Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    spalenka
    30. lis 2020    Čtené 89x

    Testování online kurzů první pomoci dětem od MUDr. Michaly Knězkové

    Každá nastávající maminka řeší výbavičku. Co pro miminko koupit, než se narodí. Na každém druhém seznamu najdete monitor dechu. Přemýšlely jste ale co vlastně dělat pokud se monitor spustí a vy najdete v postýlce dusící se miminko? Na takovou situaci se vás většinou snaží připravit už v porodnici. Jenže tam je většinou spousta nových informací, hormony pracují a může se stát, že si toho moc nezapamatujete. Určitě je dobré být připravená ještě před narozením miminka na různé situace. 

    Nám se bohužel u prvního syna stalo, že se začal dusit, když mu bylo asi 9 dní. Na ten okamžik nikdy nezapomenu. Na vykulená očička, nedýchající dítě a vyděšený manžel. Naštěstí to dobře dopadlo a nám se podařilo malého rozdýchat ještě před příjezdem záchranné služby. Jenže to taky dobře dopadnout nemuselo. A přesně to mě strašilo v druhém těhotenství. Začala jsem vyhledávat různé kurzy, abych na takovou situaci byla příště připravená. Našla jsem online kurzy první pomoci dětem od MUDr. Michaly Knězkové. Pak se na mě usmálo štěstí a měla jsem možnost testování na Modrém Koníku, za což jsem velmi ráda.

    Zpětně musím říct, že ten kurz považuji za velmi dobrou přípravu, ať už v těhotenství, pokud nějaké dítko máte doma, nebo jste babička či chůva, která se často stará o děti. Kurz vede přímo paní doktorka Knězková, je velmi srozumitelný a často doprovázen názornou ukázkou. Velká výhoda online kurzu rozhodně je, že si ho kdykoli pustíte znovu. Třeba jen tu část, kterou si chcete zopakovat. Protože opakování je matka moudrosti 😊. Po zakoupení kurzu máte doživotní přístup ke kurzům. Zároveň pokud máte jakékoli dotazy, není problém paní doktorku kontaktovat a na cokoli se zeptat.

    Obrovskou výhodou tohoto kurzu je jeho komplexnost. Provází vás už v průběhu těhotenství, psychosomatickým vývojem miminka, očkováním až po první pády, popáleniny, úrazy. Dostanete doporučení co s sebou brát v lékárničce na výlety, nebo jak se snadno lokalizovat v případě, že budete potřebovat pomoc IZS.

    Zároveň považuji za velmi užitečnou zmínku o produktech, které naopak vůbec nepořizovat. Víte například proč nepořizovat koupací kyblík, i když si ho každá druhá maminka nemůže vynachválit? Nebo jak vybrat botičky pro první krůčky a kdy už jsou opravdu potřeba? To vše a mnohem víc se v kurzu dozvíte. Bude to v podstatě takový průvodce, který vám dá jistotu, že za každé situace dokážete zareagovat.

    Pokud stále ještě váháte, je možné si pustit ukázku zdarma a celý kurz je možné shlédnout i s anglickými titulky 😊. Kurz je navíc možné uhradit i přes zdravotní pojišťovnu.

    #test_comamdelat #recenze #zkusenosti_online_kurz_prvni_pomoc_detem

    Přiznám se, že nejdůležitější lekce z celého kurzu první pomoci dětem byla ta, ve které se řeší dušení a resuscitace kojenců. Bohužel se nám to totiž s prvním synem stalo, vypadalo to špatně a pro mě to byl rozhodně nejhorší zážitek v životě. Osobně mám také raději kurzy, kam je možné dojít osobně, ale tady konkrétně hodně oceňuji to, že si lekci kdykoli mohu pustit znovu a vše si zopakovat. Lekci o dušení jsem si pro jistotu pustila dvakrát a před porodem si to určitě zopakuji znovu. Zároveň velmi oceňuji lekci o motorickém vývoji dítěte, kde dopředu budete znát přirozený vývoj dětí od novorozence. Maminky také často pořizují spoustu zbytečných a vyloženě škodlivých věcí, které dítěti mohou při vývoji uškodit. Máte doma například chodítko, nebo nachystané krásné, ale pevné a tvrdé botičky, aniž by jste věděly jakou bude mít Vaše miminko nožičku? V kurzu se mimo jiné dozvíte, proč je to špatně a jak své peníze a čas investovat lépe 🙂
    #test_comamdelat

    Také máte od malinka zafixováno, že když dítě sní, vypije něco, co nemá (např nějaké bobule, nebo saponát a pod.) , musíte hned vyvolat zvracení? Tak v online kurzech první pomoc dítěti se mimo jiné dozvíte, proč to rozhodně sami nedělat. Velmi oceňuji, že Vám dají opravdu podrobný návod co v krizové chvíli udělat, jak se zachovat. Věřím, že teď už určitě žádnou velkou chybu neudělám, pokud se do nějaké takové situace dostanu. A maminky moc dobře ví, jak je to jednoduché a že stačí opravdu vteřinka a může jít o zdraví, nebo o život. 🚑💉💊
    #test_comamdelat

    Po 9ti měsících těhotenství si domů přinesete ten největší dar ze všech - Vaše miminko. Ale co teď? Začne kolotoč přebalování, krmení, uspávání a pod. co když ale dojde na situaci, kdy bude Vaše dítě potřebovat rychlou pomoc? Zvládnete včas a správně zareagovat? Já si tím rozhodně jistá nejsem a tak jsem velmi ráda, že se mohu zapojit do testování online kurzů první pomoci dětem. Moc se na to těším a věřím, že mi to přinese velmi užitečné rady. Tak vzhůru za dobrodružstvím. 🙂

    #test_comamdelat