redakce
9. kvě 2023
769 

Ztracena v bludišti: Jak jsem hledala správné pokračovací mléko pro svého drobečka

Někdo se mámou narodí, někdo se jí stane. Já jsem si vždy dělala legraci, že když se jí jednou stanu a dítě mi začne plakat, volám 155. Určitě si nebudu vědět rady (chválabohu jsem se mýlila). Ke skutečnému dítěti jsem se v mládí nepřiblížila víc než na 2 km a něco jako chování, přebalování, tišení či kočárkování bylo pro mě tabu. Nepatřila jsem k těm ženám, co se dušují, že děti nechtějí, věděla jsem, že děti chci. Jednou. Ale když jsem potkala na ulici v kočárku miminko a vedle něj malého pejska, sehnula jsem se k pejskovi. Co už... Jak píšu, někdo se mámou musí stát. A tak, když k tomu došlo, snažila jsem se zjistit o rodičovství co nejvíc. Každý týden jsem četla, jak naše miminko roste, co se s ním v bříšku děje. Čím více se blížil konec těhotenství, tím více jsem hltala informace, abych byla připravena.

BEBELO Milk 2

BEBELO Milk 2 je pokračovací kojenecká výživa. Kojení je nejlepší způsob výživy kojenců

Často jsem se setkala s větou: „Už nečti tolik, pak zbytečně všechno řešíš.“ Ale zdá se mi zvláštní přelouskat celý internet, když jdu koupit telefon nebo vybírám dovolenou a nezajímat se o informace o svém dítěti, jeho vývoji a o tom, co mu může pomoci, co uškodit. Neřeším poslední studie amerických vědců, ale léty ověřené poznatky jsou fajn. A tak si z každého vezmu kousek a mám dobrý pocit.

Stejně zodpovědně jsem přistupovala i k výběru pokračovacího mléka. Věděla jsem, že nejlepší mléko je to mateřské, ale po několikaměsíčních problémech s kojením jsem neměla na výběr a po doporučení pediatra jsem začala hledat vhodné pokračovací mléko. Chtěla jsem pro svého drobečka vybrat dobře a tak jsem cítila velkou zodpovědnost, jestli vyberu to správné. Aby bylo spokojené nejen jeho bříško, ale i mé svědomí, že mu poskytnu takovou výživu, která podpoří jeho zdravý růst a vývoj.

BEBELO Milk 3

BEBELO Milk 3 je potravina pro zvláštní účely. Kojení je nejlepší způsob výživy kojenců.

Vybrat si z široké nabídky mlék může být někdy obtížné a najít to pravé může být někdy jako cesta bludištěm. Někdy jsem už měla pocit, že z něj nenajdu východ. Byla jsem doslova ztracena. Protože ani ty nejlepší popisky od výrobce nemusí zaručit, že si sedne s bříškem děťátka. U nás se to povedlo na třetí pokus. O té úlevě, kdy pláč vystřídalo spokojeně spinkající miminko, mluvit nemusím. Zná to každá máma.

Tak se u nás doma zabydlela náhradní kojenecká výživa BEBELO 2. Mé děťátko se těšilo lahodné chuti a já komplexnímu a vyváženému složení, které se maximálně podobá mateřskému mléku a zohledňuje specifické nároky kojenců na výživu. Obsahuje bakterie mléčného kvašení Bifidobacterium lactis, které jsou podobné bakteriím přirozeně se vyskytujícím v mateřském mléce a trávicím traktu plně kojených dětí. V mléku je zachován ideální poměr omega 3 a 6 mastných kyselin, obsahuje zdroj železa a nukleotidy – stavební jednotku nukleových kyselin DNA a RNA, které jsou přirozenou součástí mateřského mléka.

BEBELO Milk 3

BEBELO Milk 3 je potravina pro zvláštní účely. Kojení je nejlepší způsob výživy kojenců.

Jedním z dalších argumentů, proč zůstaneme věrni této značce, byl také ideální poměr proteinů, který je důležitý pro dobrou stravitelnost mléka. Věděli jste, že poměr bílkovin kaseinu a syrovátky v mateřském mléce je 35:65? Takové složení je doporučováno i nutričními specialisty, a proto se tímto poměrem inspirovala i mléka BEBELO. Výsledkem je kojenecká výživa, která je co nejpodobnější mateřskému mléku s velmi dobrou stravitelností. Samozřejmostí je, že mléka pokračovací BEBELO jsou bez palmového oleje.

Náhradní kojenecká výživa BEBELO obsahovala vše, co bylo pro mě důležité – optimální poměr nenasycených mastných kyselin, jako kyselinu alfa-linolenovou pro rozvoj mozku; vápník a vitamin D, pro správný růst a vývoj kostí; železo ve formě mikrokapslí Lipofer® důležité pro tvorbu červených krvinek a hemoglobinu, které přispívá k normální funkci imunitního systému a bakterie mléčného kvašení Bifidobacterium lactis podobná těm, které se přirozeně vyskytují v mateřském mléce a trávicím traktu plně kojených dětí.

BEBELO Milk 3

BEBELO Milk 3 je potravina pro zvláštní účely. Kojení je nejlepší způsob výživy kojenců.

V neposlední řadě mi byla značka jednoduše sympatická. Zakládají si na původu mléka, na procesech výroby, na životním prostředí a úspoře energií. A myslí nejen na potřeby malých dětí, ale i na maminky. Letos začali spolupracovat s Nadací Křižovatka, které věnovali prostředky na nákup 200 ks monitorů dechu Baby Sense. 

Tyto monitory poputují do regionálních porodnic po celé České republice a kde bude také možnosti půjčit si monitor domů. BEBELO se tak stará nejen o klidný spánek miminek, ale i maminek, které si možná koupi monitoru nemohly v těchto finančně náročných časech dovolit.


Kojení je nejlepší způsob výživy kojenců. BEBELO Milk 2 je pokračovací kojenecká výživa, BEBELO Milk 3 je potravina pro zvláštní výživu.

Tento článek vyšel s podporou BEBELO

Začni psát komentář...

Odešli