rudolflenka
14. únor 2018
592 

Testování s Bi-Oilem

Milé ženy, (nastávající) maminky,

Bi-oil je jedním ze známých a populárních výrobků v péči o pleť a pokožku těla. Tento produkt je určen pro všechny, které omezuje nepříjemný vzhled jizev či strií a také ty, kteří se jim chtějí vyhnout (tedy zejména nadcházející maminky). Jistě na něj každá z vás narazila v regálu drogerie nebo na internetu, kde je možno shlédnout velmi mnoho recenzí. Vzhledem k mému druhému těhotenství, jsem přemýšlela, jaký produkt použiji tentokrát. Díky Modrému koníku se mi naskytla možnost testovat Bi –Oil. Ráda bych se s vámi podělila o své zkušenosti. A vezmeme to hezky od začátku…

Od puberty jsem se potýkala s problematickou pokožkou a nepříjemnými striemi. Obzvláště na stehnech, které jsem pečlivě maskovala v nohavičkových plavkách. Na sebevědomí mi nepřidalo ani to, že jsem trpěla na jizvy po štípancích a rankách z prázdninových dobrodružství. Časem jsem se s nimi naučila žít a přijala svoje tělo takové, jaké je…ale trvalo to. Kéž bych měla tehdy někoho, kdo by mi ukázal na Bi –Oil.

Moje první zkušenost s Bi-Oilem, ale překvapivě nebyla v těhotenství. V dospělosti jsem si malé balení tohoto oleje zakoupila výhradně na nohy. Proč zrovna na ně? Nejen kvůli drobným jizvám, se kterými jsem se dávno smířila, ale především kvůli nedostatečné hydrataci a svědivosti. Všechny krémy a oleje byly buď moc mastné, nebo mi na moji citlivou kůži nedělaly dobře. Až Bi-Oil mě mých problémů zbavil.

Když jsem roku 2014 otěhotněla, až do 28tt mě strie netrápily a tak jsem doufala, že se jim vyhnu. Samozřejmě jsem i tak poctivě mazala kde čím, bohužel nepomohlo nic. Přibrala jsem téměř 20 kg, což pro kůži na mé drobné postavě byl neskutečný zápřah. Ale raději budu matkou a překousnu, že vypadám trochu hůř v plavkách. Mateřství mě naplňuje mnohem více než perfektní stehna a břicho.

Proč jsem se tedy rozhodla v druhém těhotenství testovat právě Bi-Oil ? Není už to vlastně jedno? Není.

Chtěla jsem otestovat, jaký vliv bude mít olej na již vzniklé strie a zdali napomůže tomu, aby se nevytvořily nové. Výrobci nenabízí žádné zázračné účinky (jako u mnohých jiných výrobků), ale reálnou pomoc se „zahlazením“ starých jizev. Na stránkách výrobce se přímo píše:

 „Bi-Oil je vyvinut tak, aby pomohl zlepšit jejich vzhled, nikdy je ale nemůže zcela odstranit.“

Testovat jsem začala kolem 25tt a nyní jsem téměř v závěru těhotenství – 35tt. K testování jsem měla (mám) k dispozici velké, 200ml balení. Kromě reálných obav z dalších stríí, se také v těhotenství díky hormonálním výkyvům potýkám se svědící kůží na těle, velmi citlivou, suchou pokožkou se sklony k nedokonalostem a s tím spojenými jizvičkami v oblasti obličeje. Není to nic příjemného. Ačkoliv jsem člověk, který dává přednost kvalitní rostlinné kosmetice, tak tady bohužel selhává…

Zcela logicky jsem se v těhotenství zaměřila hlavně na redukci starých jizev a na prevenci těch nových. Mazala jsem 2x denně, olej se (na rozdíl od všech ostatních) poměrně rychle vstřebal a tak jsem nemusela stát v koupelně nahatá dlouho 😀  Se stále se zvětšujícím bříškem byly i staré jizvy opticky viditelnější, avšak na dotek méně „hmatatelné“ a co víc, nepřibyla mi ani jedna nová.  Kůže také nesvědí a velké plus vidím i v tom, že po aplikaci nejsem jako „sardinka v oleji“ (čti: nemám fleky na noční košili a prostěradle 🙂  ).

Rozhodně budu v mazání olejem pokračovat i po porodu a jsem přesvědčena o tom, že se jizvičky ještě více stáhnou… I přes to, že mažu poctivě každý den, tak z lahvičky ubylo docela malinko. Jsem přesvědčena, že vystačí na celé období těhotenství a možná i po něm. Rozhodně se tedy vyplatí počáteční investice, která může mnohé z vás odradit. Stačí totiž opravdu trocha oleje, výborně se roztírá i vstřebává.

Ráda bych také zmínila, že na obličej olej nikdy nemažu. Není mi to příjemné a mám pocit, že se lesknu ještě den po tom. Nemluvě o pórech, které to ucpe… Jaké tedy bylo moje překvapení, když jsem si (ano) omylem, utřela ruce po aplikaci oleje do obličeje. Nejen, že to bylo velmi příjemné, ale odstranilo to pnutí kůže, suché šupinky, které se mi tvoří kolem nosu a pleť byla najednou velmi hladká (nezaměňovat s „mastná“).  Večer po odlíčení tedy pravidelně aplikuji i na obličej, kde jsem vypozorovala i vymizení starších drobných jizviček po akné. Samozřejmě je třeba si přiznat, že jizvy i přesto všechno zůstanou, rozhodně nelze očekávat velké zázraky. Ale určitě stojí za to, olej vyzkoušet.

Asi není obvyklé psát negativa na konec, ale pro klid v duši je zmínit musím. Bi-Oil si nehraje na „přírodní“ a má zcela pravdivě uvedené složení i na svých stránkách. Za to má velké plus. Ovšem mnohé z vás, které řeší složení kosmetiky, by složení mohlo odradit od používání. V závěrečném shrnutí jsem tedy uvedla za mě „problémové“ látky a je pak na zvážení každého, zda výrobek použije. V článku jsem uvedla, že si potrpím především na přírodní kosmetiku. Tenhle olej do ní sice patřit nebude, ale s klidným svědomím ho mohu doporučit, protože mi pomohl vyřešit mnohé problémy a pozitiva převažují nad negativy.

Ať už se rozhodnete jakkoliv, přeji vám především, abyste se ve svém těle cítily dobře a sebevědomě i když není podle předních stránek časopisů 🙂

Pro lepší orientaci shrnu recenzi do následujících bodů:

+ dostupnost v kamenných prodejnách (drogeriích), lékárnách i e-shopech

+ různé velikosti balení (60, 125 a 200ml)

+ nízká spotřeba  - malé množství pokryje velkou plochu

+ dobře se roztírá i relativně vstřebává (nezanechává extra mastný film)

+ má vysoce hydratační a zjemňující účinky (obzvláště v péči o pleť obličeje), neucpává póry

+ reálně napomáhá v redukci starých jizev po akné

+ napomáhá proti svědění pokožky, je vhodný i pro velmi citlivou pleť

+ napomáhá elasticitě pokožky v těhotenství

+ pomáhá „zahladit“ vystouplejší jizvičky a pajizévky (strie)

+ příjemně voní (pro mě trochu „retro“ vůně) i když bych uvítala i neparfemovanou verzi.

- Počáteční investice, která se může zdát vyšší

- Obsahuje:  Paraffinum Liquidum Triisononanoin (směs kapalných uhlovodíků získávána destilací ropy), BHT, Coumarin, Eugenol a jiné látky, které se nedoporučují užívat v těhotenství a během kojení.

#test_bioil

Začni psát komentář...

Odešli