redakce
13. pro 2023
1535 

Už žádné zmeškané pohádky: Vánoční filmy na vás počkají!

Je půlnoc. V rohu pokoje blikají světýlka vánočního stromku. Sedím za kuchyňským stolem, ulepená od bílkové polevy a zdobím perníčky na školní vánoční trhy, které se konají poslední týden před prázdninami. Zase jsem si toho naložila na ramena víc, než dokážu unést. Mám pocit, že takhle se asi cítí horolezec těsně pod vrcholem osmitisícovky. Přemýšlím, jestli jsem neměla raději dodělat fotoknihy, které jsou každoročním dárkem pro prarodiče, aby dorazily do Vánoc nebo zabalit alespoň část dárků pro naši mnohočetnou rodinu. Stres se mi kumuluje ve spáncích a pulzuje do rytmu kostelních zvonů odbíjejících v dálce půlnoc.

Porozhlédnu se po vánočně vyzdobeném pokoji. Všímám si detailů, které o Vánocích miluji. Světýlka, svíčky, dřevěný adventní kalendář, teplá deka ledabyle přehozená na gauči, k tomu ve vzduchu se vznášející vůně jehličí a v mysli si říkám: „Vydrž! Už jen pár dní.“ V představách vidím, jak ležím na roztaženém gauči v obýváku zachumlaná pod teplou dekou a s dětmi se ve vánočních pyžamkách díváme, jak to Matýsek nestihl v S tebou mě baví svět, jak se z obyčejné dívky stala princezna ve Třech oříšcích a s manželem vzpomínáme na časy minulé s filmem Pelíšky.

Tyto představy o vánočním klidu mi pomohly zatnout zuby a pokračovat ve vysoce nasazeném tempu příprav. Ale v koutku duše jsem věděla, že realita bude jiná. Jediný klidný večer, kdy si budu moci z chuti vychutnat tyto chvilky pohody, je Štědrý večer. Už druhý den začne kolotoč návštěv. Svou rodinu miluji a uvědomuji si, že to není samozřejmost a že čím budou starší, tím je jejich přítomnost vzácnější a je to ten největší dar. Nicméně, chybí mi ta naše pohoda při pohádce či filmu. Ať už to zní jakkoli povrchně, i tyto chvíle dělají Vánoce Vánocemi.

V rámci sebetrýznění jsem se rozhodla prohlédnout si televizní program a zjistit, o co letos zase přijdu. Jak jsem tak brázdila po internetu, zjistila jsem, že letos vlastně nemusím přijít o žádný náš oblíbený film či pohádku. „Gamechanger” letošních Vánoc bude internetová televize sledovanitv.cz.

Výhodou služby sledovanitv.cz je možnost sledovat všechny programy zpětně. V archivním sledování se navíc můžete libovolně pohybovat. Vysílání lze kdykoli pozastavit, přeskočit reklamu, vrátit v čase zpět a přehrávání opakovat. Z nabídky téměř 200 televizních kanálů nejrůznějších žánrů – od základních, přes filmové či dětské, až po sportovní či dokumentární. Internetová televize sledovanitv.cz jednoduše vytváří z běžného televizního vysílání něco jako Netflix, vyberu si, co chci sledovat a kdy chci sledovat.

A tak, když se vrátíme z návštěvy rodiny, najdu ten oblíbený „kousek“, který nám utekl a pustíme si ho. V klidu, ležící na gauči pod huňatou dekou. S manželem a oběma dcerami v náručí. Jako stará kvočna, s každou pod jedním křídlem.

Nabídka mě zaujala natolik, že jsem začala spekulovat, že přejdeme na tento způsob televizního vysílání natrvalo a předplatné naší satelitní televize, které zanedlouho skončí, už neprodloužím. Ježíšek přinese našim dětem televizor do dětského pokoje. Ale při představě tahání kabelů ze satelitu přes půl domu mi běhá mráz po zádech. 

Sledovanitv.cz umožňuje šíření televizního vysílání pomocí internetového připojení s bezvadným obrazem a to bez nutnosti vrtání, sekání a složitého montování různých zařízení.

