sabine_
25. bře 2019
90 

Nečekaná změna aneb Jak jsme testovali produkty The Wrr

25. zář 2019

Když jsem zahlédla, že se hledají maminky na testování pohádkové knihy pro děti, tak mi srdce, jakožto knihomolovi, poposkočilo radostí. Ani vteřinu jsem neváhala a hned jsem se zkusila zapojit. V to, že nás koník vybere, jsem doufala a když mi přišla interní pošta, tak jsem hned nadšeně volala manželovi do práce a radostí běhala po domě.

Ještě větší radost jsem měla, když dorazil balíček. Čekala jsem jeden produkt, ale ona jich přišla plná krabice. Balení bylo nádherné. Bylo vidět, že si s tím autoři dali spoustu práce a když jsem zjistila, že stejně zabalený balík figuroval i v samotném příběhu, ocenila jsem tento nápad ještě mnohem víc.

Balíček u nás sklidil veliký úspěch. Prvních několik minut sloužil jako bubínek a dcera nadšeně zpívala. Následně jsme se pustili do rozbalování a radostné výkřiky přicházely ze všech stran (ode mě i od dětí).

Uvnitř jsme našli:

      • plyšáka medvěda Wrr

      • knihu Medvěd Wrr: Po přečtení zavřít!

      • knihu Prckův deník

      • karetní hru medvěda Wrr

      • pexeso medvěda Wrr

      • 2 vystřihovánky

Plyšák

Plyšák děti zaujal jako první. Okamžitě si ho Taminka zamilovala a večer si ho s sebou vzala do postele, a to jsme se doma hooodně divili. Tami do té doby totiž měla svého oblíbeného růžového pejska (Denisku), kterého ještě nikdy nevyměnila. Ode dne, kdy dorazil balíček, medvěd nechyběl v posteli ani nikde jinde. Tahá ho s sebou všude, spí s ním a dokonce společně chodí i do školky. Na Denisku Tamarka úplně zapomněla.

Mně na medvědovi trochu vadí to, že je docela tvrdý a nepoddajný. Není to typický mazlivý plyšák, ale jak je vidět, tak to vůbec nevadí. Rozhodně ale oceňuji barvu, nemusím ho totiž prát ob den. Ono totiž být plyšákem naší Taminky není nic snadného. Během dne je přítomen při čištění zubů, kde sem tam pasta skončí i na něm, při jídle platí to samé a venku si plyšák také potřebuje hrát na písku nebo jezdit na skluzavce. No a o vyrábění ani nemluvím.

Na fotce je zachycen moment, kdy kniha Tami rozplakala. Medvídka začala hned objímat a chránit. Pokud vás zajímá proč, tak si knihu přečtěte. Určitě nebudete litovat.

Karetní hra

Děti jsou na karetní hru medvěda Wrr ještě malé, a tak jsme testovali převážně my s manželem, ale ukecala jsem i mamku a oba bráchy (9, 20 let). Hra nás chytla všechny a je super, jak ladí k příběhu. Mladšího bráchu hra zaujala natolik, že si chtěl knihu hned půjčit a také přečíst, a to je co říct, protože on čtení moc nedá.

Četla jsem, že pro někoho byla pravidla obtížná, ale u nás jsme hru všichni hned pochopili.

Starší brácha říká, že jediná nevýhoda hry je její délka - zdá se mu moc krátká. Už se těším, až budeme hrát s Tami a Tobim. Všem můžu hru určitě vřele doporučit!

Kniha Medvěd Wrr: Po přečtení zavřít! je naprosto boží!

Příběh je krásně čtivý a je doplněný nádhernými celostránkovými ilustracemi.

Taminka se do příběhu naprosto ponořila a v jednu chvíli se dokonce rozplakala. I mě samotnou zajímalo, jak se bude děj vyvíjet a první večer jsem knihu dočetla do konce, i když už děti dávno spaly. Myšlenka knihy je úžasná!

Příběh už známe s Tami nazpaměť, ale i přes to ho čteme každý večer. A po přečtení teď zavíráme všechny knihy, člověk nikdy neví...

Prckův deník je opět krásně ilustrovaný. Moc se mi líbí, že je univerzální a obsahuje obrázky s hrdiny z knihy. Nemám ráda, když jsou v knihách pro zapisování vzpomínek obrázky cizích miminek. Oceňuji samolepky zachycující nejdůležitější milníky, které se dolepují do měsíčního přehledu, ale mohlo by jich být více. Uvnitř knihy je také zápisník do terénu, což je výborná vychytávka. Už ho mám v kabelce a příběhy do něj přibývají rychlostí blesku. Stránka pro věnování na konci knihy je super nápad.

Kniha ale není úplně podle mých představ. Ráda knihy dotvářím, lepím do nich spousty fotek a popisuji, a na to tady není podle mě dostatek prostoru. Je rozdělena do 4 hlavních kapitol všeobecný úvod (jak to bylo v bříšku, porod, příchod domů) a jedna kapitola pro každý rok až do třetích narozenin. Řekla bych ale, že místo je pouze na nejdůležitější události. Takže, pokud jako já, zapisujete a dokumentujete každý "prd", tak vám tato kniha nebude stačit. Ale já už mám dokoupené sešity, které vložím k jednotlivým rokům a je po problému.

Pexeso jsme testovali jako první, Taminka má období, kdy hrajeme pexeso od rána do večera. Hned mě zaujalo to, že není typicky čtvercové a že je k němu i krabička, ale stříhání teda bylo o nervy. Papír je docela měkký a některé kartičky už máme pomuchlané. Krabička, bohužel, nepřežila prvních pár dní.

Vystřihovánky jsou krásné a už je máme vystavené v pokojíčku.

Testování bylo moc příjemné a určitě nekonečíme, pohádku budeme i nadále číst každý večer (jsem zvědavá, jak dlouho ji ještě bude Tami vyžadovat), plyšák je novým oblíbeným parťákem a Prckův deník máme s Tobiáškem ještě na rok a půl.

Děkujeme, že jsme měli možnost produkty vyzkoušet! 

#test_wrr  #recenze

Začni psát komentář...

Odešli