplexní pozorovatel bez předchozích zkušeností.

Dneska se podíváme na plenky Bella Happy (velikost 1 a 4)

Byla to naše první plenka a tak nebylo s čím porovnávat. Nemám ji nafocenou (odkaz na zapůjčené foto http://i4.otzovik.com/2012/10/05/279087/img/12511924.jpg). Nestala se žádná nehoda, žádné podráždění ani otlačení. V paměti mám jen samé pozitivní vzpomínky. Seděly lépe, jak Pampers Premium Care, které následovaly. Měly totiž  vykrojení pro pupík, ale i tak jsme museli plenku ohrnovat... ale nebylo to potřeba tolik jako u Pampersek.

K plenkám jsme se teď vrátili ve velikosti 4 a následovalo veliké zklamání.

Cenově patří k dražším plenkám, ale kvalitou je vidím někde ke konci žebříčku vyzkoušených plen. Už po prvním vyčůrání je povrh velmi vlhký a vnitřek plenky se přemění v gel, který nedrží na místě a cestuje v rámci zeleného obdélníku. 

Lepítka (v tomto případě pouze suchý zip) jdou poprvé ztuha odlepit, ale pak už nejdou připevnit. Plenka hezky drží, tomu pomáhá na zadní straně pružení. Pružení časem přestává pružit, ale nijak nám to nevadí - dobře drží i po opakovaném rozbalování. Plena má široké vykrojení, které působí pohodlně a trojitou řadu vnějších gumiček. Na první pohled vypada dost lacině. 

Shrnutí:

+ Vykrojení pro pupík u velikosti 1

+ Veselé obrázky a jejich různorodost u velikosti 1

+ Dobře pasuje a hezký drží

+ Pružení na zadní straně plenky

+ Trojitá vnější gumička

- Velmi vlhké už po prvním počůrání u velikosti 4

- Lepítka jdou težce odlepit (velikost 4)

- Lepítka nejdou zpátky připevnit při přebalování (velikost 4)

- Všechny plenky v balení mají stejný obrázek (velikost 4)

Závěr:

Podruhé je již nekoupím, mezi vyzkoušenými plenkami je řada mnohem lepších i levnějších možností. Nejvíce mi vadí špatná savost, která způsobuje, že je dítě pořád v mokrém. Lepší savost byla i u výše zmíněných látkovek (tím nechci látkovky hanit, ale obecně se jim tato vlastnost připisuje k dobru pro učení na nočník). Plenky se musí často měnit a tak máme pořád plný koš. 

Možná jsem si Bella Happy vel. 1 idealizovala, možná změnili výrobu, třeba jsem koupila velikost 4 z jiné produktové řady a nebo pro nejmenší miminka dělají lepší pleny, rozhodně mě rozdíl kvality nemile překvapil.

Další hodnocenou jednorázovkou bude plena MonPeri.

Používám pro malou vel.1 a jsem nadšená,vyhovuji víc než Pampers,ale u jedniček se těžko soudí když se dítě ještě tolik nehýba a nesedí.Proto dost se mi hodí do budoucna srovnání 1 se 4.😉

19. říj 2016

Jednicky jsou super. A co jsem slysela, tak dalsi velikosti stoji za prd.

19. říj 2016

My měli taky jedničky už v porodnici a pak jsme tačali použivat pampers premium care a zpokojenost

19. říj 2016

Začni psát komentář...

Odešli