Zelenina upravená způsobem, který uchovává velké množství vitamínů a obsahuje řadu enzymů podporující trávení.
A NAVÍC JE MOC DOBRÁ.
Soutěžíme teprve týden a už se nám sešlo 17 receptů. Myslím, že brzo vyzkouším tento:
Jarní zeleninka: 3 kedlubny, 15 - 20 velkých pálivých ředkviček, 4 - 6 mrkví, 5 jarních cibulek, lžičku sekané rozmarýny, 5 - 7 koriandrových semínek, 1 - 2 lžičky soli.
Kedlubny, ředkvičky a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Cibulky nakrájíme na jemné kroužky. V míse vše, nejlépe rukama, dobře promícháme s bylinkami a solí. Napěchujeme do kvašáku a přelijeme vodou, která zůstala na dně mísy. zatížíme Uzavřeme a necháme kvasit 4 - 7 dní při stálé teplotě kolem 20°C.
Výborná je smíchaná s bulgurem a zakápnutá olejem z vlašských ořechů.
Všechny najdete tady: http://www.simira.cz/s-revue/mazer/203-kujme-pikle-ale-ne-pripravme-si-pickles
a o úžasný kvašák soutěžte s námi zde: http://www.simira.cz/souteze/34-soutez-o-kvasak
Za Simiru zdraví Radka
Začni psát komentář...