Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.

    Je tady prosím nějaká oční lékařka? Jaký je postup vyšetření zraku u dětí?

    roseofnight
    3. srp 2019    Čtené 2749x

    Dovolená v Polsku

    Když jsme někomu řekli, že na letní dovolenou vyrážíme do Polska, klepal si na čelo. Že tam je studený moře, zima, vítr, šeď...

    Bylo to skutečně tak?

    Ale hezky popořádku...

    Cesta z našeho bydliště nam oficiálně měla trvat 5 a půl hodiny (trasa Drážďany - Berlín - Štětín), nicméně celkově jsme na místo dorazili po necelých 8 hodinách. Dvakrát jsme stavěli na protáhnutí, jednou na jídlo. 

    Na trase to byla sama oprava, prejizdeni do vedlejsiho pruhu dálnice a cestu na polsle straně jsme prakticky propojížděli v koloně. Zpátky jsme jeli na noc a cesta byla podstatně komfortnější a rychlejší. 

    Ubytovali jsme se v městečku Pobierowo v apartmánu Nasza chata. Ubytování naprosto parádní, dole terasa, vybavena kuchyňka včetně myčky, obývák a koupelna, nahoře buď jeden nebo dva pokoje. K dispozici byla jídelní židlička i vanička. A dokonce i pračka. Největším benefitem bylo ale obrovské hřiště, tam byli děti pořád.

    Apartmán se nachází v zadní části města, do centra asi 800 metrů. Ale jeden obchůdek a (ne moc dobré) bistro bylo kousek. K pláži to byli 4 minuty chůze. Tím, jak je ubytování v zadní části města, není na pláži tolik lidí (pláž v centru nedoporučuji, tam byla fakt hlava na hlavě).

    Možností ubytování je tam fakt strašně moc, zejména apartmánvého typu. Hodně časté jsou tam takové malinké samostatné domečky

    Město jako takové je úplně typické přímořské letovisko. Všude obchůdky, restaurace (spíš taková otevřená bistra) nabízející smaženou nebo uzenou tresku, lososa, makrelu, pirohy, pizzu, zmrzlinky, gofry... Jooo gofry, na tom jsme fakt ujížděli. No jako celkově jsme na tom jídle ujížděli. Cenově to vychází asi jako u nás, něco levnější, něco dražší (kopecek zmzky 6zl). 

    Okolo je spousta různých "atrakcí a parků" pro děti, takže  když je deštivo, nebo vám  dítě, stejně jako to naše, sabotuje pláž, máte co dělat. Přímo v Pobierowu je dům vzhůru nohama, dům iluzi a oceanarium (což je vlastně jen pár akvárií a podobné najdete snad v každém městě). Navštívili jsme Park vieloryba v Rewallu, V Niechorze maják, park miniatur majaků a motylarnium (to se nám fakt libilo). V Dziwnowě pak park miniatur a malých mašinek, kde se mini mašinkou můžete i povozit.

                                        Park velryba

                    Park miniatur i kolejek v Dziwnowě

    Navíc snad v každém městě jsou dětská hřiště,kolotoče, na každém kroku takový ty různý automatový autíčka, vrtulníky a jiný požírače financí (naše dítě se jich naštěstí bojí, takže jsme toho byli ušetřeni). 

    Počasí nám docela přálo. První dva dny bylo zataženo, i drobně pršelo, pak bylo slunečno, kolem 24 stupňů a večer foukal chladnější vítr (draka s sebou!). To počasí je tam dost nevyzpytatelné, takže je fakt potřeba počítat se vším. Turnusu 14 dní před námi celý týden pršelo. Takže kromě plavek vzít i holínky, pláštěnky a bundy. 

    Pláž a moře předčily moje očekávání. Nádherný jemný písek, široká a čistá pláž a moře kolem 20 stupňů. Žádná extra teplota, ale vykoupali jsme se úplně v pohodě. Moře není tak slané, takže se může stát, že tam budou sinice (podle místních je největší pravděpodobnost mezi červencem a srpnem) a navíc tam většinou fouká vítr - proto mají všichni na pláži větrolamy (nebo jak se to jmenuje). 

    Takže za nás:

    Nejeli jsme tam primárně k moři, ale vlastně jako na dovolenou "po Čechách" s benefitem moře, proto jsme byli fakt jen mile překvapeni. Atmosféra, jídlo i moře... 

    Rozhodně tam ještě někdy vyrazíme, protože pro děti je to úplně ideální dovolená. 

    roseofnight
    4. kvě 2019    Čtené 315x

    S Mumínky na věčné časy a nikdy jinak...

    Juchůůů, vybrali nás! Díky moc, Koníku! Mumíní plenky jsem už jednou zkoušela s dcerou a byla jsem velmi spokojená, proto jsem se na tohle testování strašně těšila!

