redakce
15. dub 2024
554 

Jaro přináší radosti i starosti

Zima skončila. I když, byla to spíš taková parodie na zimu. Pořádně nesněžilo, ani nemrzlo. Nemáme za sebou žádné zimní radovánky, bruslení na jezeře, sáňkování na kopci za vesnicí, letos jsme nepostavili žádného sněhuláka, ani nezažili pořádnou koulovačku. Už jsem se nemohla dočkat, až skončí toto „přechodné“ období, které trvá již půl roku, slunce se vyškrábe o něco výš na oblohu a my si začneme pořádně užívat všech možností trávení volného času, které s sebou delší dny a teplejší počasí přinášejí.

Těším se, jak se vypravíme na dlouhé procházky, navštívíme všechna dětská hřiště v blízkém i širším okolí, nafoukneme pneumatiky na kolech a vyrazíme někam na piknik. V dětech se probouzí jejich akční já a místo vyhánění ven je před setměním jen těžko dostanu zpět dovnitř. Samozřejmě naivně jako každý rok doufám, že vyvážená strava, dostatek pohybu a čerstvý vzduch jsou dostatečné páky, abychom zvládli všechny výzvy spojené se změnou ročních období. Ale kdyby ne, jsem připravena na všechny situace.

Rodičovská praxe mě už totiž naučila, že v jarních měsících mají mé děti často sklon k rýmě, nachlazení, chřipce či střevním virózám. Vím, jak říkala moje babička, takhle děti rostou... Ale není to nic příjemného, ani pro ně, ani pro nás rodiče. Tyto drobné zdravotní neduhy umějí překvapit právě tehdy, když si myslíme, že jsme jim zabouchli dveře před nosem, spolu s posledním chladným dnem. Proto vždy, když si všimnu, že se u nás zvýšila spotřeba žlučového mýdla, kterým drhnu zelená kolena od trávy, doplňuji i zásoby papírových kapesníčků, základních vitamínů a PARALENU® ve všech formách.

První v pořadí je PARALEN® SUS ve formě suspenze. Je to ten, po kterém sáhnu, když potřebuji snížit teplotu nebo ulevit od bolesti u mladší dcerky. Díky stříkačce, která je součástí balení, snadno odměřím potřebné množství, přesně podle váhy děťátka a také ho mohu snadno podat malému pacientovi.

Pak jsou zde tablety PARALEN® 125 mg, které jsou ideální pro starší děti, když už „vyrostly“ z dětské suspenze a zvládnou spolknout malou tabletku.

A konečně, nepostradatelné čípky PARALEN® 100 mg. Jsou ideální volbou, pokud děťátko zvrací, ale já po nich sahám vždy i v případě, kdy v noci teplota nekontrolovatelně stoupá a potřebuji rychlé a účinné řešení. Jsou vhodné i když děťátko kvůli bolesti v krku odmítá papat a pít. Byly prvním PARALENEM®, který jsem si koupila, když byly mé dcerky ještě miminka.

Vždy mám doma všechny tři formy PARALENU®. Umožňuje mi to flexibilně reagovat na různé situace a poskytnout dítěti rychlou úlevu, bez ohledu na to, jaké výzvy nám jaro přineslo. Nepřekvapí mě horečka, bolest hlavy či jiná dětská trápení. Díky PARALENU® mám pocit, že jsem o krok vpřed připravená a schopná postarat se o své děti. 

  MAT-CZ-2400324-1.0-04/2024

  PARALEN ®125 mg a PARALEN® SUS jsou volně prodejné léky k vnitřnímu užití. PARALEN ® 100 mg čípky je volně prodejný lék k použití do konečníku. Obsahují paracetamol. Přečtěte si pozorně příbalovou informaci a poraďte se s lékařem nebo lékárníkem. 

Tento článek vyšel s podporou PARALEN®

Začni psát komentář...

Odešli