stenly_l
    20. črc 2021    Čtené 73x

    Naše seznámení s Nestlé NaturNes BIO

    „Dobrý pocit si za peníze nekoupíte, na všechno ostatní je tu EuroCard, MasterCard". Jak to souvisí s produkty Nestlé NaturNes BIO? Jsem typ, který svému dítěti raději uvaří a hotové příkrmy u mě spadají spíše do kategorie „dobrý pomocník na cesty". Když jsem však zjistila, jak přísná kritéria musí potraviny pro přípravu těchto pokrmů splňovat, zůstal už jen ten dobrý pocit. Protože ani v návalu největší naivity nepředpokládám, že potraviny, které jsou nám nabízeny v obchodných řetězcích by splnili více než 30 %.

    Velice jsem se potěšila, když jsem dostala možnost testovat produkty Nestlé NaturNes BIO. S touto značkou jsem předtím neměla zkušenosti. Slibuje složení bez konzervantů, přidaných cukrů, barviv a v BIO baby kvalitě. Vizuálně dospělého určitě osloví, tak se pojďme podívat, jak to celé zhodnotil ten nejmenší potravinový kritik.

    Kaše NaturNes BIO k nám dorazily ve dvou příchutích. Mléčná banánová a nemléčná vanilková kaše. Kaše jako takové jsou součástí jejího večerního rituálu už od prvních příkrmů. Musím říct, že dceři velice chutnaly a zkonstatovat, že tyto kaše zařadíme do našeho jídelníčku i po ukončení testování. Dcera si oblíbila příchuť a mě velmi mile překvapila její příprava, co se týče konzistence - kaše nedělá hrudky a když vystydne, neudělá se z ní cement. 

    Kapsičky NaturNes BIO. Chtěla jsem napsat, že asi nejoblíbenější produkt, ale potom jsem se zastavila, protože u všech produktů jsem se setkala u dceři s velice pozitivní odezvou, mnohem intenzivnější, než tomu bylo u jiných značek. Nicméně kapsičky zmizeli jako první. Za mě skvěle zvolené kombinace ovoce, rozmanitost druhů a příchutí. Nestlé slibuje, že v ovoci, ze kterého jsou vyráběny, nejsou žádné pesticidy, žádné zbytky dusičnanů ani jiných látek. Takže pro mě ideální volba. Jediné, s čím jsme měly trošičku problém byla řidší konzistence, takže při prvních pokusech krmit se sama, byla kapsička úplně všude. Ale tak co, cvičení dělá mistra. 😀

    Křupky NaturNes BIO. Vynikající, jemná příchuť, necítit tam žádné umělé přísady. Praktické balení na cesty a do kočárku. Úspěch měly jak ovocné, tak zeleninové, bez rozdílu! 😊

    Masozeleninové příkrmy NaturNes BIO. Největší strašák a také největší eso v rukávu. Jak je to z lahvičky, tak je to špatně. Dcera kromě jediné značky odmítala všechny hotové příkrmy. Většinou po první lžičce začala rozhazovat ručičkama a bylo vystaráno. Proto tohle byla část testování, ke které jsem přistupovala s největším respektem. A dopadla na jedničku. Nebyla jediná příchuť, na kterou by jenom náznakem řekla: „Ne.“ Když ještě vezmu fakt, že příkrmy jsou v BIO baby kvalitě, tak si rozhodně vytvořím větší zásoby pro případ, že nebudu stíhat uvařit, a to ne jenom, když se chystáme na výlety.

    #zkusenosti_nestle_naturnesbio93 #test_nestle_naturnesbio #recenze

    stenly_l
    2. pro 2020    Čtené 112x

    Niekedy nie je čas na improvizáciu

    Pamäť človeka je veľmi zaujímavá záležitosť. Celú strednú som sa ako žiačka aktívne zúčastňovala na kurzoch a súťažiach prvej pomoci. Samozrejme, povedzme si úprimne, v miere zodpovedajúcej veku a znalostiam. Odvtedy už ubehol dlhý čas, veľa vecí som zabudla, knižky zapadali prachom. No keď som bola prvýkrát vystavená zoči voči potrebe resuscitácie blízkej osoby, všetky tie veci začali fungovať, tak nejak automaticky. Moje telo prestalo počúvať moje vydesené vedomie a niekde z usporiadaných šuflíkov podvedomia vyťahovalo všetky potrebné informácie. 