    V testovacím balíčku nám dorazilo:

    - balení plínek Muumi Baby velikost 4 (7 - 14 kg). Cena přibližně 450 Kč podle eshopu. 

    - přebalovací podložky Helmi baby. Cena přibližně 140 Kč.

    - vlhčené ubrousky Helmi baby. Cena přibližně  140 Kč.

    PLENKY MUUMI BABY

    Jaké jsou? 

    • Bez alergenů, parfemace, tělového mléka, ftalátů, ropných derivátů. 
    • Vysoce prodyšné.
    • 100% bez chloru.
    • Bělené kyslíkem.
    • Na výrobu je použita čistá certifikována BIO celulóza z finských lesů.

    Plenky jsou krásně měkoučké, příjemné na omak a nejsou vůbec nijak cítit. Pro maminky, které jsou zvyklé na parfemované plenky, to ovšem může mít jednu nevýhodu - je výrazněji cítit, když je plenka načůraná. 

                                                A tady je náš hlavní testující!

    Šestiměsíční Tonda s váhou čtřičtvrtěročního dítěte. Se svými skoro 9 kg a sumo stehýnky mu plenky padly jako ulité. Nikdy neměl nic otlačené. Nic neškrtilo. Za celou dobu testování plenky protekla jednou a to si myslím, že bylo dané špatným nasměrováním pindíka. 😀 (ti kluci to mají nějaký složitejší). Plenka vždy vydržela celou noc bez nehody. Lepíky držely, neodlepovaly se i po opětovném přelepení. O naší naprosté spokojenosti svědčí fakt, že jsem dneska koupila další balík! U téhle značky rozhodně zůstaneme.

    PODLOŽKY HELMI BABY

    • Měkoučké, hypoalergení. Opět bez parfemace.
    • Velikost 58 x 60cm.

    Podložky jsme neměli moc možnost otestovat, protože náš malý neposeda už není jen nehybný ležák a když ho nechám pokopat bez plenky, odkutálí se mimo "chráněné území".  Nicméně jednou nám podložka zachránila koberec. 🙂 Neprotekla. A na dotek nebyla ani mokrá. Takže super.

    VLHČENÉ UBROUSKY HELMI BABY

    Opět ekologické, nebarvené a neparfémované. Bez alkoholu. 100% kompostovatelné!

    Z těchto ubrousků jsem vážně nadšená. Tak akorát mokré. Krásně měkoučké, takže nepodráždí zadeček.  Z balíčku se jich  nevytáhne X naráz, ale jdou hezky po jednom.  Doma omýváme vodou, ale na cesty jsou určitě skvělou volbou!

    #test_muumi  #recenze #zkusenosti_pleny_muumi

    Seborea u dospelych. Holky mate tip na nejaky pripravek/sampon/ bebo cokoliv na seboreu? Mam loziska ve vlasech i v oboci, ve vlasech rozdrbany do krve.

    Kuskusovy pudink podle dva tatove. 🍨
    Tak tohle bude urco nase stalice. Oslazeno jen hruskama 🍐a susenyma merunkama.

    To je naprosto presny! 😂

    🍫Fazolove brownies podle @maruskaveg. 🍫
    Bez cukru. Bez mouky.
    S malinama, hroznovym vinem, jogurtem a oriskovym maslem.

    #test_muumi
    Baculata stehynka hlasi super komfort. Nic netlaci, nic neprotyka.

    Život s jedním dítětem X život se dvěma dětma
    1: V noci špatně spí, je to na pytel. Fakt že jo! Po obědě si musím lehnout taky, abych to dospala.
    2: V noci špatně spí, je to na pytel. Fakt že jo! Po obědě bych si chtěla lehnout taky, ovšem v okamžiku, kdy spí jedno, nespí druhé. Dám si další kafe. A po něm další a po něm další....
    ------------------------
    1: Když mám čas pro sebe uklízím, vařím, stříhám, vyřizuju objednávky, realizuju se. Jsem plná energie a potřebuju všechno stihnout.
    2: Eh?
    ------------------------
    1: Jednou týdne chodím na jógu, abych se udržela ve fyzické a psychické kondici.
    2: Ve fyzické kondici se udržuju neustálým běháním ze schodů, do schodů, sbíráním hraček, nikdy nekončícím uklízením a psychická kondice se odjela rekreovat na Maledivy. Už potřebovala dovolenou. Doufám, že se někdy vrátí.

    Mate v telefonu automatickou volbu slov? Napište MOJE PRSA JSOU a volte vzdy prostřední slovo.
    Tady je moje veta:
    Moje prsa jsou to jen tak dál a dál se mi to je super zprava. 😂

    Tak jo, jdu zdolat osmitisicovku. Horolezcum zdar!

