1 / 1

    U nás jsou taky hody. At se vydaří

    5. srp 2022

    @elviraf Díky - i vám ať to klapne😉🍷🌞🎵

    5. srp 2022

    @safarikovap Ty jo, tak drzim pesti. Ja vzdy vstavam o pul 4 a zadelavam testo🙉 tak prosim pak napis, jak to dopadlo 🙏🙏🙏

    5. srp 2022

    @lucie7411 Mám to stejně! Ráno brzičko vstát, zadělat a pak už jen vyhazovat na vál. Já se tak bojím🙈 Myslela jsem, že v lednici nic dělat nebude a ono je dvojnásobný. Že jsem se na to...🤦‍♀️ Zítra dám vědět😉

    5. srp 2022

    Já už nechávám kynout jen přes noc v lednici a je to luxus 🙂 určitě se povedou ❤️

    5. srp 2022

    @safarikovap ja bych snad ani neusnula🙉🙏🤣

    Tak pak napis prosim😊

    5. srp 2022

    Tak ráno po 6h jsem našla toto:

    6. srp 2022

    Nechala jsem to při pokojové teplotě a zatím nic extra😱

    6. srp 2022

    @eiliko můžu se Tě, prosím, zeptat, jak s těstem po vytažení z lednice pracuješ? Nakynulo mnohonásobně víc, než když ho nechávám kynout v teple - to je pravda, ale co dál? Počkat, až "zteplá", pak tvarovat? Nebo rovnou po vytažení tvarovat a nechat vykynout až na plechu? Je devět, tři hodiny po vytažení z lednice a žádná hitparáda😭

    6. srp 2022

    @safarikovap já ho ještě tuhé tvaruji (taky jsem se poprvé lekla)a nechávám kynout na plechu, je to rychlejší než čekat až ztepla..... Úplně nejlepší varianta (s tou už ti teď nepomůžu, já vím), je, že už večer jde koláč/buchty do ledničky na plechu (přikryju potravinářskou fólií) a ráno vytáhnu, nechám při pokojové teplotě tak půl hodiny, a pak do trouby, ale celkově mě ještě kynutí v lednici nezklamalo 😉

    6. srp 2022

    @eiliko moc děkuju za radu😘❤ Nebudu tedy na nic čekat a jdu rovnou tvarovat. Na výsledek jsem zvědavá🙂

    6. srp 2022