    A takéto sú aj kurzy prvej pomoci deťom. Sú stručné, jasné a sem tam preložené nejakou vtipnou prupovídkou či príbehom zo života, na základe ktorých si zapamätáte všetko, čo predtým odznelo a ste schopní to z pamäte vydolovať práve vtedy, keď to naozaj potrebujete. Neviem ako u vás, ale u mňa prílišným a dlhotrvajúcim monotónnym prísunom holých faktov, klesá schopnosť koncentrácie. Tieto kurzy sú robené pútavo a tak, aby sa v nich našiel každý rodič. Pri pozeraní jednotlivých videolekcií som nestratila niť na jedinú sekundu.

    Paradox je ten, že zatiaľ čo pri prvom dieťati som to nejakým spôsobom neriešila (človek má tak nejak viac času byť pri ňom stále), pri druhom som si začala stále viac a viac uvedomovať, že by bolo vhodné si vedomosti týkajúce sa prvej pomoci nejakým spôsobom oprášiť. 

    Tieto videokurzy sú presne to, čo som hľadala. Čím staršie dieťa, tým viac zostáva rozum stáť nad tým, čo dokáže vymyslieť. Horolezecká výprava na stromoch, spojená s ochutnávkou bobulí stromu v predzáhradke. Niektoré veci som mala možnosť si rovno otestovať v praxi a bola som za to nesmierne vďačná, teda nie za tú možnosť si to vyskúšať, ale za možnosť mať niekde toho pomocníka a poradcu. Vydesenej sestre, ktorej 6-ročnú dcérku trápilo točenie hlavy po náraze hlavy o ľad na krasokorčuliarskom tréningu, som dokázala fundovane poradiť. 

    Lebo obrovskou výhodou je možnosť sa ku kurzom kedykoľvek vrátiť a pozrieť si, čo vás práve zaujíma. A čo oceňujem najviac, že tieto kurzy dávala dokopy LEKÁRKA a MATKA a z tohto storočia. Žiadne exaktné príkazy a zákazy, len fakty a vlastné skúsenosti. Sú proste zo života. Naviac pani doktorka je aktívna na instagrame ako  @mklife_prvni_pomoc_detem a množstvo ďalších rád sa dozviete aj priamo tam.

    A že to stojí peniaze? Myslím, že hodnota tohto kurzu je nevyčísliteľná. Mne vyhovoval obsah aj forma. A na konci získaná dôvera v seba a v to, že žiadna situácia nie je neriešiteľná. Ruku na srdce, koľko zbytočností čo ste nakupovali ako súčasť výbavičky máte doma, ktoré ste ani nepoužili? A koľko vás to pri tom stálo. Na Vianoce človek rozmýšľa nad darčekmi. Možno práve tento kurz je to pravé orechové, dokonca je možnosť na stránkach ho zakúpiť ako darček. A nielen pre vás, ale aj pre babičky, ktoré majú ten strach už v ťažkých násobkoch.

    Rozhodne doporučujem pozrieť si stránky pani doktorky, kde má o každom kurze niečo napísané, kde sa vám sama predstavuje a ak ešte stále váhate, je možné si po zalogovaní stiahnuť videoukážky oboch kurzov zdarma. A v ČR na kurz „čekáme miminko“ je dokonca možné čerpať príspevok od zdravotnej poisťovne. 

    Takže šup, popozerať si comamdelat.com. Rozhodne neolutujete. A pre tehotné sú skvelé úvodné lekcie kurzu "čekáme miminko", kde sa dozviete, že podceniť prírpavu sa tiež nevypláca. 🙂

    #test_comamdelat #recenze #zkusenosti_online_kurz_prvni_pomoc_detem