Funguje s internetem od libovolného poskytovatele. Není nutné se ani zavázat smlouvou. Jednoduše se zaregistrujete a sledujete. Stačí si vybrat jeden ze tří balíčků – základní, standardní či prémiový, které se liší cenou a samozřejmě rozsahem TV stanic. Součástí prémiového balíčku je navíc i přístup do služby HBO Max. V nabídce jsou také tematické doplňkové balíčky, kterými si můžete podle chuti a preferencí obohatit obsah aktuálního předplaceného programu.

Internetová televize sledovanitv.cz by měla mít nejširší podporu v rámci platforem v České republice. S menší obavou jsem hledala v našem více než desetiletém televizoru aplikaci této služby a k mému údivu, našla jsem ji. Filmy, seriály, televizní pořady a sport si ale pustíte i na počítačích, tabletech a mobilech s iOS a Androidem.

SledováníTV funguje tedy doma i na cestách. S jedním balíkem lze sledovat vysílání na dvou smart TV i na dvou jiných zařízeních ze skupiny notebook, tablet, mobil kdekoli v Evropě. Manžel, který tráví většinu roku v zahraničí jako řidič, tak může sledovat televizi také. Je to prostě televize pro celou rodinu, bez ohledu na to, kde jsou její členové roztroušeni. Je to pohodlné, praktické a jednoduché. Sledovat vysílání lze jak na prohlížečích, tak prostřednictvím aplikace. Ať už jste na letní dovolené, zimním lyžování, v čekárně u lékaře nebo stojíte s dětmi v dopravní zácpě… Služba obsahuje i více než 120 rádií a několik videoték, ze kterých si lze vybrat filmy a seriály k okamžitému přehrání.

Shrnuto, podtrženo, rozhodla jsem se jít do toho. Základní balíček lze vyzkoušet na jeden měsíc za symbolickou 1 korunu. Obsahuje 195 TV kanálů, až 30denní TV archiv a 50 hodin nahrávek. Jako dárek obdržíme Balíček Premium s téměř 200 kanály a videotéku HBO MAX na 1. měsíc. Následující tři měsíce nabízí ještě 50% slevu na základní balíček. Namísto 229 Kč zaplatím pouze 99 Kč. Za čtyři měsíce se dokážu plnohodnotně rozhodnout, zda je tato služba pro naši rodinu správnou volbou.

Jsem ráda, že jsem na tuto internetovou televizi natrefila. Za 1 korunu nám letos neutečou žádné pohádky. Manžel, který je v těchto předvánočních dnech ještě na cestách, si může pustit kdekoli a kdykoli televizní noviny a neztratit tak přehled o dění doma. A když se letos u prarodičů na první svátek vánoční setká celá rodina, možná pustím dětem nějakou jejich oblíbenou pohádku a dopřeji dospělým chvilku ticha, aby si mohli v klidu popovídat, což je jinak při 7 dětech nemožné.

A přestože se náš rodinný kolotoč roztočí hned po Štědrém dnu, letos to bude jiné. Po návratu z návštěvy nás ta naše pohádka či film na SledováníTV „počká“. Možná si řeknete, že Vánoce jsou o jiném a lamentovat nad zmeškaným filmem je přehnané. Máte pravdu. Ale mě nemrzí ten zmeškaný film, ale ten zmeškaný pocit. Když jsme všichni spolu zatoulaní v příbězích, které sice známe nazpaměť, ale i tak nás nikdy neomrzí. Když společně odříkáme repliky hlavních hrdinů, které známe zpaměti. Když se spolu smějeme, přitulíme se k sobě a darujeme si ten nejvzácnější dar – společný čas, zasloužený odpočinek a krásné vzpomínky na pohodové Vánoce.


Tento článek vyšel s podporou sledovanitv.cz

Zdroj fotografií: Redakce

Za začátku mi to přišlo jako velmi zajímavé čtení, ale ve finále je to jen další zbytečná reklama🤦🏼‍♀️

14. pro 2023

Začni psát komentář...

Odešli