rebe
16. bře 2020
1260 

Inspirativní soutěž s Lässigem o sadu porcelánu pro děti

Tolik jste obdivovaly novou sadu porcelánového nádobí pro děti z kolekce Little Chums, až jsem pro vás jednu vyloudila do soutěže. A ta je tady právě teď! Nejraději bych měla všechny tři barevné varianty, ale protože růžová nebo tyrkysová by se nemusela hodit úplně každému, tak jsem zvolila bílou se stylizovanou kočičkou. Chcete ji? Tak čtěte dál 🙂

Asi těžko se můžeme tvářit, že si užíváme počínajícího jara a celý ten bláznec, kterým teď žije celý svět, se nás netýká. Ale zároveň jsme partnerky, manželky a mámy a naše rodiny potřebují, abychom byly stále usměvavé přístavy bezpečí. Není to snadná úloha. Jsem ráda, že tady na Koníkovi má každá z nás dost prostoru si postěžovat, zanadávat a najít porozumění. A ještě raději jsem, když tu nacházím i inspiraci či radu a pomoc. 

Právě k tomu bude směřovat mé soutěžní zadání. Všechny teď trávíme doma s rodinami víc času než dřív a přemýšlíme, jak ten čas užitečně využít. Spousta z nás počítá, jak ušetřit a usnadnit rodině období s výpadkem v příjmech. Mnohdy musíme pěkně improvizovat, protože nejde zaběhnout do obchodu a dokoupit to, co zrovna potřebujeme pro své tvoření a vyrábění. A často najdeme řešení, které je škoda nechat si jen pro sebe. Tak ho pojďme sdílet!

Jak se zúčastnit?

1. Dej lajk tomuto článku.

2. Na svůj blog přidej příspěvek s inspirací pro ostatní: návod, jak sebe a své blízké ochránit před nákazou, jak kreativně či naučně zabavit děti, co uvařit z trvanlivých potravin bez nutnosti nákupu. Nezapomeň na fotku a popis postupu.

3. Přidej hastag  #inspirace_lassig

Čas máte do páteční půlnoci, tedy do 20. března 2020 do 24:00 hodin. Vyhlásit vítězku se budu snažit co nejdřív, ale zatím bohužel nevím, jak na tom budu s přístupem k internetu, tak poprosím o trpělivost 🙂

S láskou pečený bochníček

Já půjdu vzorem a přidám sem svůj recept na chleba. Chléb je asi první věc, kterou jsme v současné situaci přestali kupovat. Když vidím, jak je lidé ohmatávají a pomačkávají... Rohlíky byly hned druhé 😀 

Většinou peču z kvasu, který máme pořád v lednici. Ale tenhle recept využívá kvasnice, takže ho může vyzkoušet každý. S moukami si můžete pohrát a nakombinovat je jinak nebo použít jen hladkou. Já měla u téhle kombinace pocit, že se chleba opravdu vyvedl a chutná, jak má.

250 g žitné mouky

250 g hladké mouky na kynuté těsto (Babiččina volba)

100 g špaldové mouky

350 g vody (ano, gramů, vážení je přesnější a jednodušší než odměřování na ml)

2 lžíce bílého jogurtu

1/2 kostky droždí

1 lžička kmínu nebo podle chuti

1 lžička soli

Těsto jde vypracovat v robotu, ale věnujte mu pak i alespoň pár minut láskyplného hnětení. Pečlivě propracované těsto nechejte kynout alespoň 6 hodin, ale klidně i déle, třeba přes noc. Pravidelně ho srážejte, ať vám nepřekyne (přes noc můžete nechat kynout v lednici, aby kynulo pomaleji a nepotřebovalo srážet). Z vykynutého těsta vytvarujte bochníček a opět nechte alespoň hodinu kynout.

Pečte v troubě rozehřáté na 250 stupňů 15 minut, pak ztlumte na 150 a dopečte 10 minut.

Hotový chléb potřete studenou vodou, bude mít křehčí kůrku.

#lassig 

Jdu na něj!

16. bře 2020
16. bře 2020
16. bře 2020

Pomazánka je tvarohová s medvědím česnekem.

17. bře 2020

zkusím chlebíček, tatínek je mimo domov a malý zatím jen mlíčko a příkrmy, tak já si udělám buchtičky se šodo

17. bře 2020

Jde to prosím i se sušeným droždím místo kostky?

19. bře 2020
rebe
autor

@narnell No jasně, jen musíš vychytat množství, já s ním nemám zkušenost.

19. bře 2020

Začni psát komentář...

Odešli