redakce
4. zář 2023
1033 

Naše prázdninové cestování díky chutím na jazyku

Cestování otevírá dveře novým místům, kulturám a zážitkům. Ne vždy nám však okolnosti cestovat dovolí. My jsme si řekli, že tyto prázdniny si uděláme zážitkové. Tak také bylo. A to, aniž bychom museli opustit hranice. Vlastně jsme ani nemuseli překročit práh našich dveří. Jak? Jednoduše! Prostřednictvím jídla. Jídlo je okno do kultur a tradic různých míst. Stačí položit prst na mapu a začít cestovat chutěmi. Jak to? Prozradíme vám. 🙂

Během prázdnin jsme tímto způsobem stihli procestovat několik zemí. Do Mexika jsme se podívali díky tacos a guacamole. Řecko jsme ochutnali prostřednictvím gyrosu a tzatziki. Maďarský guláš a švédské masové kuličky také nechyběly. Anglické fish and chips měly také úspěch. Japonské sushi a indická tikka masala naopak naše děti až tak neokouzlily. Udělali jsme si zkrátka gurmánskou cestu kolem světa. Na závěr prázdnin jsme si nenechali ujít ani piknik s přáteli a s croissanty, díky kterým jsme ochutnali kus Itálie.

Zlato z pekařské dílny

Jako rodina si velmi často a rádi děláváme společně s přáteli piknik. Pokud hledáte chutné a jednoduché jídlo, které doplní příjemné chvilky s přáteli či rodinou, nemusíte hledat daleko. Přihoďte si do piknikového košíku croissanty od značky Bauli, které jsou mimo jiné dokonalým doplňkem každého pikniku.

Jejich jemný, nadýchaný vnitřek a chutná náplň jsou zárukou toho, že po nich nezůstane ani drobeček. Tak tomu bylo totiž i po společném pikniku s našimi přáteli. A za to může lahodná chuť croissantů a různorodost chutí – zatímco někteří se hned vrhli po čokoládových, jiní si zase raději rychle ukořistili vanilkové nebo meruňkové.

Součástí nadýchaného croissantu jsou kromě mateřského kvásku i další poctivé suroviny jako podestýlková vejce, který naleznete v náplni. Naopak neobsahují umělá barviva, ztužené tuky či geneticky modifikovaná barviva. A náplň? Čokoládová obsahuje 60 % kakaa, vanilková jemnou vanilku z Madagaskaru a meruňková je svěží a sladká díky džemu z výběrového ovoce. A největší výhoda pro všechny zaneprázdněné matky? Tyto croissanty umožňují zažít chuť čerstvého pečiva, aniž byste musely strávit hodiny v kuchyni. Stačí jen otevřít balení a užít si šťavnatý croissant plný chuti.

A jak jsem si užila piknik já? Na jedničku! Kromě času s rodinou a přáteli jsem si sladce zavzpomínala na výlet do Říma a typické italské snídaňové kombo cappuccino a cornetto, teda croissant. Tato jednoduchá, ale lahodná dvojice je nedílnou součástí italské kultury a stravování. 

Tajemství a kouzlo mateřského kvásku

Pokud jste i vy podlehli kouzlu kvásku, určitě mi dáte za pravdu, že produkty z kvásku jsou zkrátka srdcovkou. My jsme také okusili, jak chutná čerstvé pečivo z kvásku a jiné už prakticky nekonzumujeme. Snažím se co nejvíce pečiva, slaného i sladkého, upéct sama. Ale znáte to, ne vždy je čas, chuť či energie. Kolotoč rodina, domácnost a práce se totiž točí nekompromisně rychle. To ovšem neznamená, že upustíme od nároků na kvalitní výrobky z kvásku. Právě naopak. 

Croissanty Bauli byly pro nás ještě donedávna velkou neznámou. Jak děti rostly, rostly i jejich požadavky na stravu a touha po nových chutích. Stále jsme však nechtěli odbočit od určitých zásad, a tak jsme hledali produkty s co nejlepším složením. Croissanty Bauli jsou díky tradiční italské receptuře s použitím mateřského kvásku jemné, chutné, voňavé a hlavně snáze stravitelné.

Lievito madre - tento výraz jste již v poslední době určitě zaregistrovali. V překladu znamená lievito madre právě mateřský kvásek. Jedná se o druh kvásku s kořeny sahajícími až do Itálie, který zdůrazňuje přirozené a pomalé kvašení. To znamená, že výsledný produkt má vyšší nutriční hodnotu a lepší stravitelnost. Lievito madre je nejen o samotné cestě, ale také o tradicích. Pekaři si ho často uchovávají po celé generace a spojují se tak s dědictvím svých předků.

S láskou k pečení a tradicím

Co tedy činí croissanty Bauli tak výjimečnými? Je to nejen jejich složení, ale také tradiční přístup a bohaté zkušenosti, které do svých výrobků vkládají. Společnost Bauli, založená v roce 1922, se může pochlubit stoletou historií v oblasti pekařství. Toto se odráží v dokonalém zpracování a nezaměnitelné chuti jejich croissantů. Italská společnost Bauli má rodinnou tradici a recepty si traduje mezi sebou již několik generací. Takže jejich produkty se pyšní vyšperkovanou, ověřenou a domácí recepturou spojenou s moderními technologiemi.

Na doma, do práce, na cesty i do školy

My jsme si croissanty užili nejen na pikniku, ale také na cestách za dalšími prázdninovými dobrodružstvími. Jsou perfektní na výlety, jelikož jsou vakuově balené, takže vydrží i drnější podmínky a vždy budou chutnat čerstvě. A velikost? Pro ty menší naprosto ideální, aby je zvládli sníst a abyste uměli regulovat jejich příjem sladkých dobrot. A pro ty větší? Jednoduše si dopřejí dva kousky, pokud by jim jeden nestačil.

Jelikož zde máme začátek dalšího školního roku, usnadní ranní shony nejednomu z nás a poslouží jako ideální svačina, či její součást, pro malé i větší školáky. A klidně si je přihoďte do kabelky i vy, pokud vás během hektického dne zastihne hlad. Vyhnete se tak návalům vlčího hladu, když přijdete domů a opadne z vás spěch a stres.

P.S.: Jejich zásobu kdykoli a snadno doplníte v prodejnách Globus, Kaufland, Žabka, JIP, COOP, Terno, Relay, ČS OMV, Shell, Benzina, Mol, Chemis, Euroil a dalších. 


Tento článek vyšel s podporou Bauli

Začni psát komentář...

Odešli