Nevím jestli to je ono, ale chvíli jsem dělala v lahudkach a my jsme naředili majonézu lákem z okurek, to byl pak majonézový přeliv na chlebíčky s vejcem
Dělám už roky tento
Majonézový přeliv:
150 g majonézy, 2 lžíce láku z okurek, 1/2 lžičky práškové želatiny, 5 lžiček vařící vody, sůl, pepř podle chuti. Na přeliv přelijeme želatinu vařící vodou a mícháme do rozpuštění. Majonézu smícháme s lákem, solí a pepřem. Přidáváme želatinu po lžičkách do požadované konzistence. Případnou hustotu zredukujte pár kapkami mléka.
@jitule1977 To dělala babička, miluju.
@deaneira29 😂😂😂 tak to dělám já s tím mlíkem 😂😂😂 teda já to dělala asi 2x, často takhle chlebíčky nedělám, ale... 😂
@malenka3 Takže vlezes do Lidlu a koupíš tam placky na Tortilla wraps, na to dáš rajcatovy protlak (kdo nemá dá kečup), nějaké koření (bazalka/oregano), nakrájená rajčata, šunku a sýr. Dáš asi na 7-10 minut zapect do trouby. Tramtadada večeře je hotová. Kamaradciny děti už nejedi jinou a ona smutné vzpomíná na doby jak se pachtila s testem. 🙂
@deaneira29 Jsem nemohla tušit, že o moje recepty bude takový zájem.😀

Mamka dělala v lahůdkách jak se vyráběly chlebíčky a další dobroty a tam se do toho míchá nějak želatina do klasické majonézy+citronová šťáva,mamka to dělá dodnes když jsou nějaké oslavy 😁 já to nikdy nedělala