    #test_muumi
    Helmi baby vlhcene ubrousky.
    Ac doma pouzivame vodu nebo perlan s medvidkem, na cesty beru vlcene ubrousk. Z tehle jsem nadsena. Nijak nevoni, neobsahuji tedy zadny parfem, ktery by mohl drazdit pokožku, neobsahuji alkohol a jsou PLNE kompostovatelne.

    #test_muumi
    "Maminko, tady je Muminek, slečna Ferka a Majka."
    Je jasné, že tyhle pleny u naší starší muminkofilky rozhodne zabodovaly.

    Dnešní den fakt stojí za... Ale tohle mi tu naladu trosku zlepsilo! Už se moc těším.
    #test_muumi

    Už nějakou dobu po ní toužím a když se nám o víkendu rozbila rychlovarka, bylo jasno. Klasická pískací konev. Kdo jí taky z dětství pamatuje?

    Tak jsem si řekla, že to zkusím. "Domácí" ekologicky prací prášek. Výroba zabere nula nula prd a zatím jsem nadšená. Vypralo to i pliny bez predpirani.

    Každý večer si říkám, ze třeba zítra bude konečně ten den, kdy mě děti nechaji ráno vyspat alespoň do 6.

    Autosedačka 15-36 kg.
    Holky, potřebuju radu. Potřebuju koupit náhradní autosedačku mamce do auta, Anička v ní pojede max dvakrát týdně po městě. Logicky za ní nechci dávat moc peněz...A teď otáza...koupit nějakou bazarovou Cybex potažmo Romer, kdy víc, že ta značka je kvalitní a ověřená, ale nevím, jestli ta konkrétní nebyla bouraná nebo poničená (dá se to vůbec zjistit), nebo nějakou novou, ale míň kvalitní značku?

    Výprodej? Kde?!

    "soutěžím s veletrhem #forkids"
    Britax Go next
    - kupovali jsme přibližně za 25 000,- včetně autosedačky.
    Kočárek jezdí už s druhým dítkem a stále jsem z něja nadšená tak, jako na začátku.
    - ideální pro vysoké lidi (s manželem máme přes 180 cm a nekopem se při chůzi do nohou o kola)
    - potah je voděodolný, nikdy jsem nepotřebovala pláštěnku
    - projede terén, vhodný i do města, odpružený, houpací
    - opravdu velký košík - běžně jsem tam vozila nákup a motorku
    - sporťák je superskladný a nízký, takže si do něj dítě dokáže vylézt samo

    Za celou dobu používání jsem našla jen jediné mínus, a to, že sporťák nejde do úplného lehu. Nový model už ale jde.
    Za mě bych do něj rozhodně šla znovu.

    (2 fotky)
    roseofnight
    Zpráva byla změněna    7. bře 2019    

    Anicka nikdy nemela knizku detatka. Duvod byl jednoduchy, zadna mi neprisla hezka. Vsechno kycovite. A jak to rict... Moc podrobné. Proste jsem nechtela vypisovat, jak jsem o tehotenstvi rekla tatinkovi, kolik pokakanych plen denne bylo atd. Ale konecne jsem nasla osobni knizku ditete, ktera je vkusna, mila a takova akorat na mnozstvi informaci. Jsem nadsena.

    (4 fotky)

    Holly, prosim nejaka "droga" abych dokazala fungovat? Boli me dutiny a hlava, skrabe v krku. Prostě klasicky na me neco leze a musim se starat o dve deti.

    Holky, jaky mate telefon s hoodne dobrym fotakem (mimo IPhona, na ten nemam) ? Ja mam Xiaomi, sice 14 Mpx rozliseni, ale v interieru ty fotky prostě nejsou tak hezky, jqk bych si predstavovala.

    Rozdíl mezi fotkami je 10 dni. 🌞 Tesim se na jaro.

    (2 fotky)

    Tohle me fakt pobavilo! 😂

    Máme doma Willyho Wonku!😨

    I když máš na sobě modrý triko s blikajícím hasičským autem, jakmile k tomu dáš perly, jseš prostě DÁMA 😀

    (2 fotky)

    Moje top snídaně. Mug cake bez mouky, s rozmixovanym ovocem a datlovym sirupem.

    Včera jsem se potkala se sousedkou, ktera ma o mesic a pul starsiho chlapecka.
    Ona: "No, jsem se dneska moc nevyspala. Malej usnul az v 9, v noci se vzbudil jednou na mliko a pak spal jen do 8."
    Já : "😐😶☠️💣💣💣

    Vy, kterym deti vstavaji pred 6 jiste pochopíte 😂

    Dneska bylo nadherne. Malej smudlik zachumlanej u me a se starsi jsme mohli radit ve snehu na hristi.