redakce
28. srp 2023
1463 

Školní rok klepe na dveře. Jste připraveni?

Léto se krátí a ruch jeho posledních dnů postupně přehlušuje v dálce znějící školní zvonění. Děti se brzy vrátí do tříd s batohem plným učebnic a srdíčky plnými zážitků. A my, rodiče, tajně doufáme, že je za týden nebudeme mít opět doma s plným nosem a horečkou.

Příprava na nový školní rok u nás doma nezačíná nákupem školních pomůcek, ale nasazením vitamínů a doplňků stravy, které by měly pořádně „nadupat“ imunitu mých dětí. Než koupím první vodové barvy, užívají céčko. Než doplníme sešity podle seznamu, mají naordinované déčko. Ještě před tím, než vybereme vhodné přezůvky, mám vybraný nějaký doplněk stravy na podporu imunity.

Snažím se udělat maximum, abych si potom nevyčítala, že jsem něco podcenila. Pomáhá to? Nevím. No, tonoucí se i stébla chytá. Protože běžné rady, jako je dostatek spánku, pohyb na čerstvém vzduchu, spousta ovoce a zeleniny… mám pocit, že jaksi nestačí.

Moje děti tráví celé léto venku, vyjedí celou úrodu ovoce a zeleniny ze zahrady a jejich 10hodinový spánek jim můžu jen tiše závidět. A přesto je mám doma dřív, než starší pípne na Bakalářích první známka.

Začíná to nenápadně. Při psaní úkolů potáhne soplík, během dne sem tam zakašle… a já už vím, že si musím zkontrolovat domácí zásoby léků proti horečce. Protože pak už to mívá rychlý spád. A ty mé dva poklady u většiny nemocí topí jako šamotová kamna. A je úplně jedno, jestli mají chřipku, angínu, nebo střevní virózu. Vlastně není to jedno, když jim potřebuji snížit horečku.

Zatímco při střevní chřipce by byl čípek zbytečný, mladší mi pilulku nespolkne, starší bych zase musela dát alespoň dvě dávky sirupu, aby dostala potřebné množství léčiva. S každou prožitou nemocí jsem se zkrátka naučila, že předvídat je praktičtější, než se později stresovat. Proto mi doma nesmí chybět PARALEN® ve všech formách. Na základě věku, kilogramů a zdravotního stavu dítěte tak můžu použít produkt, který je v dané situaci nejvhodnější.

PARALEN® SUS je suspenze s lahodnou jahodovou vůní. Nepohrdne jí ani ten nejmlsnější a nejvybíravější jazýček, a tak máte jistotu, že její podání nebude boj. Aplikaci usnadňuje stříkačka, která je obsahem balení.

PARALEN® 125 mg jsou tablety určené pro děti od tří let a devíti kilogramů, ale rozhodujícím kritériem je asi spíše schopnost dítěte tabletu spolknout. My jsme to trénovali na gumových medvídcích. A když je dcerka dokázala bez problémů spolknout, bez obav si troufla i na tablety PARALEN® 125 mg.

Čípky PARALEN® 100 mg jsou asi první forma PARALENu®, který si novopečená maminka pořídí. Jsou vhodné pro děti s hmotností od 7 kilogramů a u nás byly první volbou při prořezávání zoubků. Jednoduchost aplikace u těch nejmenších je k nezaplacení. Jak mé dcerky rostly, postupně jsme přešli na jiné formy PARALENu®. Ale stále mám čípky v zásobě, protože při zvracení je to jediný způsob, jak si můžu být jistá, že dostaly správnou dávku léčiva a že v nich i zůstane, a tak může adekvátně účinkovat.

Léky značky PARALEN® byly neodmyslitelnou součástí domácí lékárničky, už když jsem sama byla dítě. Dnes, když  jsem mámou, je pro mě jasnou volbou, protože vím, že se na něj můžu spolehnout nejen v boji s vysokou horečkou, ale i proti bolestem kloubů a svalů, které doprovázejí chřipku či nachlazení. Ve štychu mě nenechá, ani ve chvíli, kdy děti bolí hlava nebo zuby.

Tajně doufám a pevně věřím, že PARALEN® zůstane co nejdéle schovaný v domácí lékárničce a do lékárny budu chodit doplňovat jen zásoby vitamínu C. Tak si držme navzájem palce!


MAT-CZ-2300842-1.0-08/2023

PARALEN® 125 mg a PARALEN® SUS jsou volně prodejné léky k vnitřnímu užití. 

PARALEN® 100 mg čípky jsou volně prodejný lék k použití do konečníku. Obsahují paracetamol. Přečtěte si pozorně příbalovou informaci a poraďte se s lékařem nebo lékárníkem.

Tento článek vyšel s podporou PARALEN®

Paralen má své místo u nás doma...ale nějak nepobiram polykání gumových medvídků 🤦🤣 vždyť ta největší slast je hezky se do nich zakousnout a rozžvýkat 😅😅

28. srp 2023

Začni psát komentář...

Odešli