redakce
11. lis 2019
2191 

Výběr dětské matrace: Oříšek, který jsme konečně rozlouskli

S tím, jak syn začal odrůstat dětské postýlce, jsme pomalu čelili rozhodnutí o tom, jakou postel mu pořídit. Ta se ale nakonec stala jen designovou tečkou. Stáli jsme před mnohem tvrdším oříškem - výběrem té správné matrace.

Samozřejmě nás čekalo téměř nekonečné brouzdání na internetu. Nakonec jsme dostali od přátel doporučení na český internetový obchod. Tam jsme se poprvé setkali s nabídkou dětských matrací Ourbaby.

Parametry výběru

Při výběru dětské matrace mějte na paměti následující věc: děti tráví ve své postýlce 8 - 12 hodin denně. A aby byl tento čas strávený opravdu kvalitně, potřebuje mít výbornou oporu v podobě dobré dětské matrace. Svou pozornost zaměřte následujícím směrem:

  • Tvrdost matrace - dětské tělíčko se neustále vyvíjí a proto matraci vybírejte tak, aby nevyvíjela na páteř dítěte zbytečný tlak. Zároveň by ale neměla být příliš měkká, aby při spánku představovala pro tělo dostatečnou oporu. Ideální je proto volit středně tvrdé matrace. 
  • Materiál - vybírat můžete z čistě umělých materiálů řady BASIC, VISCO a LATEX, nebo z řad, které mají přírodní příměs kokosového vlákna BABY a JUNIOR. 

Velmi podstatná pro nás byla volba materiálu. Chtěli jsme, aby byla matrace dobře prodyšná a obsahovala přírodní složku. Nakonec jsme zvolili tu, která obsahuje kokosové vlákno. To je hypoalergenní, výborně prodyšné a skvěle odvádí vlhkost.

“Maminko, a to je jako kokos? Ten co jí ta opice ve srandovním videu?”

  • Rozměr matrace - při výběru vhodného rozměru záleží nejen na výšce dítěte, ale také na velikosti postele. Obecně lze říci, že výrobci postelí prakticky vždy uvádějí vnitřní rozměry postele, které jsou shodné s velikostí matrace. 

“Mami, hlavně ať je ta matrace dost velká, ať se do ní vejdou tricera, brachio i pejsek!”

Váháte-li stále nad tím, jaké další parametry zohlednit při výběru, obraťte se přímo na Ourbaby, kde vám poradí skuteční profesionálové na zdravý dětský spánek. Na webových stránkách také najdete mnoho zajímavého čtení o dětských matracích.

Naší volbou se nakonec stala matrace Ourbaby JUNIOR o velikosti 90x200 centimetrů. Tato matrace nejlépe splňovala všechna naše kritéria. Jako benefit už pak bylo to, že je oboustranná. Z jedné strany má kokosovou vrstvu a je tvrdší, z druhé strany je molitanová a měkčí, ale ne příliš. V průběhu vybírání jsme měli pár otázek, na které nám z e-shopu babynabytek vždy ochotně odpověděli a ujistili nás, že si skutečně vybíráme dobře. Například mé přesvědčení o tom, že nejlepší bude matrace z paměťové pěny velmi rychle rozptýlili. Takové matrace se doporučují až pro děti od 12 let, takže pro našeho pětiletého nejsou tak docela vhodné.”

Matrace dorazila prostřednictvím kurýra. Nebyla jsem tou dobou doma a tak ji přebíral manžel. Hned mi volal, že je nějaká lehká. A opravdu - i kdybych byla doma jen sama, určitě by nebyl problém ji vynést do schodů, a to možná i jednou rukou. Stejně příjemně mě překvapil i potah matrace, který je neuvěřitelně příjemný. První noc strávil syn právě na kokosové straně a vyspinkal se do růžova. A protože u nás teď hodně frčí pohádka o princezně na hrášku, museli jsme dát na noc pod matraci malý hrášek.

“Ta matrace je asi dobrá, necítil jsem vůbec žádný hrášek, jako ta princezna.”

Na babynabytek se ještě určitě vrátím - zapomněla jsem objednat ochranný potah na matraci. A ze zkušenosti vím, že to je opravdu velmi užitečná věc!

----------------------------------

Tento článek vyšel s podporou Ourbaby

Měli jsme ji taky a nic moc teda 🤔. Za málo peněz málo muziky. Už máme naštěstí jinou 👍.

11. lis 2019

@katazl jakou jste pořídili?

12. lis 2019

@veronikav31 Nechala jsem si poradit v prodejně...název už si nepamatuju. Pro děti má být rovná tj, bez zón, spíš tvrdší a bez paměťové pěny.

12. lis 2019

Mi naopak v prodejně s matracemi nedoporučovali s kokosovou vrstvou. Ta když se navlhčí (dítě se pomočí, vylije pití,...), zasmrádne a může se vyhodit.

13. lis 2019

@snahnah ano nám taky kokos nedoporučili 🤔

15. lis 2019

Nám také doporučili bez kokosového vlákna neboť dítě neuhlídáš, aby neskákalo v posteli, tudíž kokosovou vrstvu zlomí...…..

20. lis 2019

Začni psát komentář...

Odešli